Hoe u in 2023 een winnende gespreks-AI-strategie formuleert

Vraagt ​​u zich af hoe u conversationele AI in uw bedrijf kunt inzetten? Hier zijn de top 7 van onderzochte factoren die u MOET overwegen bij het bedenken van een conversationele AI-strategie.

Heb je je ooit afgevraagd wat dat is EEN wat uw klanten het meest van u willen en waarderen?

Het is gemak. Het gemak van toegang, kopen, contact zoeken, antwoorden zoeken en ondersteuning zoeken.

Hoe handig zijn uw klantreizen voor al deze functies? Uw klanten zijn op elk contactpunt op zoek naar A+ ervaringen. Dit is waar conversatie-AI je bekwame sidekick kan zijn.

Wat zeggen de cijfers?

Het leveren van geweldige ervaringen met AI wordt belangrijker in 2022, nu bijna elke stap van een kooptraject digitaal is. International Data Corporation (IDC) rapporteerde zelfs een stijging van 18,8% in de AI-markt in 2021, wat nu goed op weg is om tegen 2024 de grens van $ 500 miljard te doorbreken!

Dit is geen verrassing, aangezien conversatie-AI opmerkelijk veel voordelen lijkt te bieden aan ondersteuningsteams. Maar liefst 64% van de agenten geeft aan zich te kunnen concentreren op belangrijke taken met behulp van gespreks-AI, suggereert een Salesforce-enquête onder 3500 klantenserviceprofessionals.

Gespreksstem-AI gaat een stap verder om naadloze reizen te creëren met handsfree real-time ondersteuning. Capgemini meldt dat maar liefst 70% van de consumenten spraak gaat gebruiken om online te winkelen in plaats van naar fysieke winkels te gaan. Dit is geen verrassing, aangezien stem-AI sneller, gemakkelijker en gewoon handiger is dan offline winkelen.

Eens opkomende buzzwords, conversatiestem en chat-AI worden nu een noodzaak voor veel merken die online willen gedijen.

Hier zijn de tips voor jou om in 2022 een overwinnende conversationele AI-strategie te bedenken

Of het nu gaat om beter worden in verkopen aan uw klanten of het realiseren van betere klantervaringen, AI is hier om uw klantinteracties naar een hoger niveau te tillen. Dus, hoe kun je gespreks-AI gebruiken? Wij leggen het spelplan voor u vast.

1. Controleer uw bestaande ondersteuningskanalen en maak gebruik van gerichte kanalen

Tegenwoordig zijn mensen online en scrollen ze dagelijks door verschillende platforms. Mogelijk besteedt u tijd en middelen aan kanalen die uw gebruikers mogelijk niet efficiënt bedienen. En dus is het absoluut noodzakelijk dat u de kanalen identificeert die het populairst, ideaal voor en de voorkeur van uw gebruikers zijn.

Bovendien zal elk van deze kanalen zijn eigen functies hebben om uw klanten beter van dienst te zijn. Probeer grondig te zijn met hoe u ze in uw voordeel kunt gebruiken.

Bijvoorbeeldstaat de WhatsApp Business-app het automatiseren van chats met gespreks-AI niet toe, maar WhatsApp API wel!

Stel dat je online lessen geeft via Instagram, dan wil je een gespreks-AI inzetten op hetzelfde kanaal!

2. Bepaal en plan zorgvuldig uw gebruikersreizen

Uw gebruikers willen, als ze vastlopen of twijfelen, snel oplossingen of verduidelijkingen vinden. Ze hebben meestal haast om het probleem op te lossen en door te gaan naar de volgende stap. En dus kan het verhogen van het aantal contactpunten en interacties op de interface averechts werken.

Uw gebruikers kunnen hun interesse verliezen of geïrriteerd raken en uiteindelijk op een veel sneller alternatief springen. Beperk uw gebruikersreizen en focus op het bereiken van antwoorden in zo min mogelijk iteraties.

Op deze manier kunt u snelle antwoordknoppen in uw chatbotstroom gebruiken om gemakkelijker en sneller tot een oplossing te komen.

3. Train je AI om voortdurend te evolueren en te leren

De voorkeuren, het gedrag en de verwachtingen van gebruikers zijn allemaal tijdelijk. Een stevige AI-strategie voor gesprekken houdt rekening met de noodzaak om uw AI-vriend te trainen met solide trainingsdatasets.

Pro-tip: Een manier om uw gespreks-AI effectief te trainen, is door gebruik te maken van uw reeds bestaande chat- en belgegevens die uw ondersteuningsteam in de loop van de tijd heeft verzameld. Uw AI kan patronen analyseren en identificeren en weet precies hoe verschillende use cases moeten worden aangepakt!

4. Ga voor meertalig en houd rekening met taaldialecten

Niet al uw gebruikers zullen één bepaalde taal vloeiend spreken. Een krachtige conversationele AI-strategie zou de dynamische aard van taal omvatten. Mensen spreken in verschillende accenten, dialecten en tonen – die uw AI-chat of voicebot moet worden getraind en uitgerust om te herkennen en erop te reageren. Hier leest u hoe u naar het buitenland kunt schalen met behulp van een meertalige stem en chat-AI.

Hoe een bank haar supportteam versterkte met een meertalige chatbot: ADIB, een van de grootste banken in het Midden-Oosten, heeft een meertalige chatbot ingezet die vloeiend meer dan 17 dialecten Arabisch en Engels spreekt. De daaruit voortvloeiende cijfers waren op zijn minst een doorbraak voor ADIB.

Wekt uw interesse? Hier is de volledige lezing over hoe meertalige AI het spel voor ADIB veranderde.

5. Blijf de integratiemogelijkheden die uw bedrijf kan benutten voor

Eén ondersteuningsgesprek kan ertoe leiden dat uw agenten tussen meerdere platforms moeten schakelen om relevante en vaak urgente gegevens te verzamelen. Dit is wanneer u niet wilt dat uw gebruiker een ondermaatse ervaring heeft, of erger nog, hem uiteindelijk verliest aan de concurrentie – allemaal vanwege een vertraging in het leveren van een nauwkeurige en gepersonaliseerde oplossing.

Versterk uw conversationele AI-strategie met een AI die meerdere integraties ondersteunt – uw marketingautomatiseringstools, CRM’s, betalingsgateways, enz., en breng ze allemaal op één plek. Conversational AI kan alle ingrediënten die nodig zijn voor een succesvolle klantinteractie in één wok combineren!

6. Uw bot-chatstromen moeten kort, gestructureerd en behulpzaam zijn

Het laatste waar uw gebruikers in verstrikt willen raken, is onduidelijkheid. De #1 prioriteit voor een krachtige gespreks-AI zou zijn om in zo kort mogelijke tijd tot een effectieve oplossing te komen.

Daarom moet u ervoor zorgen dat uw chatbot- en voicebot-sjablonen zijn ontworpen om op tijd adequate oplossingen te bieden. Uw conversationele AI-strategie moet rekening houden met goed samengestelde, ordelijke chatrecepten voor een voicebot of een chatbot die logisch antwoordt en tijdgeoptimaliseerd blijft. Je zou graag willen weten: 10 tips om chatbot-sjablonen met voorbeelden te schrijven

Hier is een voorbeeld van een gearticuleerde chatbot-sjabloon:

7. Houd net zoveel rekening met uw agenten als met uw klanten

Om maximale efficiëntie te bereiken, moet u niet alleen voor uw klanten zorgen, maar ook voor uw interne belanghebbenden – uw ondersteuningsagenten.

Een ideale conversationele AI-strategie zou functies en tools bevatten die uw agenten helpen hun beste beentje voor te zetten, in elk ondersteuningsgesprek. Dit omvat het verbeteren van uw voicechat of chatbot om prioriteit of complexe tickets soepel over te dragen aan agenten wanneer dat nodig is. Andere ondersteunende functies kunnen agenten helpen –

  • naadloos gegevens door integraties halen,
  • let op cruciale informatie die in realtime wordt doorgegeven,
  • verkort de responstijd door middel van standaardantwoorden, en
  • herinner inactieve gebruikers eraan terug te keren naar chats om ART te verlagen

Hier zijn 5 manieren waarop conversationele AI het leven van uw agenten gemakkelijker maakt.

Verloop.io – De enige conversatie-AI die alle punten uit de bovenstaande checklist haalt

Nu we het nieuwe jaar ingaan, is de topprioriteit van elk merk om de klant centraal te houden. Uw website en uw sociale aanwezigheid zijn de sleutels tot een gelukkiger klantenbestand dat positieve mond-tot-mondreclame niet schuwt.

We weten dat AI de manier waarop u vandaag contact maakt met en klikt met uw klanten aanzienlijk kan verbeteren.

Het enige dat dan overblijft, is om uw conversationele AI-framework te krijgen rechts.

Ons team, hier bij Verloop.io, laat je graag zien hoe. Laten we uw ideale conversationele AI-strategie samenstellen om u dit nieuwe jaar dichter bij uw klanten te brengen, zullen we?

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *