Hoe u uw productieprocessen kunt verbeteren

Het stroomlijnen van uw productieprocessen is een van de belangrijkste manieren om de efficiëntie en het resultaat van uw bedrijf te verbeteren.

Wanneer u verspilling in uw proces vermindert of elimineert, maakt u uw bedrijf concurrerender op de wereldmarkt en opent u nieuwe deuren voor innovatie. Veel fabrikanten wenden zich nu tot robots – en aanverwante technologie zoals software voor het programmeren van robots – om delen van hun processen te automatiseren en te optimaliseren.

Het verbeteren van de efficiëntie staat momenteel bij veel fabrikanten voorop. Als u een leider in uw branche wilt blijven, moet u op de hoogte zijn van de technologieën die tot uw beschikking staan ​​en die u in uw voordeel kunt gebruiken.

Als u zich inzet voor voortdurende verbetering van het productieproces, kunt u ervoor zorgen dat uw bedrijf altijd verbetert met behulp van de nieuwste technologieën en best practices.

Wat is verbetering van het productieproces?

Verbetering van fabricageprocessen is de praktijk van het identificeren en implementeren van manieren om de efficiëntie van een fabricageproces te verbeteren. Veel factoren kunnen bijdragen aan deze verbetering, waaronder het verminderen van afval, het verhogen van de productiviteit en het verbeteren van de kwaliteit. Het is een voortdurende inspanning waarbij meestal teamsamenwerking betrokken is.

Het proces begint met het identificeren van uw specifieke verbeterpunten. Het is handig om gegevens en analyses te gebruiken om een ​​objectief beeld te krijgen van welke delen van uw proces het meeste baat zouden hebben bij verbetering.

Zodra u een specifiek gebied hebt geïdentificeerd om aan te werken, zouden u en uw team moeten werken om veranderingen door te voeren. Met de juiste oplossingen kunnen zelfs kleine wijzigingen leiden tot blijvende verbeteringen in uw productieproces. Het automatiseren van zelfs maar één proces kan bijvoorbeeld de productiviteit en kwaliteit aanzienlijk verbeteren. Op dat succes kunt u vervolgens voortbouwen bij toekomstige verbeteringen.

Waarom u uw productieprocessen moet blijven verbeteren

In deze snel veranderende wereld is het moeilijk om de concurrentie bij te houden als u uw processen niet verandert en verbetert.

Door uw productieproces te verbeteren, kunt u de productie optimaliseren, waardoor deze efficiënter en goedkoper wordt. Maar er zijn nog andere voordelen aan het verbeteren van uw productieproces.

Streven naar een efficiënter productieproces kan het stroomafwaartse effect creëren van steeds tevredener klanten – u kunt kwaliteitsproducten effectiever leveren en uw aanbod gemakkelijker uitbreiden. Dit kan helpen om meer terugkerende klanten en meer winst te genereren. Het helpt ook om nieuwe klanten en zakelijke partners naar uw bedrijf te trekken.

Als u voorop wilt blijven lopen in uw branche, helpt het als u een van de bedrijven bent die voorop loopt bij het toepassen van technologieën zoals robotica in uw proces.

Hoe technologie het productieproces helpt verbeteren

Technologie is steeds meer de methode om productieprocessen en andere bedrijfsprocessen te verbeteren. Het is niet de enige methode, maar technologie kan zeker een krachtig hulpmiddel zijn.

Een klassieke aanpak voor het verbeteren van het productieproces – die niet afhankelijk is van technologie – is het toepassen van een lean-methodologie. Het probleem is dat dit een volledige herziening van uw productieprocessen kan vereisen, wat verstorend en kostbaar kan zijn.

Robotica is geweldige technologie omdat ze u in staat stellen om individuele taken te automatiseren die moeilijk zijn wanneer ze handmatig worden uitgevoerd of anderszins een knelpunt in uw proces vormen. U hoeft uw proces niet volledig te herzien – u kunt uw verbeteringen starten door slechts één belangrijke taak te automatiseren.

Meestal worden robots gebruikt om zeer nauwkeurige, repetitieve productietaken uit te voeren, zoals lassen, boren, verspanen, palletiseren, afdichtmiddel aanbrengen of een van de honderden andere mogelijke toepassingen.

Waar robottechnologie en programmeren om de hoek komen kijken

Robotica is een game-changer geworden voor fabrikanten in een groot aantal verschillende industrieën.

Door taken te automatiseren die anders moeilijk of onmogelijk handmatig kunnen worden uitgevoerd, kunnen robots bijdragen aan het verbeteren van de efficiëntie in de gehele productieworkflow.

Vergeleken met alternatieve methoden voor verbetering van het fabricageproces, kunnen robots minder verstorend, minder kostbaar en toegankelijker zijn voor kleinere fabrikanten wanneer u niet over de middelen beschikt om alles te automatiseren.

Een belangrijke beslissing die u moet nemen wanneer u robots kiest om een ​​productieproces te verbeteren, is welke robotprogrammeersoftware u gaat gebruiken. De juiste software- en programmeeraanpak kan een enorme impact hebben op het succes van uw robotimplementatie. Offline programmeren bespaart u bijvoorbeeld tijd en productiviteit in vergelijking met de meer gangbare online programmeermethode.

Voorbeeld: hoe de autoproductie is verbeterd met robotica

Wat is een voorbeeld van een enorm succes bij het verbeteren van fabricageprocessen met robotica?

De auto-industrie is een veelvoorkomend voorbeeld, en terecht. Het productieproces van auto’s is de afgelopen eeuw drastisch veranderd.

Een paar honderd jaar geleden werd het hele productieproces van auto’s met de hand gedaan. Het duurde maanden om één voertuig te produceren. Tegenwoordig wordt het meeste werk gedaan door robots en kan het hele proces binnen enkele dagen worden voltooid.

Voordat er robots waren, moest elke autodeur bijvoorbeeld met de hand worden gesneden en gevormd. Dit was arbeidsintensief en tijdrovend. Het productieproces van vandaag omvat robots die elke autodeur met grote snelheid en nauwkeurigheid nauwkeurig snijden en vormgeven. Hierdoor kunnen autofabrikanten een autodeur produceren in een fractie van de tijd die voorheen nodig was, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Dit is slechts een van de vele voorbeelden van hoe robotica het productieproces van auto’s heeft veranderd. Maar terwijl robotica gebruikelijk is in de automobielindustrie, is het nog vrij nieuw in andere productie-industrieën.

Hoe u de voordelen kunt benutten van het stroomlijnen met robotica

Als het op productie aankomt, is er altijd ruimte voor verbetering.

Een betrouwbare manier om uw productieproces te stroomlijnen, is door te beginnen met de juiste robotprogrammeersoftware. Met RoboDK kunt u potentiële robottoepassingen in de software testen voordat u in de robothardware investeert.

Dit kan u helpen beter geïnformeerde beslissingen te nemen over hoe robotica u kan helpen bij het verbeteren van uw productieproces.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *