Hoe u de perfecte ChatGPT-prompt schrijft en een expert wordt

ChatGPT is de manier van de wereld geworden. Het is een bron van antwoorden voor een breed scala aan onderwerpen, van werk en vrije tijd tot relaties en reizen. Maar ChatGPT kan u alleen relevante antwoorden geven als u een prompt goed schrijft.

Een prompt is een commando of een actiezin die wordt gebruikt om te communiceren met ChatGPT en andere AI-taalmodellen.

Deze blogpost onthult onze kleine geheimen om perfecte ChatGPT-prompts te maken en een meester in deze kunst te worden. Deze tips zijn afkomstig van onze interne AI-experts, die uitgebreide ervaring hebben met het trainen van AI-taalmodellen.

Wat is ChatGPT?

OpenAI’s ChatGPT is een geavanceerd AI-taalmodel dat in november 2022 is uitgebracht. Met de mogelijkheid om elke gestelde vraag te beantwoorden, maakte ChatGPT snel naam door binnen slechts vijf dagen na de release 1 miljoen gebruikers aan te trekken. En sindsdien is het aantal ChatGPT-gebruikers gestaag blijven groeien.

Maar helaas heeft ChatGPT enkele beperkingen.

 • Het weet niets van wat er na 2021 is gebeurd, aangezien het tot 2021 is getraind op een enorme database met bijgewerkte gegevens.
 • Met grote populariteit komt er nog een beperking van ChatGPT. Het is het grootste deel van de tijd niet beschikbaar vanwege het enorme verkeer. Om dit te verhelpen, lanceerde OpenAI ChatGPT Plus – een premium abonnement.
 • ChatGPT is strikt een taalmodel met alleen tekst en genereert geen AI-afbeeldingen.

Hier is ChatSonic – de ChatGPT met superkrachten om u te helpen omgaan met de beperkingen van het populaire taalmodel. Bovendien biedt ChatSonic meerdere functies om uw leven gemakkelijk te maken met AI.

 • Eerst en vooral genereert ChatSonic real-time feitelijke informatie naar keuze. Het is direct geïntegreerd met Google en mist niets.
 • U kunt experimenteren om unieke AI-afbeeldingen te genereren voor gebruik met uw inhoud. ChatSonic gebruikt een combinatie van Stable Diffusion en Dall-E om de beste AI-kunst te produceren.
 • Hoe zit het met het uitspreken van uw aanwijzingen aan ChatSonic? Ja, dat kan, en het zal ook de reacties aanspreken.
 • Gebruik ChatSonic Twitter-bot @ChatSonicAI om onderweg boeiende tweets te genereren.
 • Met ChatSonic API kunt u integreren met uw favoriete tools om het werkproces te versnellen. U kunt leren hoe u het effectief kunt gebruiken met onze API-use cases.
 • Wilt u uw onderzoeksproces versnellen? Gebruik de ChatSonic Chrome-extensie om te voorkomen dat u tussen verschillende tabbladen schakelt. Bekijk andere use-cases van de Chrome-extensie.

Je kunt ChatSonic ook vergelijken met andere chatGPT Chrome-extensies om verstandig te kiezen.

Waarom een ​​perfecte ChatGPT-prompt maken?

Als taalmodellen zoals ChatGPT en ChatSonic zijn getraind op databases die door mensen zijn gemaakt, zouden ze dan niet moeten begrijpen hoe we praten?

Ook al zijn ze getraind op door mensen gegenereerde gegevens, het zijn nog steeds machines. Je moet het altijd instrueren om het werk gedaan te krijgen.

Het schrijven van een perfecte ChatGPT-prompt kan resulteren in

 • Gesprekken die betekenisvol en boeiend zijn, zoals meer te weten komen over een bepaald concept door vervolgvragen te stellen en deze antwoorden effectief te gebruiken.
 • Nauwkeurige voorspellingen en relevante analogieën van ChatGPT kunnen in uw werk worden gebruikt.
 • Snellere reacties verhogen uw productiviteit en krijgen dingen op tijd gedaan.
 • De perspectieven en noties van ChatGPT verbeteren door de duidelijkheid in uw prompt te behouden.

Hoe u een perfecte ChatGPT-prompt maakt

Eerlijk gezegd is het schrijven van ChatGPT-prompts niet moeilijk. Maar het schrijven van de perfecte ChatGPT-prompts om relevante resultaten uit het taalmodel te halen, is ook geen sinecure.

Na het gebruik van meerdere AI-tools zoals ChatGPT en Chatsonic, hebben onze AI-modeltrainingsexperts een paar tips bedacht die u kunt volgen om ChatGPT effectief te gebruiken.

Mis ook niet de verschillende gebruiksscenario’s voor chatGPT.

1. Begin met een actiewoord.

Wil je dat AI je serieus neemt? Start je ChatGPT-prompt dan altijd met actiewoorden als Create, Write, Make en Generate in plaats van te beginnen met ‘Can you’

Hier is een korte demonstratie van ‘Can you’ en ‘Create’

ChatSonic ChatGPT Prompt zonder actiewoorden: Kun je me vertellen hoe je een contentmarketeer wordt?

ChatGPT-prompt zonder actiewoorden

ChatSonic ChatGPT Prompt met actiewoorden: Maak een carrièreplan om in 2023 contentmarketeer te worden.

ChatGPT-prompt met actiewoorden

Zie het verschil! De eerste reactie is erg generiek en bevat geen actiestappen. Terwijl ChatSonic – het ChatGPT-alternatief, een stapsgewijze, gedetailleerde en bruikbare gids gaf om een ​​contentmarketeer te worden.

Leer meer over marketing van ChatSonic met onze marketingprompts en SEO-prompts.

2. Geef context.

Een arts kan de toestand van een patiënt beter diagnosticeren met een duidelijke context van de symptomen. Evenzo kan ChatSonic een relevant antwoord genereren met voldoende context voor uw vraag.

Contextuele ChatSonic ChatGPT-prompt: Ik heb 3 jaar ervaring als software ontwikkelaar. Nu raakte ik verveeld met coderen en wil ik overstappen naar een andere carrière. Mijn opleidingskwalificaties zijn B. Tech in informatica, en ik ben ook goed thuis in het begrijpen van de zakelijke kant van software. Stel een lijst voor van carrièremogelijkheden die ik gemakkelijk kan overstappen.

Contextuele ChatGPT-prompt

We hebben ook de huidige persoonlijkheid gewijzigd in ‘Loopbaanadviseur’ om deskundige antwoorden te genereren.

💡

ChatSonic heeft meer dan 15 gepersonaliseerde avatars om deskundige meningen te krijgen over fitness, carrière, astrologie, enz. Raadpleeg ChatSonic vs ChatGPT voor een oog-in-oogvergelijking.

Als je op zoek bent naar nieuwe carrières/banen, kan ChatSonic je helpen bij het zoeken naar een baan.

3. Gebruik rollenspel.

Als u uw expertavatar niet kunt vinden in ChatSonic (we voegen binnenkort meer toe), kunt u ChatSonic vragen om een ​​rollenspel uit te voeren. U zoekt bijvoorbeeld contentmarketingadvies over het verbeteren van de naamsbekendheid van uw nieuw gelanceerde CRM-software.

Rollenspel ChatSonic ChatGPT-prompt: U bent een marketingveteraan voor softwareproducten met tien jaar ervaring in de branche. Je hebt marketingstrategieën ontwikkeld voor succesvolle softwareproducten zoals Vimeo, Freshworks, Hubspot en Zoho. Gebruik uw marketingervaring om me te adviseren over hoe ik bekendheid kan geven aan mijn nieuw gelanceerde CRM-softwareproduct ‘Zilio’

Rollenspel ChatGPT-prompt

ChatSonic beschouwt zichzelf als een expert in marketing en heeft in de reactie opgenomen wat werkt en wat niet.

4. Gebruik referenties.

Als je de schrijfstijl van een beroemdheid wilt nabootsen, dan kan ChatSonic dat ook doen, als je het in de prompt vermeldt.

Referentie ChatSonic ChatGPT-prompt: Maak een lijst met te vermijden fouten in de jaren 20 in Shakespeare-stijl

Referenties gebruiken in ChatGPT-prompt

Is het niet geweldig! Zie je nu de kracht van het schrijven van perfecte ChatGPT-prompts 🔥?

5. Gebruik dubbele aanhalingstekens.

Hoe benadruk je het belang van een woord als je met iemand spreekt of presenteert?

Je zegt het hardop, rekt de uitspraak van het woord uit zodat niemand het over het hoofd ziet, of gebruikt luchtcitaten.

Lucht aanhalingstekens
ChatGPT-prompt zonder dubbele aanhalingstekens
ChatGPT-prompt met dubbele aanhalingstekens

U kunt het belang zien dat ChatSonic hecht aan dubbele aanhalingstekens in de eerste regel zelf. Als er geen aanhalingstekens werden gebruikt, verwees het naar het essay als ‘Contentmarketing: een inleiding,’ maar bij gebruik van aanhalingstekens stond er ‘Contentmarketing: de kunst om uw doelgroep te bereiken.

6. Wees specifiek.

Niemand houdt ervan vaag te zijn, omdat het geen bruikbare inzichten overlaat om aan te werken. ChatSonic kan ook geen goede antwoorden genereren met vage aanwijzingen.

Het werkt het beste wanneer specifieke aanwijzingen worden gegeven, zoals

Specifieke ChatSonic ChatGPT-prompt: Schrijf marketingteksten om mijn e-mailmarketing aantrekkelijker te maken. Het product dat ik promoot heet X (bijvoorbeeld bedrijf, dienst of organisatie). Welke onderwerpregels zou je voorstellen voor een reeks van Y e-mails?

Specifieke ChatGPT-prompt

Door specifieke details toe te voegen, zoals onderwerpregels en het aantal e-mails in de reeks, was de reactie van ChatSonic relevant en kwam het overeen met de verwachtingen van de gebruiker.

7. Geef voorbeelden.

Wilt u dat ChatSonic zich laat inspireren door het bestaande stuk inhoud? Vervolgens kan het gebruik van voorbeelden in prompts u helpen de gewenste antwoorden te krijgen.

U wilt bijvoorbeeld een boekrecensie schrijven aan de hand van een voorbeeld.

Op voorbeelden gebaseerde ChatSonic ChatGPT-prompt:

Hier is een boekbespreking van

Schrijf nu een vergelijkbare boekrecensie voor ‘

Voorbeelden in ChatGPT-prompt

Nu gebruikt ChatSonic een schrijfstijl die vergelijkbaar is met het gegeven voorbeeld. Waar wacht je op? Voer uw beste voorbeelden/sjablonen in en ontvang de gewenste reacties 💃

8. Vermeld de lengte van het antwoord.

ChatSonic weet niet of u een helder antwoord van twee regels of een uitgebreide paragraaf voor uw prompt wilt. Het zou de lengte van het antwoord bedenken als het niet in de prompt wordt vermeld. Om verwarring en herhalingen te voorkomen, is het goed om de lengte van het antwoord in de prompt op te geven.

Een andere best use case is om ChatSonic te vragen om de tekst uit te werken of in te korten.

ChatSonic ChatGPT-prompt inclusief antwoordlengte: Werk in 300 woorden uit over ‘contentmarketing’.

De lengte van het antwoord gebruiken in de ChatGPT-prompt

Naast het definiëren van marketingconcepten, kan ChatSonic u ook helpen met strategieën voor het maken van inhoud.

9. Houd de AI vast.

Zoals we al eerder zeiden, AI is een machine en moet duidelijk worden geïnstrueerd over de taak, en als we het over hand houden hebben, overdrijven we niet. In bepaalde situaties is het cruciaal om de AI te vertellen wat hij moet doen, wat hij moet vermijden en waar hij prioriteit aan moet geven.

Hier een voorbeeld van een aangepast dieetplan met voorwaarden.

Voorwaardelijke ChatSonic ChatGPT-prompt: Ik ben een 26-jarige vrouw die in 3 maanden 6 kg wil afvallen. Maak een Indiaas dieetplan van 1700 calorieën voor twee weken. Geef me geen niet-vegetarische opties op maandag, donderdag en zaterdag. Het moet een mager eiwitdieet zijn met koolhydraten (30%), eiwitten (40%), vezels (20%) en vet (10%).

Handholding ChatGPT-prompt

ChatSonic heeft mijn voorwaarden voor het weglaten van de niet-vegetarische optie overwogen en dienovereenkomstig gereageerd.

10. Aarzel niet om te verfijnen.

💡

Zoals het beroemde spreekwoord “Oefening maakt een man perfect”, het naar behoefte verfijnen van de prompts genereert perfecte antwoorden.

In het bovenstaande voorbeeld wordt een aangepast dieetplan gegenereerd. Nu wil ik weten hoeveel calorieën elke maaltijd bevat, samen met gegevens over macronutriënten.

Het eerste dat u moet doen, is de knop ‘Geheugen inschakelen’ gebruiken om vervolgvragen te stellen.

Verfijnde ChatSonic ChatGPT-prompt: Geef me calorieën voor elke maaltijd en gegevens over macronutriënten (koolhydraten, eiwitten, vezels, vetten)

Verfijnde ChatGPT-prompt

11. Specificeer de toon.

Als je ChatSonic gebruikt om een ​​e-mail of een grappige meme te schrijven, kan het specificeren van de toon een enorm verschil maken.

U heeft bijvoorbeeld een jong publiek waarop u zich wilt richten en u wilt iets spannends delen met uw community.

Toonspecifieke ChatSonic ChatGPT-prompt: Schrijf een post over de nieuwe lancering van onze ‘Tnagers’ T-shirts. Vermeld ook dat deze T-shirts worden weggegeven aan de winnaar van de weggeefwedstrijd. De wedstrijd is dat ze over Tnagers moeten delen op hun sociale media. De winnaars van de wedstrijd zijn de 3 beste mensen die het maximale aantal volgers krijgen.

Toonspecifieke ChatGPT-prompt

12. Ontvang samenvattingen na een lang gesprek.

Besteed je uren aan AI-gesprekken? Ook al is dat lief, je zou kunnen verdwalen in de lange chat. Dus om dit te voorkomen en een idee te hebben van waar je het over had met AI, kun je de lange chat samenvatten.

💡

Maar met ChatSonic kunt u deze gesprekken bewerken, kopiëren, delen en delen met vrienden, familie, collega’s en volgers.

Voor meer voorbeelden van ChatGPT-prompts kunt u onze geweldige bronnen met 110 ChatGPT-voorbeelden en 150 ChatGPT-prompts bekijken.

Conclusie

De onlangs uitgebrachte ChatGPT heeft voor veel opwinding gezorgd en is een populair onderwerp geworden op sociale media. Om het meeste uit ChatGPT te halen, is het cruciaal om effectieve prompts te maken. Het schrijven van ChatGPT-prompts is een vaardigheid die steeds meer erkenning krijgt en er naar verwachting meer vraag naar zal worden. Met oefening kan deze vaardigheid tot in de perfectie worden aangescherpt.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *