Hoe vraagt ​​u de Digitale Werkkaart aan?

A Werkgelegenheidskaart en sociale zekerheid (CTPS) is een van de belangrijkste documenten van de Braziliaanse werknemer. Het geeft een overzicht van uw volledige werkgeschiedenis, inclusief uw huidige en vorige banen, salarisupdates, vakantienotities en meer. Het is essentieel om een ​​formele baan te krijgen.

Tot februari 2020 werd de Arbeidskaart in gedrukte vorm uitgegeven – dat boekje met blauwe kaft dat alleen op afspraak op gemeente- en stadsdeelkantoren werd uitgegeven.

Omdat het inplannen en intrekken erg tijdrovend was, heeft de Braziliaanse regering besloten om een ​​digitaal formaat aan te nemen dat praktischer en voor iedereen toegankelijk is.

Aangezien deze migratie van de fysieke portemonnee naar de digitale nog recent is, twijfelen veel Brazilianen nog steeds over hoe ze hun document moeten aanvragen, of de gedrukte portemonnee nog geldig is, en verschillende andere twijfels.

Kijk wat je hier in dit bericht zult vinden:

Wat is het Digitaal Werkboek?

De Digitale Werkkaart is een elektronisch document met hetzelfde doel als het voormalige gedrukte CTPS. Dat wil zeggen, het is hetzelfde document, maar dan in een online versie.

Dit nieuwe formaat werkt op dezelfde manier als het vorige, met de werkplekken waar de professional al is geregistreerd, de tijd dat hij heeft gewerkt, de contractvoorwaarden, evenals alle individuele en arbeidsgegevens.

Het grote verschil is de vorm van uitgifte, die nu via internet wordt gedaan en niet langer hoeft te worden gepland. Bovendien is het nu niet meer nodig om een ​​tweede exemplaar van de Employment Card te hebben.

In geval van verlies of onvoldoende ruimte, vraag gewoon de digitale versie aan en de database identificeert al alle bedrijven waarmee de werknemer een band onderhield en houdt de gegevens bij.

Wat zijn de voordelen van de Digitale Werkkaart voor werknemers en bedrijven?

Zoals elke verandering verwachtte iedereen enige verbetering in het wervingsproces en dergelijke met het Digitale Werkboek. En dat is precies wat er gebeurde.

Maar de verbeteringen zijn niet alleen voor bedrijven. Werknemers zullen ook goede voordelen hebben met de nieuwe Werkkaart. Kijk wat ze zijn:

Voordelen van het Digitaal Werkboek voor werknemers

  • Je hebt de gedrukte versie niet nodig
  • Het is mogelijk om het digitale werkboek op de smartphone te zetten, evenals het pdf-bestand
  • Het is niet nodig om het oude CTPS-nummer te onthouden, aangezien de identificatie nu met de CPF is

Voordelen van het Digitaal Werkboek voor bedrijven

  • Vrijstelling van het hanteren van het fysieke document
  • Het is niet langer nodig om informatie op het gedrukte document te schrijven of gegevens in te voeren in de digitale CTPS
  • Het automatiseren van het invullen van contractinformatie in het portfolio, die automatisch vanuit eSocial wordt gekopieerd naar het digitale portfolio.

Hoe wordt de opdracht uitgevoerd door de Digitale Werkkaart?

Voor aanwerving hoeft de werknemer alleen zijn CPF te informeren zodat het bedrijf zich in de portefeuille kan registreren.

De registratie gebeurt elektronisch door de werkgever via eSocial, een project van de federale overheid om de verzending van werknemersgegevens te verenigen.

Voordat de werknemer met zijn activiteiten in het bedrijf begint, moet de werkgever het evenement S-2200 (Initiële registratie van de obligatie en toelating/toetreding van de werknemer) verzenden.

De deadline voor de ingehuurde persoon om het werkrecord in zijn digitale portemonnee te zien, is 48 uur nadat het bedrijf de informatie heeft verzonden.

Is mijn uitgeprinte Tewerkstellingskaart niet meer geldig?

Ja, het is het waard! Migratie naar de digitale versie is optioneel en is alleen verplicht voor nieuwe uitgaven. Als u uw gedrukte portemonnee met ruimte voor biljetten nog heeft, blijft deze geldig totdat u besluit over te stappen op het digitale formaat.

Zo adviseert de overheid u om de papieren versie van uw Tewerkstellingskaart te bewaren. Het kan in de toekomst nuttig zijn bij het bewijzen van anciënniteit en andere aspecten van uw professionele leven.

Belangrijk: Als het aannemersbedrijf geen gebruik maakt van het eSocial-systeem, is de geprinte werkkaart vereist.

Wat is het nummer van de Digitale Arbeidskaart?

De digitale versie gebruikt de CPF als sleutelnummer.

Bedrijven die zich al bij eSocial hebben aangesloten, kunnen de wervingsprocedures alleen uitvoeren met hun CPF-nummer.

Wie kan de digitale versie bestellen?

Alle Brazilianen en buitenlanders die zijn geregistreerd in het Individual Taxpayer Registry (CPF). Hiervoor moet elke werknemer het document inschakelen en een toegangsaccount aanmaken in het online uitgiftesysteem.

Om het u gemakkelijker te maken, leest u hieronder stap voor stap hoe u de aanvraag kunt indienen Digitale werkkaart.

Wat kost het aanvragen van de Digitale Werkkaart?

Het is niet nodig om te betalen. De aanvraag en registratie in het systeem zijn gratis.

Ik heb geen tewerkstellingsvergunning, kan ik een digitale krijgen?

Ja. Wie al een fysieke werkkaart heeft, laat zijn gegevens automatisch migreren naar de digitale.

Nu moeten degenen die het nog steeds niet hebben, zich registreren. En om je daarbij te helpen, hebben we hieronder een stapsgewijze handleiding opgesteld voor het aanvragen van je digitale werkvergunning. Uitchecken!

Hoe maak je de Digitale Werkkaart?

De procedure is eenvoudig en kan worden aangevraagd door alle Brazilianen of buitenlanders die zijn geregistreerd in het Individual Taxpayer Registry (CPF).

Volg stap voor stap:

Stap 1 – Ga naar de website https://www.gov.br/pt-br/temas/trabalho-empregoen klik vervolgens op “Start” naast “De werkgelegenheidskaart ophalen”.

stap 2 – Lees op de volgende pagina stap voor stap om het toegangswachtwoord te verkrijgen en klik aan het eind op “Ik wil me registreren”.

stap 3 – Als u al een gov.br-account heeft, voert u uw CPF aan de rechterkant in.

Als je geen registratie hebt, klik dan aan de linkerkant op “Create your gov.br account”

U kunt uw Wallet in PDF-formaat downloaden of gebruiken in de app. Toegang krijgen tot volledig stap voor stap vrijgegeven door de overheid.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *