GPT-4 komt eraan! Voorspellingen en voordelen die u moet weten

ChatGPT beleeft net zo’n groot moment als toen Netscape, iPhone of AWS werd gelanceerd. Het zet een nieuw paradigma neer en maakt baanbrekende toepassingen in verschillende sectoren mogelijk. Sommigen zullen zelfs zeggen dat dit de grootste technologische vooruitgang van de huidige generatie is.

Maar Raad eens? We zijn nog maar getuige van de vroege iteraties van ChatGPT!

ChatGPT is gebouwd op een groot taalmodel genaamd GPT-3.5. Het is een model dat is afgestemd op GPT-3 om een ​​algemene chatbot te creëren.

Hoewel de respons van ChatGPT ronduit sensationeel is, met meer dan 100 miljoen gebruikers in twee maanden, kunnen sommige dingen worden verbeterd op het gebied van optimalisatie, nauwkeurigheid en afstemming van de veiligheid.

Lees meer over het gebruik van ChatGPT en bekijk onze 150 ChatGPT-prompts die u eenvoudig kunt kopiëren en plakken om waanzinnige inhoud te genereren.

Dit is waar GPT-4 om de hoek komt kijken. In deze blog delen we wat we van GPT-4 kunnen verwachten en onderzoeken we de mogelijke functionaliteit en toekomstige richting.

Wat is GPT-4?

GPT-4 is de vierde versie van de Generative Pre-trained Transformer of GPT-tool. GPT-4 zal naar verwachting een enorme sprong voorwaarts maken op het gebied van prestaties en AI-afstemming, terwijl het een tool met alleen tekst blijft.

OpenAI van Sam Altman heeft gekozen voor een alleen-tekstbenadering voor GPT-4, omdat het ongelooflijk moeilijk is om op korte termijn een multimodale tool beter te maken dan GPT-3.5 en DALL-E 2. We kunnen verwachten dat GPT-4 een rijkere chatbot-ervaring biedt die dichter bij het bereiken van menselijk begrip ligt.

Waarom is GPT-4 een game-wisselaar

Elk model in de GPT-evolutie heeft iets nieuws geïntroduceerd, of het nu gaat om taakconditionering in GPT-2 of in-context leren in GPT-3. Mogelijk zien we verschillende sprongen met betrekking tot unieke functies in GPT-4. Maar wat we kunnen verwachten, is een verbeterde algehele efficiëntie en veiligheid. Hier is hoe het wordt bereikt:

Nadruk verschuift naar optimalisatie

Mogelijk hebt u de volgende afbeelding gezien waarin het aantal parameters van GPT-3 wordt vergeleken met het GPT-4-model. Onlangs sloot de CEO van OpenAI, Sam Altman, dit gerucht af in een interview met Strictly VC en noemde het “complete onzin”.

GPT-3 versus GPT-4

De nadruk bij GPT-4 ligt niet op hoe groot het taalmodel zal worden ten opzichte van GPT-3. Maar de focus wordt verlegd naar het optimaliseren van de stroom. Dit komt vooral omdat de GPT-3 maar één keer met minder precisie is getraind.

Dus voor GPT-4 zal de training uitgebreider zijn voor veel hyperparameters. Als gevolg hiervan heeft GPT-4 meer keuzes of invoer en kan het complexe taken op schaal aanpakken.

Betere afstemming op menselijke waarden

We hebben tientallen films gezien waarin een AI-machine schurkenstaat wordt en de menselijke wereld wil overnemen. In films kunnen helden als Terminator mensen helpen en krijgen we een happy end.

Maar in werkelijkheid is dat niet het geval. Aangezien AI-modellen steeds geavanceerder worden doordat ze onze beslissingen nemen, is het van het grootste belang om AI-veiligheid tot een topprioriteit te maken. Dit betekent het verbeteren van de afstemming van AI op menselijke waarden.

Wanneer een AI een emotioneel quotiënt ontwikkelt, kan het goed van kwaad onderscheiden en beslissingen nemen zonder vooroordelen. Dit is een uitdaging omdat de trainingsgegevens een vertekend beeld kunnen geven en het AI-model zijn waarnemingen gewoon in kaart brengt naar een uitkomst.

Met GPT-4 zullen we verbeteringen zien in de AI-afstemming waardoor het model met alleen tekst betere menselijke beoordelaars wordt. Maar het zal nog een lange weg te gaan hebben om echte afstemming te bereiken.

Verbeterde zelfbeoordeling van prompts

Wanneer u ChatGPT gebruikt, zullen de resultaten enorm variëren als uw prompt de juiste details mist. Het vereist dus bepaalde expertise van een gebruiker om prompts zo te ontwerpen dat ze maximale waarde uit het GPT-model kunnen halen.

Met GPT-4 zal het robuuster zijn in het begrijpen van prompts. Zelfs als de prompts niet perfect zijn of fouten bevatten, kan het model nog steeds nauwkeurig de noodzakelijke uitvoer leveren zonder veel herhaling.

De rekenkosten blijven hetzelfde

Tot nu toe gebruikt OpenAI schaarse modellen waarmee het grote taalmodellen kan schalen zonder de rekenvereisten drastisch te verhogen. Omdat het met GPT-4 niet meer grootte aan zijn model zal toevoegen, zal het niet langer schaarse modellen gebruiken.

In plaats daarvan zal GPT-4 gebaseerd zijn op dichtere taalmodellen. Dit betekent dat de antwoorden van de chatbot nauwkeuriger zullen zijn. En het zal een beter begrip hebben van het gedrag en de voorkeur van een gebruiker.

Wat kan GPT-4 doen?

Het GPT-4-model kan een overvloed aan Natural Language Processing (NLP)-taken efficiënter en nauwkeuriger oplossen dan eerdere modellen. Sommigen van hen worden hieronder gegeven:

Tekst genereren

Een van de meest voorkomende toepassingen van GPT-4 is het produceren van tekst die op mensen lijkt. U kunt het voor verschillende doeleinden gebruiken, zoals het maken van inhoud voor sociale media, blogs en websites. Dit zou voor veel bedrijven een game-changer zijn, aangezien het opschalen van inhoud nu een paar zinnen verwijderd is.

Samenvatting van tekst in lange vorm

Samenvatten is een fundamentele NLP-taak. Maar het werd niet effectief gedaan door eerdere GPT-modellen. Vroeger miste het belangrijke informatie door dezelfde zinnen te herhalen of produceerde het volledig onnauwkeurige informatie. Dit zal naar verwachting aanzienlijk verbeteren met GPT-4.

Vragen beantwoorden

GPT-4 kan een uitstekend ondersteuningssysteem zijn. Het kan fungeren als een tutor voor studenten om op een vriendelijke manier over een onderwerp te leren. Of het kan fungeren als een chatbot die is ontworpen om vragen van klanten perfect te beantwoorden.

Andere mogelijke toepassingen

GPT-4 kan van pas komen bij veel andere taken, zoals tekstaanvulling, tekstclassificatie en taalvertaling. Naarmate het model geavanceerder wordt, zien we mogelijk meer geavanceerde toepassingen die toonaangevende bedrijven op grote schaal kunnen gebruiken.

Ken alle use cases van ChatGPT voordat GPT-4 wordt gelanceerd.

De potentiële voordelen van GPT-4

Mensen die GPT-modellen integreren in hun dagelijkse werk- of studiestroom, kunnen enorme veranderingen verwachten. Deze veranderingen zullen zich voornamelijk vertalen in drie dingen:

Toegenomen productiviteit

Wanneer u zich bezighoudt met een GPT-model, automatiseert u in feite een taak of vraagt ​​u de AI om het zware werk te doen. Als dit een repetitieve taak is, voegt u een aanzienlijke hoeveelheid tijd toe aan uw agenda. Sommige van deze taken kunnen het schrijven van e-mails, onderschriften op sociale media en het genereren van antwoorden op opmerkingen zijn.

Effectieve toewijzing van middelen

Als u een bedrijf runt, wilt u een maximaal rendement op uw investering genereren. Met GPT-4 kunt u een situatie creëren waarin de meeste van uw middelen worden besteed aan taken met een hoge ROI. Voor de rest kun je GPT-4 integreren voor automatisering en een paar supervisors hebben voor eindbeoordelingen. Dit bespaart u veel tijd en middelen.

Verbeterde gebruikerservaring

Bij het zoeken naar antwoorden op internet controleren we meestal 3-4 pagina’s totdat we iets vinden dat klopt. Met GPT-4 krijgen we direct antwoord. En we worden niet gebombardeerd met advertenties over de hele pagina. Dit is voor een normale gebruiker. Als het voor een bedrijf is, zullen de responstijd van chatbots en het betrokkenheidspercentage van inhoud de klantervaring helpen verbeteren, wat resulteert in betere retentiepercentages.

Wat houdt de toekomst in voor GPT-4?

GPT-4 wordt een ander geavanceerd groot taalmodel van OpenAI dat nieuwe mogelijkheden zal introduceren en de hele industrie efficiënter zal maken.

Als we kijken naar het toekomstige tijdperk van GPT-4, moeten we ons concentreren op de korte termijn van 2023 in plaats van op de lange termijn in de komende 5-10 jaar. Dit komt omdat dingen snel van koers kunnen veranderen in AI.

Voorspellingen voor GPT-4

  • OpenAI zal op grote schaal commercialiseren: Velen geloven dat OpenAI het grootste deel van zijn inkomsten zal behalen door de onderliggende technologie in licentie te geven aan andere bedrijven voor het maken van hun eigen aangepaste chatbots dan via het abonnementsmodel. Microsoft heeft dit al aangekondigd in hun plannen om ChatGPT in hun productassortiment op te nemen.
  • Een nieuwe race in de zoektocht begint: Microsoft’s Bing is de eerste die GPT-modellen integreert in de zoekfunctie, waarmee een nieuwe zoekrace op gang wordt gebracht die Google al meer dan twee decennia domineert. We zullen zien dat Google agressief zijn versie van ChatGPT genaamd Bard bouwt en concurreert met Microsoft.
  • Onzekerheid voor online makers schiet omhoog: Bij modellen als GPT-4 hebben we het in wezen over het verstoren van de relatie tussen internet en de eindgebruiker. Tot nu toe hebben zoekmachines verkeer naar inhoud, genererende advertentie-inkomsten, productverkopen en nog veel meer geleid. Dat kan aanzienlijk worden beïnvloed, aangezien meer gebruikers vertrouwen op GPT-4-modellen voor zoeken. Een goede verdeling van de inkomsten voor makers van originele inhoud zal dus van cruciaal belang zijn om vooruit te komen.
  • Toezichthouders letten op: 2023 kan eindelijk het jaar zijn waarin regelgevers kennis nemen van de AI-verstoring. Mogelijk zien we langzaam beleid ontstaan ​​dat een kader biedt voor het opstellen van veiligheids- en auteursrechtwetten voor deze AI-modellen.
  • AI-uitlijning blijft onopgelost: We zeiden in eerdere secties dat GPT-4 een betere afstemming op menselijke waarden zou opleveren. Maar we denken niet dat het het probleem volledig zal oplossen, aangezien we nog lang niet in de buurt van een AGI zijn.
  • Vals nieuws zal in opkomst zijn: Een van de negatieve aspecten van de parabolische groei van GPT-modellen is dat kwaadwillenden nepnieuws veel sneller kunnen verspreiden dan voorheen. Omdat het bijna spreekt als een mens, zal het moeilijk te onderscheiden zijn.

Voorbereiding op GPT-4

AI gaat nergens heen. Buiten ChatGPT hebben we al veel ChatGPT-alternatieven zoals ChatSonic, waarmee we geweldige applicaties bouwen die een grote impact hebben op veel bedrijven. Dus tegen deze AI-revolutie ingaan is niet verstandig. In plaats daarvan is het beter om het te zien als een hulpmiddel dat je leven gemakkelijker kan maken.

De volgende stap zou zijn om de tool te gebruiken om een ​​concurrentievoordeel te behalen. In het bedrijfsleven kan het voor veel dingen worden gebruikt die verder gaan dan automatisering. De modellen moeten worden getraind om zelf fouten te diagnosticeren en dienovereenkomstig zonder vertraging aan te passen. In eerste instantie zullen de veranderingen alleen incrementeel zijn, maar ze zullen na verloop van tijd een wijdverspreide impact hebben op het hele bedrijf.

Op individueel niveau is het cruciaal om eigenschappen als aanpassingsvermogen en veerkracht te ontwikkelen om een ​​vlottere overgang naar een AI-first-wereld te hebben. Verder is het belangrijk om de manier waarop we nieuwe dingen leren aan te passen. Voordat het internet kwam, brachten we veel van onze tijd door met onthouden. Maar dat verdween toen Google werd gelanceerd. Met modellen als GPT-4 zal het weer veranderen en moeten we ons aanpassen.

Stel je voor dat we zouden vechten tegen personal computers. Zouden we zijn waar we nu zijn? Waarschijnlijk niet! AI is hetzelfde. Evolueer mee en je zult niet ontheemd raken.

Conclusie

De AI-revolutie geleid door GPT-modellen zoals GPT-4 trekt de aandacht uit alle hoeken van de wereld. Het is de eerste keer dat mensen het gevoel hadden dat een machine hen zou kunnen vervangen, aangezien het verre van perfect is. Met meer iteraties zullen de taalmodellen geavanceerder worden en meer mensachtige neigingen vertonen.

In het geval van GPT-4 zullen we een sprong in efficiëntie en prestaties zien zonder het aantal parameters in grote mate te veranderen. Het begrijpen van de context zal ook enorm verbeteren met GPT-4, waardoor het model voor langere perioden converseerbaar wordt.

Hoewel de grootschalige impact van GPT-4 onbekend is, wordt verwacht dat het zoekmachines zoals Bing zal aandrijven en bedrijven in staat zal stellen aangepaste chatbots te maken. Aan de retailkant zien we dat er meer functionaliteit wordt toegevoegd aan betaalde abonnementen. Bekijk meer informatie over het gebruik van ChatGPT voor bedrijven.

Het voordeel van het GPT-4-model voor gebruikers en bedrijven is dat het tijd en geld bespaart. Contentuitgevers kunnen deze GPT-modellen bijvoorbeeld in hun tech-stack opnemen om content op een efficiënte manier te schalen. Meer informatie over het gebruik van ChatGPT voor het maken van inhoud.

Maar voor sommige bedrijfstakken en professionals creëert het nieuwe problemen. Leraren hebben bijvoorbeeld hulpmiddelen nodig om door AI geschreven inhoud van het origineel te detecteren. Dit is een probleem dat onmiddellijk moet worden opgelost.

Ondanks de tekortkomingen en negatieve impact van GPT-modellen ziet de toekomst van AI er rooskleurig uit. En wanneer we de AGI-status bereiken, zullen we terugkijken op GPT-4 en zeggen dat dit een van de belangrijke momenten is die het AI-landschap hebben gevormd.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *