Hier zijn 7 geweldige manieren om uw robot wendbaarder te maken

Robots beloven de productiviteit van uw activiteiten te verbeteren.

Maar wat als u niet het productievolume heeft om het gebruik van een robot voor slechts één taak voor altijd te rechtvaardigen?

Of wat als uw bedrijfsvoering vaak verandert?

Zou het niet geweldig zijn als robots wendbaarder waren?

Als uw productie snel moet reageren op veranderingen, kan het soms lijken alsof robots niet flexibel genoeg zijn. Het kan maanden duren om een ​​robot in te zetten of opnieuw in te zetten. Je hebt niet genoeg tijd om eeuwen te besteden aan het herprogrammeren van de robot telkens wanneer je zijn taak moet veranderen.

Goed nieuws. Robots kunnen wendbaarder zijn!

Destijds suggereerden marktkrachten dat flexibiliteit een belangrijke manier zou worden waarop fabrikanten zouden kunnen reageren op marktvolatiliteit, hogere kosten en onzekerheid in de wereldwijde toeleveringsketen.

Zoals we nu weten, bleek 2020 nog uitdagender dan we hadden verwacht. De wereldwijde pandemie bracht hele industrieën in verwarring. Iedereen moest zijn manier van werken veranderen of hij liep het risico onder de golf van ongunstige omstandigheden weg te zinken.

Agility was niet langer slechts een hulpmiddel om fabrikanten te helpen groeien…

Het was voor hen van levensbelang om te overleven.

Waarom robots niet traditioneel agile zijn

Robots worden over het algemeen niet als erg wendbaar beschouwd.

Toegegeven, ze zijn veel flexibeler dan conventionele vormen van productieautomatisering – het type op maat gemaakte automatisering dat wordt gebruikt voor massaproductie van basisgoederen. Robots hebben echter lange tijd veel tijd en investeringen gekost om in een productiefaciliteit te worden ingezet.

Het idee om de taak van de robot snel te veranderen leek voor de meeste mensen onbereikbaar.

Dit is niet langer het geval. Tegenwoordig zijn er tal van robots die snel kunnen worden geherprogrammeerd en opnieuw kunnen worden ingezet. Afhankelijk van de tools die u gebruikt om de robot in te zetten en de aanpak die u gebruikt, kunt u uw robots met slechts een paar wijzigingen wendbaarder maken.

Agile robotsystemen kunnen u helpen om snel in te spelen op veranderingen in de markt. In goede tijden kunnen ze u in staat stellen uw productie op te schalen om gelijke tred te houden met uw succes. In moeilijke tijden zijn ze misschien het enige dat je overeind houdt.

Wat maakt een robotcel behendig?

Het woord “agile” wordt vaak gebruikt om een ​​bepaald projectmanagementraamwerk te beschrijven. Dit is echter niet wat we bedoelen als we zeggen dat een robot ‘wendbaar’ is.

Een behendige robot is er een die zich snel en gemakkelijk kan aanpassen wanneer u een wijziging moet aanbrengen in zijn programmering en/of taak. In plaats van er weken of maanden over te doen om de robot bij te werken, duurt het slechts enkele uren of dagen.

  1. De robot moet kunnen worden overgeschakeld naar een nieuwe taak zonder hem voor een lange periode uit te schakelen.
  2. De robot moet zichzelf kunnen herstellen van fouten.
  3. Het moet mogelijk zijn om snel robots van verschillende robotfabrikanten in te wisselen, zodat het bedrijf niet gebonden is aan één merk.

We zouden nog een eigenschap toevoegen:

  1. De robot moet snel en eenvoudig te herprogrammeren zijn zonder uitgebreide robotexpertise.

7 geweldige manieren om uw robot wendbaarder te maken

Hoe kunt u de wendbaarheid van uw robotopstelling verbeteren?

Hier zijn 7 geweldige manieren om uw robotsysteem wendbaarder te maken:

1. Investeer in betere programmeertools

Het programmeren van een robot kan veel van de inzettijd in beslag nemen. Traditionele methoden voor het programmeren van robots zijn complex, tijdrovend en vereisen uitgebreide ervaring met robotica.

Betere tools voor het programmeren van robots kunnen een robot veel wendbaarder maken. Bijvoorbeeld, RoboDK TwinTrack kan de beweging van een robot in slechts enkele seconden programmeren.

2. Werk aan kleinere projecten

Traditioneel waren robotimplementaties een groot probleem, vaak van invloed op veel onderdelen van een productieproces en waardoor de productie langer ophield dan nodig was.

Een manier om robots wendbaarder te maken, is door aan kleinere implementaties te werken. Kleinere projecten zijn makkelijker snel te realiseren.

3. Verminder downtime en herprogrammeer snel

In de meeste gevallen zou de tijd die nodig is om een ​​robot te herprogrammeren veel minder belangrijk zijn als u de downtime zou kunnen verminderen. Dit is mogelijk met offline programmeertools.

Met de juiste tools kunt u de robot tijdens de hele programmeerfase operationeel houden en de productie alleen stopzetten wanneer dit absoluut noodzakelijk is.

4. Reageer snel op fouten

Bij elke productie kunnen zich problemen voordoen, vooral bij een nieuwe toepassing. De sleutel is om snel te reageren op fouten en de impact die ze hebben op de productie te verminderen.

Met robots betekent dit dat je de robot snel zelf kunt updaten en herprogrammeren als je merkt dat er een fout in de werking sluipt.

5. Word robot-agnostisch

Idealiter wil je altijd de beste robot voor de klus gebruiken. Dit is moeilijk als je gebonden bent aan een bepaald robotmerk, zoals vaak het geval is.

Door programmeersystemen te kiezen die robot-agnostisch zijn, kunt u eenvoudig de ene robot vervangen door een andere zonder helemaal opnieuw te hoeven beginnen.

6. Stroomlijn uw softwareworkflow

Om een ​​agile robot te realiseren, heb je een agile softwareworkflow nodig. Dit maakt het sneller en gemakkelijker om naar het programma van de robot te schakelen wanneer dat nodig is.

7. Prestaties meten

Ten slotte is behendigheid afhankelijk van goede metingen. Houd de prestaties van de robot bij na eventuele wijzigingen en ontdek wat u effectiever had kunnen doen.

Op deze manier verbeter je je robotcellen elke keer dat je een wijziging aanbrengt, waardoor je na verloop van tijd nog wendbaarder wordt.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *