Hoe robotautomatisering aan uw werknemers wordt uitgelegd

U bent al overtuigd van de waarde van robots in uw bedrijf… maar hoe zit het met uw medewerkers?

Misschien twijfelen ze over robotautomatisering of hebben ze er gewoon helemaal niet over nagedacht.

Wat is de beste manier om robotica aan uw werknemers uit te leggen, zodat ze aan boord komen en uw plannen steunen?

Hoe graag we ook denken dat onze collega’s dezelfde mening hebben als wij, we weten allemaal dat dit niet altijd het geval is. Er is altijd een mix van meningen over elk onderwerp binnen een organisatie.

Dit geldt met name als het gaat om de introductie van geavanceerde technologieën.

Veel mensen maken zich zorgen over automatisering en de impact die dit kan hebben op hun werk. Ook al zijn ze over het algemeen pro-innovatie, ze begrijpen robottechnologie misschien nog niet goed genoeg om er volledig van overtuigd te zijn dat het inzetten van een robot een goed idee is.

Dit kan een uitdaging zijn als jij degene bent die verantwoordelijk is voor het uitrollen van robotautomatisering in het bedrijf.

Hoe kun je robotica uitleggen op een manier die je medewerkers zullen waarderen?

Houd de gegevens tegen! Fouten die mensen vaak maken

Als technisch ingestelde mensen denken we vaak dat we, om iemand van een nieuw idee te overtuigen, alleen maar de gegevens hoeven te laten zien.

Misschien haalt u uw Return on Investment (ROI)-berekeningen tevoorschijn en presenteert u ze aan mensen in een poging hen ervan te overtuigen dat robots goed zullen zijn voor het bedrijf.

En misschien werkt dat tot op zekere hoogte…

Een andere veelgemaakte fout die mensen maken, is dat ze gewoon meteen aan het roboticaproject beginnen zonder zich volledig voor te bereiden op de veranderingen die het binnen het bedrijf zal veroorzaken. Dit kan ertoe leiden dat werknemers het gevoel krijgen dat de automatisering op een slinkse manier is ingevoerd en kan leiden tot slechte gevoelens over de nieuwe technologie.

Het is veel beter om mensen vroeg aan de kant te krijgen.

Als je dat doet, geef je mensen de kans om waardevolle ambassadeurs te worden voor robotautomatisering binnen het bedrijf.

De echte truc om uw ideeën aan werknemers te communiceren

Als je wilt dat mensen robotica omarmen, moet je de voordelen van robotautomatisering uitleggen in termen die voor hen persoonlijk iets betekenen.

Dit geldt voor elke introductie van nieuwe technologie, maar het geldt vooral voor automatisering, waaraan mogelijk al een aantal slechte gevoelens zijn verbonden.

Voordat u zelfs maar nadenkt over het aankondigen van uw nieuwe roboticaproject, moet u eraan werken om de huidige zorgen, problemen en problemen van uw team te begrijpen.

Dit klinkt misschien eenvoudig – en dat is het ook – maar het kan verrassend moeilijk zijn om in de praktijk te doen.

  • Lagere kosten
  • Verhoogde doorvoer
  • Verbeterde consistentie
  • Betere efficiëntie
  • Langere werktijden

Dit zijn waarschijnlijk de voordelen die voor u persoonlijk belangrijk zijn. Sommige van deze voordelen kunnen ook belangrijk zijn voor uw werknemers, maar dat hoeft niet.

De echte truc om uw ideeën aan anderen over te brengen, is ze om te zetten in voordelen die belangrijk zijn voor de andere persoon.

De belangrijke stap die de meeste mensen verwaarlozen

Om te begrijpen wat op dit moment belangrijk is voor uw werknemers, moet u uw “detective’s hat” opzetten.

Vergeet in eerste instantie robotautomatisering volledig (slechts voor een korte tijd).

Neem in plaats daarvan de tijd om één-op-één met uw werknemers te praten over de huidige problemen in het bedrijf die hun werk beïnvloeden. Probeer ze in dit stadium geen oplossingen aan te bieden – u weet tenslotte dat uw voorgestelde oplossing waarschijnlijk robotautomatisering zal zijn – maar luister gewoon naar wat ze u vertellen.

Stel veel vragen en wees nieuwsgierig.

Waarschijnlijk bent u al op de hoogte van veel van de problemen die op dit moment van invloed zijn op uw bedrijf.

De oefening om face-to-face met mensen te praten heeft echter een ander doel dan alleen het verzamelen van actuele problemen. Het geeft u ook waardevolle inzichten in wat belangrijk is voor elk van de mensen in uw bedrijf.

Deze inzichten zijn als goudstof. Dit zijn tenslotte de mensen die worden beïnvloed door robotautomatisering.

Hoe u robotica kunt uitleggen in termen die werknemers zullen waarderen

Nadat u met de relevante mensen hebt gesproken, kunt u de voordelen van robotautomatisering opnieuw in kaart brengen.

Elke persoon met wie je hebt gesproken, heeft waarschijnlijk iets andere verlangens en zorgen. Dit is oke. Maar tijdens jullie chats zullen er waarschijnlijk ook enkele overeenkomsten naar boven zijn gekomen.

Hier zijn een paar voorbeelden:

Voorbeeld 1: Robotlassen

Stel dat u hebt vernomen dat uw lastechnici zich vaak zorgen maken dat ze niet genoeg tijd hebben om de meer complexe lassen te voltooien. Ze kunnen alleen de grote series eenvoudige, routinematige lassen voltooien, maar de complexe lassen lopen altijd vertraging op.

Voorbeeld 2: Robotinspectie

Misschien hebt u geleerd dat uw inspectie-ingenieurs veel te veel werk hebben. Ze zijn bang dat het werk zich voortdurend opstapelt. Ze hebben altijd moeite om genoeg tijd te vinden om hun analyse te doen.

Welke stappen u nu moet nemen om uw werknemers aan de kant te krijgen

De sleutel is om te voorkomen dat u de oplossing van robotautomatisering naar voren brengt voordat u de huidige problemen van uw werknemers volledig begrijpt.

Ga eerst naar buiten en praat met ze zonder ‘oplossen’ voordat mensen klaar zijn om je voorstel te horen.

Dit hoeft niet veel tijd te kosten. Maar het kan een uiterst waardevolle manier zijn om uw robotautomatiseringsplannen snel en effectief aan de gang te krijgen.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *