Hoe werken chatbots? Leer het volledige proces

Een van de meest gestelde vragen over Quora voor mij is meestal: “Hoe werken chatbots?”

Dit artikel is het derde in een vierdelige serie genaamd Chatbot 18. Andere artikelen die in deze serie zijn gepubliceerd, zijn hier te vinden:

#1: Onze voorspellingen voor de branche
#2: Een diepgaande analyse van de chatbottaal
#4: Klantbetrokkenheid, ondersteuning en marketing

In tegenstelling tot de andere artikelen gaan we in dit bericht echter dieper in op de werking van chatbots en gaan we dieper in op waar we op moeten letten bij het investeren in een chatbot-oplossing.

Als je daarnaast een ervaringsgerichte productrondleiding wilt, waarbij we je leren hoe je je eigen chatbot kunt bouwen en je door een diepgaande doorloop van het Verloop.io-platformneem dan deel aan onze komende Demodag op 7 juni, 15:30 uur IST door u hier te registreren.

Nu, terug naar ons onderwerp bij de hand….

Dus, hoe werken chatbots?

Stel je eens voor hoe het communicatieproces met een ander mens eruitziet.

Je moeder vraagt ​​je om Tropicana 100% sinaasappelsap te gaan kopen.

Ik beloof dat we niet worden betaald voor deze promotie.

Je eerste vraag is hoeveel wil ze ervan? 1 liter? 500ml? 200? Ze vertelt je dat ze een 1 liter Tropicana 100% sinaasappelsap wil.

Nu weet je dat gewone Tropicana makkelijk verkrijgbaar is, maar 100% moeilijk te krijgen is, dus je belt van tevoren een paar winkels om te zien waar het verkrijgbaar is. Je vindt een winkel die redelijk dichtbij is, dus ga je terug naar je moeder en vertel haar dat je hebt gevonden wat ze zocht. Het is $ 2, misschien $ 3, en nadat je haar om het geld hebt gevraagd, ga je op weg.

Wat heeft Tropicana Orange ermee te maken? Welnu, dit is het antwoord op de vraag die al uw bazen en klanten uiteindelijk zullen stellen: “Hoe werken chatbots?”

Een chatbot volgt hetzelfde proces, met twee fundamentele verschillen, het communicatiekanaal en waar je het over hebt. Ik zal je een stapsgewijze uitsplitsing geven op basis van de meest fundamentele principes van AI/Chatbots.

In de geest van de machine.

  1. U vindt een product op Facebook’s Messenger en laten we, omwille van de consistentie, zeggen dat het dezelfde fles Tropicana is. Je ziet alleen de presentatielaag en stuurt de bot een bericht dat wordt opgepikt door de backend en zegt dat je wat Tropicana wilt.
  2. Natuurlijke taalverwerking gebruiken (wat gebeurt er als computers een taal lezen. NLP-processen zetten tekst om in gestructureerde gegevens), zet de machine dit verzoek in platte tekst om in gecodeerde opdrachten voor zichzelf.
  3. Nu gooit de chatbot deze gegevens in een beslissingsmachine, omdat hij in het hoofd van de bot aan bepaalde criteria moet voldoen om de gesprekslus te verlaten, met name de hoeveelheid Tropicana die je wilt.
  4. Natuurlijke taalgeneratie gebruiken (wat gebeurt er als computers een taal schrijven. NLG-processen zetten gestructureerde gegevens om in tekst), net zoals je met je moeder deed, vraagt ​​de bot je hoeveel van die Tropicana je wilde.
  5. Deze reeks antwoorden gaat terug naar de backend voor berichten en wordt aan u gepresenteerd in de vorm van een vraag. Je vertelt de bot dat je 1 liter wilt en we gaan via NLP terug naar de beslissingsmachine.
  6. De bot analyseert nu vooraf ingevoerde gegevens over het product, winkels, hun locaties en hun nabijheid tot uw locatie. Het identificeert de dichtstbijzijnde winkel die dit product op voorraad heeft en vertelt u wat het kost.
  7. Het leidt u vervolgens naar een betalingsportaal en nadat het een bevestiging van de gateway heeft ontvangen, plaatst het uw bestelling voor u, en voila, binnen één tot twee werkdagen heeft u 1 liter Tropicana 100% sinaasappelsap.

Zijn ze precies zoals mensen?

Het grootste verschil tussen chatbots en mensen op dit moment is echter wat de industrie begrip empathie noemt. Chatbots zijn gewoon niet zo bedreven als mensen in het begrijpen van gespreksondertonen.
Er is bijvoorbeeld een heel groot verschil tussen de uitspraken,

  1. “We moeten praten schat!” En
  2. “We moeten praten schat…”

Hoewel dit voor een mens onmiddellijk duidelijk is, is het voor een machine moeilijk te begrijpen. Er wordt echter vooruitgang geboekt op dit gebied en binnenkort zullen machines niet alleen kunnen begrijpen wat je zegt, maar ook hoe je het zegt en wat je voelt terwijl je het zegt.

Waar moet je op letten bij het kiezen van je chatbot?

Volgens Accenture Digital beweert 57% van de bedrijven dat een conversatie-chatbot een grote ROI oplevert met een minimale investering. Dit maakt het inzetten van een chatbot buitengewoon aantrekkelijk, maar om ervoor te zorgen dat u de juiste chatbot vindt en erin investeert, zijn hier een paar functies waarnaar u volgens ons moet zoeken.

1. Realtime bewaking.

Realtime gegevenslevering kan u helpen proactief strategische beslissingen te nemen en toezicht te houden op klantgesprekken die op dit moment plaatsvinden.

2. Omnichannel-ondersteuning.

Op platforms zijn waar je klanten al op zitten en zich prettig bij voelen, is cruciaal als je extreem gemakkelijke, robuuste en gepersonaliseerde klantervaringen wilt bieden

3. Continue AI-training.

Het hebben van een chatbotprovider voor klantenondersteuning waarmee u uw chatbot continu kunt trainen en bouwen met trainingsgegevens van veelgestelde vragen, samen met de mogelijkheid om meer intenties en entiteiten toe te voegen en uw chatbot op zijn beurt te optimaliseren om meer gebruiksscenario’s te dekken, is een cruciale functie die u niet over het hoofd kunt zien.

4. Uitgebreide integraties.

Zorg ervoor dat de chatbot die u kiest voor uw website een naadloze integratie kan bieden met andere producten en diensten die uw bedrijf gebruikt.

5. Analytische gegevens.

Zorg ervoor dat uw chatbot-platform u een AI-gestuurd analytisch dashboard biedt, zodat u onbewerkte gegevens kunt omzetten in bruikbare inzichten in eenvoudige visuele indelingen voor eenvoudig gebruik.

Hoewel dit enkele belangrijke kenmerken zijn waarmee u rekening moet houden wanneer u in uw chatbot investeert, is het buitengewoon moeilijk om een ​​universele oplossing voor te schrijven. Het vinden van de juiste chatbot vereist finesse en geduld en een duidelijk begrip van de behoeften en prioriteiten van uw bedrijf.

In het geval dat u meer vragen heeft en overweldigd wordt door de informatie over de beste functies om op te letten en wat de grootste rode vlaggen zijn die u moet vermijden, hebben wij u gedekt.

Doe met ons mee op onze aanstaande Demo Day om meer te leren over hoe u uw chatbot kunt bouwen en waar u op moet letten bij het kiezen ervan. Het is een leuk, extreem visueel en kort evenement. En we denken dat het van grote waarde en inzicht zal zijn naarmate u uw klantenondersteuningsspel naar een hoger niveau tilt.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *