Hoe u een cyberbeveiligingsstrategie voor uw kleine onderneming plant

Denkt u dat een kleine ondernemer zich geen zorgen hoeft te maken over cyberaanvallen? 46% van alle cyberaanvallen treft bedrijven met minder dan 1000 werknemers. Kleine bedrijven hebben minder middelen om te investeren in het beveiligingsparadigma. Daarom; hackers vinden het gemakkelijk om dergelijke kwetsbare systemen aan te vallen in plaats van grote bedrijven die miljoenen dollars hebben uitgegeven aan cyberbeveiliging.

Een goed doordacht cyberbeveiligingsplan helpt uw ​​kleine onderneming zich op het ergste voor te bereiden, de regelgeving na te leven en klanten te laten zien dat hun informatie beveiligd is. Laten we aan de slag gaan met een uitgebreide cyberbeveiligingsstrategie voor uw kleine onderneming.

Identificeer bedreigingsvectoren

De eerste stap van een goed geplande cyberbeveiligingsstrategie is het identificeren van aanvalsmogelijkheden in uw systeem. Enkele meest voorkomende gebieden waar hackers de neiging hebben om aan te vallen zijn;

1. Gebrek aan codering

Dit is iets dat u niet over het hoofd moet zien als u een bedrijf runt. Zorg ervoor dat de informatie die u naar of van het netwerk verzendt, is gecodeerd om uw gevoelige informatie te beschermen.

2. Kwaadwillende buitenstaander

Soms heb je geen externe aanval nodig omdat je een virus binnen je bedrijf aan het koesteren bent. Het is dus altijd het beste om iemand met een kwaadwillende medewerker in uw systeem te identificeren.

3. Zwakke referenties

De kosten van diefstal van inloggegevens zijn sinds 2020 met 65% gestegen. Beveilig uw inloggegevens nooit met zwakke of repetitieve wachtwoorden, aangezien dit aanvallers uitnodigt om toegang te krijgen tot uw intellectuele eigendom en gevoelige informatie.

4. Niet-gepatchte of verouderde software

Up-to-date blijven met softwarepatches kost tijd en geld, maar is uiterst belangrijk om uw beveiligingsframework te beheren. Als uw informatie is opgeslagen in verouderde softwaredatabases, voeg deze dan toe aan de lijst met kwetsbaarheden.

5. Verkeerde configuraties

Verkeerde configuraties zijn altijd een favoriete locatie voor aanvallers, of het nu gaat om netwerkconfiguraties of beveiligingscontroles van applicaties.

Voordat u uw bedreigingen, risico’s en oplossingen prioriteert, moet u de regels en voorschriften bepalen die uw bedrijf moet volgen. Als u al op de hoogte bent van nalevingsnormen, moet u begrijpen hoe deze van invloed zijn op uw beveiligingsoplossingen.

De meest voorkomende beveiligingsvoorschriften waaraan een bedrijf zich mag houden, zijn de California Consumer Privacy Act (CCPA), de EU General Data Protection Regulation (GDPR) en de EU Payment Service Directive (PSD2).

Geef prioriteit aan uw risico’s en activa

Zodra u klaar bent met het inschakelen van uw dreigingsvectoren, is het belangrijk om een ​​risicobeoordeling te doorlopen en een prioriteitenlijst van uw activa te maken. Simpel gezegd, u moet identificeren welke componenten van uw bedrijf het allerbelangrijkste zijn en het niveau van kwetsbaarheden voor die componenten. Op deze manier kunt u eenvoudig de tegenmaatregelen voor elke geïdentificeerde dreiging formuleren.

Formuleer beveiligingsbeleid om risico’s te elimineren

De volgende stap is om te vragen: “Hoe kan ik mijn bedrijf beschermen tegen de genoemde bedreigingen? U moet begrijpen welke tegenmaatregelen effectief zijn voor uw systeem en hoe u deze kunt integreren in uw bestaande infrastructuur. Door het netwerk te beschermen en toegangscontroleprotocollen te gebruiken, kunt u uw systeem beveiligen.

Netwerk veiligheid

Een firewall is een primaire bron om uw netwerk te beschermen tegen hackers door een muur tussen uw systeem en netwerk te maken. Alle informatie die uw systeem in- en uitstroomt, wordt beschermd en elke verdachte persoon die uw netwerk probeert binnen te dringen, wordt voorkomen. Bedrijven maken gebruik van Virtual Private Networks om hun applicaties en apparaten te beveiligen.

Protocollen voor toegangscontrole

De meest elementaire beveiliging is het beveiligen van de gateway zodat niemand zonder toestemming toegang tot uw systeem kan krijgen. Dat is de reden waarom de infrastructuur van Zero Trust steeds populairder wordt. Zero Trust stelt dat zowel interne als externe omgevingen uw systeem kunnen bedreigen en daarom niet vertrouwd mogen worden.

Deze aanpak maakte ooit deel uit van de beveiliging van cloudgegevens, maar wordt nu ook gebruikt voor eindpuntbeveiliging. Krijg een dieper inzicht in de beveiliging van Zero Trust-eindpunten en begrijp hoe deze geïntegreerde aanpak u zal helpen bij het plannen van cyberbeveiliging voor uw kleine bedrijf.

Zorg voor een grondige training van werknemers

Menselijke fouten zijn altijd de belangrijkste zorg in het cyberbeveiligingsplan van een bedrijf. Hoe overtuigend en veilig uw plan ook is, onwetende werknemers kunnen grote schade aanrichten. Train uw medewerkers over uw cyberbeveiligingsplan. Ze moeten op de hoogte zijn van mogelijke bedreigingen binnen uw systeem en hoe ze moeten reageren in geval van een cyberaanval.

Ze moeten begrijpen welke beveiligingsmaatregelen de gegevens en informatie van uw bedrijf op het spel kunnen zetten. (open geen kwaadaardige of verdachte sites, log niet in met een zakelijk account op een onveilige Wi-Fi-verbinding, stuur geen gevoelige informatie zonder dit persoonlijk of telefonisch te bevestigen, enz.)

Test je plan

Nu je je beveiligingsproblemen in kaart hebt gebracht en de zwakke punten hebt aangepakt, komt het ontwikkelen van een plan het leuke gedeelte. Plan uw test om te controleren of deze de implementatie waard is of niet. Een ethische hacker kan toegang krijgen tot uw bedrijfsinformatie of uw netwerk platleggen.

Er zijn verschillende soorten penetratietesten die u kunt overwegen.

  • Whitebox-test: Een hacker krijgt informatie over de geheime informatie van het doelbedrijf.
  • Blinde test: Een hacker krijgt alleen de naam van het doelbedrijf.
  • Externe test: Een hacker heeft de taak om de externe technologie van het doelbedrijf aan te vallen, zoals de website of externe netwerkservers.
  • Interne test: hacker voert de taak uit vanuit het interne netwerk van het doelbedrijf.

Bewaak en update uw plan:

Hoewel uw beveiligingsplan effectief is, moet u uw systeem voortdurend bewaken om uw digitale activa te beschermen. Zorg ervoor dat al het netwerk en alle apparaten zijn versleuteld, firewall-instellingen zijn geoptimaliseerd, antivirus en anti-malware zijn geïnstalleerd en dat alles up-to-date is. Cybersecurity doe je niet in één keer; het is een levend document dat zich moet aanpassen aan de steeds veranderende beveiligingstrends.

Maak een robuust responsplan:

Een basisbeveiligingsframework beschermt 98% van de aanvallen, wat betekent dat hackers nog steeds door de kieren in je pantser kunnen binnendringen. In dergelijke gevallen zal een effectief reactieplan de verliezen verminderen als er zich een incident voordoet. Zorg er bovendien voor dat er een back-up wordt gemaakt van alle kritieke componenten van uw systeem.

laatste woorden:

Hackers vallen een zwakke beveiligingsinfrastructuur aan, dus het beschermen van uw kleine bedrijf is een must. Nu u de stappen van een uitgebreid cyberbeveiligingsplan voor kleine bedrijven kent, hoeft u alleen maar aan de slag te gaan. Uw kleine onderneming heeft mogelijk beperkte middelen. De bovengenoemde stappen hebben echter belangrijke gebieden gemarkeerd die u zullen helpen bij het opstellen van een eenvoudig beveiligingsplan voor uw kleine onderneming.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *