Gemakkelijkere, snellere KUKA robotprogrammering met onze nieuwe driver

KUKA-robots behoren tot de meest gebruikte industriële robots ter wereld.

RoboDK ondersteunt al vele jaren KUKA-robots. Maar nu, met de hulp van fantastisch werk van een van onze nieuwere teamleden, kondigen we met trots een bijgewerkt stuurprogramma voor KUKA-robots aan.

De nieuwe driver, KUKA Bridge genaamd, maakt het programmeren van KUKA-robots sneller en nog eenvoudiger dan voorheen.

De nieuwe KUKA-driver heeft verschillende belangrijke verbeteringen en nieuwe functies. Deze kunnen u helpen snel aan de slag te gaan, tijd besparen bij het programmeren van een robot en zorgen voor een betrouwbaardere verbinding met KUKA-robots.

Laten we je voorstellen aan Dmitry en de KUKA-brug…

Even voorstellen… Dmitry Lavygin en KUKA Bridge

We voegen voortdurend nieuwe functies toe aan RoboDK om de functionaliteit te verbeteren.

Waar halen we onze ideeën voor nieuwe functies vandaan? Meestal van onze gebruikers. Ze stellen functies voor die ze graag in de software zouden willen zien.

Soms gaat een gebruiker echter een stap verder… en met indrukwekkende resultaten.

Begin 2022 ontwikkelde een onderzoeker die RoboDK gebruikte een eigen driver en plaatste deze op ons forum. Zijn naam was Dmitry Lavygin.

In de RoboDK-forumthread, zei Dmitry “Allereerst wil ik het RoboDK-team bedanken voor een geweldig product. Ik waardeerde de functies van uw programma. Ik heb wat gedachten over het verbinden van RoboDK met KUKA-robots.”

Hij merkte op dat de oude RoboDK KUKA-bestuurder de robot “blind” bestuurde. Zoals alle getalenteerde programmeurs probeerde Dmitry het zelf te verbeteren. Zijn project werd C3 Bridge, de voorloper van onze nieuwe KUKA Bridge-stuurprogramma-update.

We namen een paar maanden later contact op met Dmitry en begonnen te praten. We merkten dat hij briljante suggesties had om RoboDK te verbeteren – voor deze bestuurder, KUKA-robots in het algemeen en rond andere onderwerpen. Hij vroeg ook of we aan het inhuren waren.

We hebben Dmitry aangenomen en hij maakt nu deel uit van ons ontwikkelingsteam!

9 geweldige voordelen van onze nieuwe KUKA Bridge Driver

De nieuwe KUKA Bridge Driver is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de vorige driver in RoboDK. Het heeft verschillende voordelen die het programmeren van KUKA-robots eenvoudiger dan ooit maken.

Deze voordelen maken het programmeren van KUKA-robots met RoboDK eenvoudiger dan ooit. Met de nieuwe KUKA Bridge Driver is de programmering meer geautomatiseerd, sneller en betrouwbaarder.

Hier zijn 9 geweldige voordelen van de nieuwe driver:

1. Snellere responstijd

Het nieuwe stuurprogramma is sneller en responsiever, omdat het is gebaseerd op een asynchroon netwerksocketgebeurtenismodel.

In de praktijk betekent dit dat programma’s sneller en met minder fouten worden uitgevoerd dan met de vorige versie.

2. Betere foutafhandeling

De nieuwe driver gaat ook beter om met foutieve toestanden dan de vorige versie.

Het controleert voortdurend of de controller de verzonden opdrachten daadwerkelijk uitvoert. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat het programma zonder problemen wordt uitgevoerd op de eigenlijke robot.

3. Directe bestandsuitwisseling

Een beperking van het oude stuurprogramma was dat het geen directe bestandsuitwisseling met de robotcontroller ondersteunde. De nieuwe driver ondersteunt bestandsuitwisseling (zowel downloaden als uploaden) tussen het KUKA robotbesturingssysteem en de RoboDK-software.

Dit maakt het gemakkelijker voor u om programma’s en andere gerelateerde gegevens te beheren.

4. Automatische configuratie

Met de nieuwe driver is het ook mogelijk om het robotbesturingssysteem automatisch te configureren voor gebruik met RoboDK.

Dit maakt het gemakkelijker om KUKA-robots met de software in te stellen en te programmeren, met minder handmatige programmeerstappen.

5. Hoge fouttolerantie

De driver heeft een hoge fouttolerantie, zoals bevestigd door professionals die de C3 Bridge Interface hebben gebruikt.

Een gebruiker van de interface vertelde ons: “De afgelopen maanden heb ik C3Bridge aan een aantal mensen voorgesteld en iedereen vindt het geweldig. En op basis van mijn eigen evaluatie is het echt een solide product, zeer robuust en betrouwbaar. Ik moet het nog zien crashen of mislukken en ik heb zoveel dingen geprobeerd (ook de verkeerde) maar het blijft maar draaien… Indrukwekkend.”

6. Eenvoudige installatie

Om het nieuwe stuurprogramma te installeren, hoeft u alleen maar één bestand naar het robotbesturingssysteem te kopiëren en het uit te voeren.

Er is ook een installatieprogramma dat automatisch de juiste versie van de KUKA Bridge Interface installeert, afhankelijk van de versie van uw KUKA besturingssysteem.

7. Geavanceerd technologische compatibiliteit

De driver heeft een hoge compatibiliteit, waardoor u oudere systemen kunt besturen, zoals KRC2 die op Windows 95 draait.

8. Nog meer flexibiliteit

RoboDK is al een zeer flexibele programmeertool. De driver biedt nog meer flexibiliteit in configuratie en foutopsporing, dankzij een gedetailleerd werkingslogboek.

Hierdoor kunt u snel problemen oplossen die zich voordoen tijdens het programmeren.

9. Geautomatiseerde robotzoekopdracht

Deze optie zal in de nabije toekomst worden toegevoegd.

Met deze update is de installatie van KUKA-robots meer geautomatiseerd dan ooit tevoren.

Het bevat bijvoorbeeld functionaliteit voor automatische robotdetectie, waardoor je het IP-adres van de robot niet meer handmatig hoeft in te voeren. In plaats daarvan zal de bestuurder automatisch naar de robot zoeken en er verbinding mee maken. Het introduceert ook andere automatiseringsstappen, zoals het automatisch verifiëren van de programma-inhoud voordat deze wordt uitgevoerd.

Ondersteunt RoboDK nog steeds oudere KUKA-versies?

Compatibiliteit is uiterst belangrijk voor ons hier bij RoboDK. Als zodanig zal de software naast de nieuwste driver ook de oudere KUKA-stuurprogramma’s blijven ondersteunen, zodat onze gebruikers niet achterblijven door technologische vooruitgang.

Deze vorige stuurprogrammaversies waren gebaseerd op KUKAVARPROXY, gemaakt door Massimiliano Fago en Davide Rosa.

Maakt u zich geen zorgen als u al enige tijd KUKA-robots met RoboDK gebruikt. Uw programma’s blijven normaal werken!

De impact van een betrouwbaardere verbinding

Al met al hebben we de KUKA-driver verbeterd om een ​​betrouwbaardere verbinding tussen RoboDK en de robot te bieden. Het verwijdert veel van de handmatige stappen die vroeger nodig waren, en biedt een automatisch proces dat zorgt voor de configuratie en programma-overdracht.

Deze automatisering verkort de tijd die nodig is om uw KUKA-robot aan de praat te krijgen aanzienlijk, wat betekent dat u minder tijd hoeft te besteden aan programmeren en meer tijd kunt besteden aan het behalen van resultaten!

Hoe de nieuwe KUKA Bridge-driver te gebruiken

De nieuwe versie van RoboDK bevat al de KUKA Bridge Interface en toekomstige versies zullen deze standaard bevatten.

Dit betekent dat u alleen de nieuwste versie van RoboDK hoeft te installeren om de nieuwe KUKA bridge-driver te gebruiken.

Zodra uw KUKA-robot verbonden en online is, kunt u deze eenvoudig vanuit RoboDK programmeren.

Heeft u ideeën voor verbeteringen aan RoboDK?

Zoals Dmitry heeft laten zien, komen veel van de beste ideeën en verbeteringen aan RoboDK van jullie, onze gebruikers. Als je ideeën of suggesties hebt om RoboDK nog beter te maken, horen we die graag!

Open gewoon een nieuwe thread op ons forum en laat ons weten hoe u denkt dat we het programmeren van KUKA-robots eenvoudiger en intuïtiever kunnen maken.

Net als Dmitry zou je zelfs geïnspireerd kunnen raken om sommige van je ideeën zelf te implementeren – en als je dat doet, helpen we je graag verder.

En als u lid wilt worden van een dynamisch team van gepassioneerde robotica-experts, waarom solliciteert u dan niet om lid te worden van het RoboDK-team? We zijn altijd op zoek naar nieuwe leden die kunnen helpen om het programmeren van KUKA-robots eenvoudiger en intuïtiever te maken.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *