Hoe kunt u uw klanten beïnvloeden via e-mailmarketing?

Er zijn verschillende manieren voor uw bedrijf om product- en serviceaanbiedingen aan uw klanten aan te bieden, toch? Of het nu gaat om sociale netwerken, organische of betaalde advertenties, promotionele banners… De oplossingen zijn bijna eindeloos, het is aan het bedrijf om te beslissen wat de beste manier is om zijn klant te beïnvloeden in overeenstemming met zijn planning en budget.

Op zoveel manieren blijven acties via e-mailmarketing onopgemerkt. Veel bedrijven besteden niet meer aandacht aan e-mailcampagnes en missen uiteindelijk kansen om niet alleen hun omzet te verhogen, maar verliezen ook een direct kanaal met hun klanten en waardevolle informatie.

Met dat in ons achterhoofd hebben we dit artikel gemaakt met de voordelen en tips om e-mailmarketing zo goed mogelijk in te zetten, check it out:

iedereen heeft e-mail

Of u zich nu registreert op een sociaal netwerk, voor persoonlijk of professioneel gebruik, één ding is een feit: iedereen heeft een e-mail. En als u toegang heeft tot direct contact met uw klant, waarom zou u dat dan niet gebruiken?

Al vóór de acties via e-mailmarketing nadenken, zelfs het vastleggen van deze e-mails kan op verschillende manieren en tegen lage kosten: e-mailen? Of een bonus aanbieden aan de gebruiker die ervoor kiest om uw campagnes via dit kanaal te ontvangen? Het zijn eenvoudige maar effectieve manieren 🙂

Segmentatie: Elke klant is uniek

We hebben het al gehad over het belang van het leren kennen van uw klanten en hen op een unieke manier te behandelen, door te proberen uw product of dienst precies aan te bieden wanneer ze het nodig hebben. E-mailsegmentatie heeft verschillende factoren die het erg assertief maken.

Een van de verschillen tussen e-mailmarketing en andere kanalen is dat in dit geval de klant de campagnes accepteert, en dit is een krachtig wapen als het gaat om segmentatie, aangezien je iemand beïnvloedt die heeft al een pre-order. -acceptatie van je product of dienst, je bent al halverwege om die klant te veroveren!

En wat is het andere deel van het pad? Waar we het hierboven over hadden, uw service aanbieden wanneer uw klant het nodig heeft. U kunt uw campagnes combineren met een CRM-tool en uw klant “aanvallen” in verschillende stappen van de verkooptrechter, afhankelijk van zijn acties, u kunt een andere campagne en/of een specifiek product sturen op basis van zijn gedrag. Als hij de aankoop heeft afgebroken op het moment van sluiten, kunt u ook een e-mail met ‘winkelwagen verlaten’ sturen en deze later inwisselen.

Meten en economie

Twee andere belangrijke punten bij e-mailmarketingcampagnes: Kosten en resultaatmeting.

In vergelijking met andere communicatiemiddelen, zowel offline (televisie, radio, kranten) als online (gesponsorde links, Facebook-advertenties, persberichten), zijn de kosten voor het lanceren van e-mailcampagnes veel lager. Er zijn verschillende tools op de markt die gespecialiseerd zijn in dit segment, sommige zelfs gratis, afhankelijk van het volume van de zendingen.

Nog steeds gesproken over gespecialiseerde tools, de overgrote meerderheid van hen toont campagneresultaten, wat essentieel is om de prestaties van acties te meten en resultaten te meten. Statistieken zoals open rate, click-through rate, conversies of in welk type product abonnees het meest geïnteresseerd zijn, kunnen eenvoudig worden gemeten met behulp van een triggertool.

Hoe voorkom ik dat mijn campagne spam wordt?

U realiseerde zich al alle voordelen die kiezen voor e-mailmarketing uw bedrijf zal opleveren, toch? Al deze argumenten hebben echter geen zin als uw klant uw campagne, de gevreesde, niet eens ontvangt spam het kan al je werk ruïneren. Maar hoe het te vermijden? We hebben enkele tips die kunnen helpen:

E-mailproviders zijn erg streng over de opmaak van je e-mail, als het allemaal in afbeeldingen is, is de kans niet alleen zwaarder, maar is de kans groot dat providers het rechtstreeks naar de spambox sturen. De tip hier is om de HTML van uw campagne goed te structureren en afbeeldingen met tekst te combineren.

De autorisatie van uw klant om uw campagnes te ontvangen is de sleutel tot betere resultaten. Bij gebruik van een aangekochte of derdenlijst is de kans groter dat die potentiële klant het bericht negeert of blokkeert, juist omdat hij er niet mee instemde om het te ontvangen. Het lijkt verleidelijk, vooral in het begin, om een ​​grotere lijst te hebben, maar kwaliteit is altijd effectiever dan kwantiteit.

  • Respecteer wat uw abonnee wil, zelfs als dit betekent dat u moet vertrekken

Niemand wil een klant of potentiële klant verliezen, maar als het een verzoek van hen was, respecteer het dan. Het heeft geen zin om campagnes te blijven sturen naar een klant die niet geïnteresseerd is in uw product of dienst en dit duidelijk heeft gemaakt bij het verzoek om uw campagnes niet meer te ontvangen. Als u hem op uw lijst houdt, zal hij alleen maar meer frustratie opwekken en uw statistieken verlagen. De tip is in dit geval altijd om de link voor annulering aan te bieden en ook een klein formulier om de reden te achterhalen, op die manier heb je de feedback en kun je deze in je voordeel gebruiken.

  • Houd uw abonneelijst schoon en gezond

Verkeerd getypte e-mails, inactieve gebruikers en andere factoren kunnen de prestaties van uw campagnes schaden, dus het is belangrijk om altijd uw abonneelijst te analyseren en deze regelmatig op te schonen. Het betekent niet precies dat u alle gebruikers die geen interactie hebben met uw campagnes “weggooit”, maar door deze analyse uit te voeren, is het mogelijk om verschillende soorten profielen te detecteren en ze anders te beïnvloeden, zonder nieuwe gebruikers te schaden. Iedereen wint 🙂

Het beïnvloeden van uw klant via e-mailmarketing, evenals andere kanalen, heeft zijn moeilijkheden, het is duidelijk dat er naast uw bedrijf nog verschillende anderen in het promotietabblad of de inbox van uw klant zullen staan. Maar rekening houdend met deze tips en met de nodige aandacht, zullen de resultaten bevredigend zijn. Het is de test waard!

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *