Hoe om te gaan met de haast of inzinking

Heeft uw bedrijf een nieuwjaarsdrukte of een nieuwjaarscrisis? Hoe dan ook, hier is hoe je rampen kunt voorkomen tijdens deze lastige maand.

Het is het nieuwe jaar! Vervult de verwachting je met opwinding, angst of onverschilligheid?

Uw antwoord hangt waarschijnlijk af van hoe uw bedrijf doorgaans presteert in deze tijd van het jaar. Of u nu een werknemer of een bedrijfseigenaar bent, u zult de komende maanden worden beïnvloed door de bestellingen en nieuwe banen die in het bedrijf komen.

Beleeft uw bedrijf een nieuwjaarsdrukte? Of een nieuwjaarsdip?

Beide kunnen moeilijk zijn.

Waarom januari een lastige tijd is voor fabrikanten

Het is duidelijk waarom januari een moeilijke maand kan zijn:

 • Veel zaken sluiten rond de feestdagen en openen hun deuren pas weer als de laatste feestknaller is getrokken. Als ze terugkomen, is er een stapel nieuwe bestellingen en banen die moeten worden ingehaald.
 • Cliënten en klanten bevinden zich in dezelfde positie als jij. Als ze na nieuwjaar terugkomen, zullen sommigen een lading nieuwe bestellingen naar hun leveranciers sturen en de bal zo snel mogelijk aan het rollen willen krijgen.
 • Aan de andere kant van de schaal zitten veel bedrijven in deze tijd van het jaar krap bij kas en zullen geen nieuwe bestellingen plaatsen totdat ze zich in een comfortabele positie bevinden. Als u een leverancier bent van deze bedrijven, kan dit leiden tot een inzinking.

De komende paar maanden kunnen in sommige bedrijfstakken bijzonder lastig zijn, omdat we ons niet alleen zorgen hoeven te maken over het Gregoriaanse nieuwjaar (dwz het nieuwjaar dat valt op 1 januari in de Gregoriaanse kalender die door het grootste deel van de wereld wordt gebruikt).

Het Chinese Nieuwjaar veroorzaakt vaak chaos voor fabrikanten omdat Chinese leveranciers bijna een maand niet actief zijn – 2 weken voor de feestdag, 1 week tijdens de feestdag en 2-4 weken om daarna weer op het goede spoor te komen.

Heb je een nieuwjaarsdrukte of een nieuwjaarscrisis?

Het is voor mij onmogelijk te zeggen of uw bedrijf in deze tijd van het jaar een stormloop of een inzinking zal ervaren. Hoewel er enkele algemene trends zijn binnen bedrijfstakken (de restaurantindustrie heeft bijvoorbeeld meestal een inzinking in januari), zullen de effecten van deze tijd van het jaar uniek zijn voor uw bedrijf.

De beste manier om voorspellingen te doen, is door naar uw eigen historische gegevens te kijken. Kijk naar de afgelopen jaren en noteer het aantal bestellingen dat u in dit jaar hebt ontvangen. Als dit uw eerste jaar is en u nog geen historische gegevens heeft, zorg er dan voor dat u de gegevens voor volgend jaar vastlegt.

Probeer de volgende vragen over de afgelopen 1-3 jaar te beantwoorden:

 • Wat was de achterstand van bestellingen en nieuwe banen begin januari?
 • Was er in vergelijking met de rest van het jaar een stijging van de bestellingen tussen januari en maart of juist een daling?
 • Wat waren de doorlooptijden van leveranciers in deze maanden?
 • Aan welke projecten heeft uw team het meest gewerkt tussen januari en maart?
 • Hoeveel overuren hebben leden van uw team in deze maanden gemaakt?

Elk jaar is anders. Uw antwoorden geven u echter inzicht in de algemene trends die dit jaar van invloed kunnen zijn op u en uw bedrijf.

Uiteindelijk zou je deze vraag moeten kunnen beantwoorden:

 • Krijgen we een nieuwjaarsdrukte of een nieuwjaarscrisis?

Hoe u rampen kunt voorkomen met offline programmeren

Oké, dus je hebt berekend of je bedrijf een stormloop of een inzinking zal ervaren. Hoe kunt u deze informatie gebruiken om rampen te voorkomen? Hoe zorgt u ervoor dat uw bedrijf niet wordt verpletterd onder het gewicht van te veel bestellingen of last heeft van een gebrek aan bestellingen?

Voorkomen is beter dan genezen

De meest effectieve manier om beide situaties aan te pakken, is door je erop voor te bereiden voordat uw bedrijf op vakantie gaat. Zoals we vorig jaar in onze feestelijke post hebben uitgelegd, kun je offline programmeren gebruiken om zowel drukte als inzinkingen te voorkomen. Als je een nieuwjaarsdrukte hebt, kun je met offline programmeren een voorsprong krijgen op nieuwe bestellingen zonder de productie te beïnvloeden. Als je een nieuwjaarscrisis hebt, kun je voor de vakantie nieuwe offertes genereren en/of aan nieuwe projecten beginnen.

Tot slot, als je dit in januari leest, is het een beetje te laat om die voorbereidingen te treffen.

Toch kan offline programmeren u nog steeds helpen om uw huidige situatie aan te pakken.

3 manieren om met een nieuwjaarsdrukte om te gaan met offline programmeren

Je zult een stormloop van bestellingen en nieuw werk ervaren als je tijdens de vakantieperiode een reeks nieuwe bestellingen hebt ontvangen of als je nu veel bestellingen begint te ontvangen.

Het belangrijkste is om de bestellingen zo snel mogelijk uit te voeren (uiteraard binnen uw kwaliteitsnormen). Als uw robotcellen u helpen om deze opdrachten uit te voeren, kan offline programmeren u helpen om snel weer op het goede spoor te komen.

Hier zijn drie manieren om de situatie aan te pakken met offline programmeren:

 1. Bespaar tijd door uw robotprogramma’s sneller te maken dan met andere robotprogrammeermethoden, zoals we in dit artikel hebben uitgelegd.
 2. Programmeer de volgende batch werk voor de robot terwijl de vorige batch draait.
 3. Geef bewerkingstaken aan uw robotcel om uw menselijke machinisten te ontlasten.

Met een efficiënte robotworkflow kunt u uw nieuwe bestellingen in een mum van tijd inhalen.

3 manieren om met een nieuwjaarscrisis om te gaan met offline programmeren

U kunt een terugval in bestellingen en nieuw werk ervaren als uw klanten vroeg in het jaar geen aankopen doen.

Het belangrijkste is om de extra tijd die je hebt gewonnen door minder bestellingen optimaal te benutten. U kunt deze tijd gebruiken om nieuwe klanten te genereren (door nieuwe offertes te maken) of om aan nieuwe projecten te beginnen die uw bedrijf zullen verbeteren.

Hier zijn drie manieren om het meeste uit een inzinking te halen met offline programmeren:

 1. Genereer snel nieuwe offertes om nieuwe klanten te werven, zoals we in dit artikel hebben uitgelegd.
 2. Neem de tijd om uw eigen programmeervaardigheden en die van uw team te verbeteren, zodat u de robot beter kunt gebruiken voor toekomstig werk.
 3. Overweeg om meer robotcapaciteiten aan uw bedrijf toe te voegen, zoals robotinspectie, robotlassen of incrementeel vormen.

Als het gaat om het toevoegen van nieuwe mogelijkheden aan uw bedrijf, kan een inzinking van nieuw werk een vermomde zegen zijn!

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *