Hebben we nu Chief Artificial Intelligence Officers nodig?

Van het element van pure fictie is kunstmatige intelligentie gereisd naar de ware essentie van de werkelijkheid. Ook de machines die denken en handelen als mensen groeiden boven verwachting. Tegenwoordig is AI een onderdeel van ons dagelijks leven en een integraal onderdeel van de huidige digitale wereld. Van de AI-gestuurde applicaties zoals Siri en Alexa die u helpen bij het nemen van beslissingen zoals aankopen/transacties, tot de ride-sharing-applicaties zoals Uber, AI markeert zijn vitaliteit in de dagelijkse routine van de huidige wereld.

Bedrijven hebben ook de manier veranderd waarop ze functioneren, met het gebruik van robotica en intelligente machines die het merendeel van hun repetitieve, geautomatiseerde en op beslissingen gebaseerde operaties uitvoeren. Volgens 83% van de bedrijven blijft AI een strategische prioriteit als hun activiteiten vandaag worden bekeken (bron).

AI-systemen leren van de ervaringen en voeren mensachtige taken uit met de juiste input. Dit is een zegen geweest voor bedrijven met de verwerking van grote hoeveelheden gegevens, het herkennen van enorme gegevenspatronen, het voorspellen en voorspellen van de toekomst van de bedrijven, enz. Tegen het jaar 2027 wordt geschat dat de wereldmarkt van kunstmatige intelligentie zijn waarde en bereiken 266.92 miljard dollar. (Bron).

Volgens het Forbes-rapport hebben AI-functies een grote stijging doorgemaakt met een groeipercentage van ten minste 74% per jaar. (Bron). Als gevolg hiervan is AI tegenwoordig uitgegroeid tot een van de meest innovatieve en invloedrijke technologieën van de wereld van vandaag, met de kracht om de beste ervaringen te bieden aan bedrijven in verschillende sectoren en individuen. Certificeringen voor kunstmatige intelligentie kunnen de kennis en vaardigheden van AI-professionals versterken.

Wat dit betreft, zijn de drie meest gevraagde op AI gebaseerde functies de volgende:

 1. Ontwikkelaar Business IntelligenceDe markt voor Business Intelligence verdiende in 2016 wereldwijd $ 15,6 miljard, en nu wordt verwacht dat deze in het jaar 2022 ongeveer $ 29,48 miljard zal bereiken, dwz. 11,1% CAGR, zegt Upgrade. (Bron).

  De Business Intelligence Developer is verantwoordelijk voor het creëren, beheren en implementeren van de business intelligence processen. Ze zijn verantwoordelijk voor het beheer van de tools voor gegevensmodellering, het implementeren van visualisatie van gegevens en het besturen van de interactieve dashboards. Met de bovenstaande tools kan een business intelligence-ontwikkelaar de gegevens omzetten in bruikbare inzichten, om snelle zakelijke beslissingen te nemen.

 2. Ingenieur AI en machine learningVolgens de rapporten van Indeed zijn de vacatures tussen 2015 en 2018 voor Machine Learning Engineer-functies gegroeid tot 344%. (Bron).

  AI-ingenieurs werken met de problemen van kunstmatige intelligentie en technologieën. Zowel machine learning als kunstmatige intelligentie zijn integrale onderdelen van het IT-segment.

 3. Robotica ingenieurVolgens LinkedIn is de wereldwijde vraag naar roboticaprofessionals met meer dan 40% gestegen. Robotics Engineer houdt zich bezig met zowel hardware- als softwarerollen, met complexe technologieën die nodig zijn om de systemen uit te rusten met uitstekende business intelligence.

  Robotica Engineering genereert goedbetaalde banen en er is veel vraag naar de specialisatievaardigheden in 3D CAD-ontwerptechnologie, nauwkeurige programmeervaardigheden, enz.

  In de rapporten van het World Economic Forum staat dat kunstmatige intelligentie is gegroeid met een netto toename van ongeveer 58 miljoen banen wereldwijd. (Bron).

AI-leiders of Chief AI Officers (CAIO’s) vergemakkelijken de acceptatie van AI in bedrijven en de processen worden gestroomlijnd, snel en impactvol met het juiste management van Artificial Intelligence Officers.

AI-leiders beschikken over geweldige leiderschapskwaliteiten die gunstig zijn voor de integratie van de werknemers, visie en innovatie brengen, samen met het logische beleid dat de bedrijfsprocessen vergemakkelijkt.

Hoewel AI-systemen beslissingen kunnen nemen of de processen kunnen automatiseren, is een menselijke benadering nodig om dingen gunstig te maken voor de eindgebruikers, die bepaalde mensen zijn, geen machines. Leiders brengen noodzakelijke veranderingen aan in de processen, bewaken de AI-gestuurde taken en motiveren ook andere medewerkers die met technologieën werken.

Empathie is een factor waarmee rekening moet worden gehouden bij het omgaan met werknemers, hun pijnpunten en hun vermogen om mogelijke teamconflicten op te lossen. Hoewel AI beslissingen kan nemen en trends en patronen kan analyseren, is kritisch denken nog steeds veilig en blijft het het beste bij de AI-leiders.

Ethiek, richtlijnen en gedachten of ideeën met een menselijk tintje zijn iets dat de machines missen, en het heeft de eerdere ervaring, logische redeneringen en expertise van de leiders nodig in samenwerking met het gebruik van AI-gestuurde systemen.

Volgens een Capgemini-enquête is emotionele intelligentie een essentiële vaardigheid die nodig is voor het tijdperk dat wordt geregeerd door AI. (Bron). Er werd ook vastgesteld dat meer dan 74% van de leidinggevenden gelooft dat emotionele intelligentie naar verwachting de onmisbare vaardigheid is voor intelligente systemen en dit aantal zal meer dan zes keer toenemen. Maar menselijke tussenkomst is nodig om ervoor te zorgen dat de systemen zich naar wens gedragen. Leiders zijn dus nodig om AI-georiënteerde bedrijfsvoering vorm te geven.

De organisaties die CAIO’s inhuren

Een CAIO kan organisaties de verschillende manieren laten herkennen waarop gegevens kunnen worden gebruikt. Een bedrijf met CAIO slaagt erin de nieuwste methoden te vinden om met de data resultaten te behalen. Met diepgaande kennis over AI, datawetenschap en machine learning-concepten, kan CAIO de strategieën aansturen die nodig zijn om de intelligentie in de bedrijfsprocessen te analyseren en te implementeren.

Bedrijven als Qualcomm, Uber, Levis en ExxonMobil hebben CAIO’s in hun C-suite en werken aan de business intelligence.

Aramark, een niet-technisch bedrijf, had al ingestemd met de vereisten om CAIO te hebben om de kracht van data een nieuwe naam te geven en er een troef van te maken. Het beroemde winkelketenbedrijf Maxima en het op AI gebaseerde platform voor banenjacht Talent 500 pleiten ook voor de eis om een ​​toegewijde AI-functionaris in dienst te nemen om de mogelijkheden voor business intelligence opnieuw te definiëren.

Conclusie

In het rapport van Gartner staat dat tegen 2023 minimaal 50% van de bedrijfsapplicaties AI-functionaliteiten in de systemen zal hebben ingebed om de behoefte aan AI-professionals wereldwijd te activeren. (Bron).

I leiders moeten voorbereid zijn op de toekomst en hun brancherelevante expertise, kennis etc. gebruiken om de bedrijfsprocessen te versnellen. AI-certificeringen kunnen een nuttige troef zijn om de kennis terug te winnen, aan te passen en bij te werken en de leiders toe te rusten om een ​​perfecte AI-carrière op te bouwen.

Op basis van de vaardigheden, ervaring en kwalificaties waarover de AI-professionals beschikken, zullen de organisaties meer mogelijkheden hebben om specifiek toe te wijzen aan de Chief AI Officers.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *