Hoe Sunrob een zeecontainer gebruikt voor robotpijpfrezen

Wilt u de snelheid van uw pijpfreesbewerkingen verbeteren? Zeker, automatisering is een goede optie… maar, je vraagt ​​je misschien af, zijn robots niet complex en nemen ze niet veel ruimte in beslag?

In deze casestudy bekijken we hoe een oude RoboDK-gebruiker een ingenieuze, commerciële pijpfreesoplossing heeft gecreëerd. Het is volledig op zichzelf staand en past allemaal in een zeecontainer!

Zoals veel productiesectoren is pijpfrezen een groeiende markt. Maar met de toenemende vraag naar pijpfrezen komt er een probleem…

Hoe kunt u meer freesbewerkingen uitvoeren als uw productieprocessen al op volle toeren draaien?

Wanneer uw pijpfreesbewerkingen te traag zijn

Het probleem waarmee veel fabrikanten worden geconfronteerd, is dat hun pijpfreesprocessen te traag zijn. Conventionele CNC-machines hebben veel tijd nodig om grote buizen en pijpen te snijden en te frezen.

Deze lage snelheid wordt nog problematischer wanneer u grote buizen moet frezen (een bewerking die tegen 2026 naar verwachting met 140% zal toenemen). Vaak gaat het om het uitvoeren van meerdere kleinere freesbewerkingen en het resetten van de machines tussen elke bewerking, wat erg tijdrovend is.

Robots zijn een uitstekende oplossing voor het frezen van grote buizen en pijpen. Ze hebben een enorme werkruimte en u kunt ze toepassen op een breder scala aan freesprocessen. Dit maakt robotfrezen een goede oplossing voor conventionele CNC-processen.

Robotfreesoplossingen werken prima voor alle maten zachte metalen buizen (koper, aluminium, enz.), Stalen buizen met een kleine wanddikte en kunststof buizen van alle maten. Stalen buizen met een wanddikte van 0,08 inch of groter worden nog steeds meestal gesneden met behulp van plasma, waterstraal of laser die is aangesloten op een robotarm. Robots kunnen eenvoudig pijpen frezen en snijden tot diam 40in en met een draaitafel positioneerder gemakkelijk 80in pijpen.

Ruimte en complexiteit: de uitdagingen van het gebruik van robots

Wat sommige fabrikanten ervan weerhoudt om robots te gebruiken, is de waargenomen complexiteit van het inzetten ervan en de extra ruimte die de robots nodig hebben.

Naast de aanschaf van de robot zelf, moet u ook alle extra componenten aanschaffen die nodig zijn om de freestaak uit te voeren. Vervolgens moet u voldoende ruimte in uw instelling vinden om de robot en deze componenten te huisvesten, samen met alle veiligheidshekken en sensoren.

Zou het niet geweldig zijn als je gewoon een autonome robotcel kon kopen die alles bevat wat je nodig hebt voor pijpfrezen?

(Her)introductie van Sunrob Robotics…

Sunrob Robotics is een leverancier van geavanceerde robottoepassingen. Ze zijn gevestigd in Finland en zijn gespecialiseerd in gerobotiseerde pijpfreesoplossingen. Ze bieden ook een reeks andere robotoplossingen, waaronder verpakkingen en 3D-printen.

We hebben eerder gerapporteerd over het gebruik van RoboDK door het team voor een flexibele oplossing voor het snijden van buizen voor hun klanten, en hun freesoplossing voor op maat gemaakte ijshockeysticks.

Met hun nieuwste project probeert Sunrob Robotics tegemoet te komen aan de stijgende behoefte aan meer zelfstandige robotcellen. Met RoboDK hebben ze een pijpfreesoplossing gecreëerd… die in een zeecontainer past!

Sunrob’s pijpfreesoplossing in een container

Het concept achter de pijpfreesoplossing van Sunrob is dat u deze als een enkele, op zichzelf staande eenheid in uw faciliteit kunt inzetten. Het wordt geleverd als een kant-en-klare toepassing voor een volledig op maat gemaakt buizenproductieproces.

De robot en alle benodigde onderdelen zijn voorgeïnstalleerd in een standaard verzenddoos.

U hoeft zich geen zorgen te maken over hoeveel ruimte de robot en de bijbehorende componenten in uw faciliteit innemen – u bespaart gewoon genoeg ruimte voor één container en u weet dat dat genoeg zal zijn.

Door een zeecontainer te gebruiken, hoeft u ook geen veiligheidshekken rond de robot aan te schaffen en te installeren – u sluit gewoon de zijkant van de container (die Sunrob heeft vervangen door een roldeur) en de robot kan veilig werken. En het betekent dat de robotcel buiten of binnen kan worden gebruikt, naar gelang uw behoeften.

De hardware-installatie

De robotcel is gebaseerd op de volgende hardwarecomponenten:

  • Een standaard formaat zeecontainer van 20 of 40 voet.
  • Een KUKA 6 DoF industriële robotmanipulator.
  • KUKA klepstandstellers om de buis te draaien en de robot te verplaatsen.
  • Een HSD freesspindel met automatische gereedschapswissel of lasersnij- of plasmasnijapparatuur.

De software-installatie

De belangrijkste softwarecomponenten van de buisfreescel zijn:

  • RoboDK voor robotprogrammering.
  • Een CAD/CAM-programma om de bewerkingspaden te genereren.
  • De RoboDK-plug-in om het CAM-programma aan de robot te koppelen.

Sommige klanten van Sunrob gebruiken bijvoorbeeld Fusion 360 om hun bewerkingspaden te creëren. Vervolgens gebruiken ze de RoboDK Fusion 360-plug-in om deze bewerkingspaden via RoboDK naar de robot te sturen.

Versnel uw pijpfrezen met 20%

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een pijpfreesoplossing zoals die van Sunrob?

Een groot voordeel is dat het de snelheid van uw pijpfreesbewerking verbetert. Hierdoor kunt u sneller meer buizen frezen, waardoor u de stijgende vraag kunt bijhouden en uw andere bewerkingsprocessen beter kunt benutten.

Een van de klanten van Sunrob, RoadPipe Inc in Finland, gebruikte een eerdere versie van deze oplossing voor het frezen van pijpen en vond deze uiterst effectief.

Rainer Jurvanen, CEO van RoadPipe, zei:

“We hadden onze eerste robot 10 jaar geleden moeten kopen! Dit robotfreessysteem is ongeveer 20 keer sneller dan conventionele handmatige productie.”

Dit is een veel voorkomend gevoel van nieuwe robotgebruikers. Ze realiseren zich hoeveel tijd, moeite en middelen ze hadden kunnen besparen door simpelweg eerder voor robots te kiezen.

Als u nog niet bent begonnen met pijpfrezen, is dit een goed moment om dit serieus te overwegen. Wachten met het toevoegen van robots aan uw productie heeft weinig voordelen.

Hoe u uw pijpfreestaken kunt verbeteren

Als u uw pijpfreestaken wilt verbeteren, kan een oplossing zoals deze van Sunrob Robotics een goede optie zijn. Meer informatie over deze specifieke oplossing vind je op hun website.

En als u uw eigen robotfreesproces wilt verbeteren, is RoboDK een goede plek om te beginnen. Met onze zeer populaire robotprogrammeersoftware kunt u eenvoudig een enorm scala aan productieprocessen programmeren, waaronder frezen en andere robotbewerkingstaken.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *