Hoe zakelijke leiders moeten interpreteren

Kunstmatige intelligentie is getransformeerd met mogelijkheden om menselijke intelligentie te ondersteunen en na te bootsen, om de mogelijkheden van bedrijfsgroei te verkennen. Met Machine Learning dat machines traint om hun ervaringen te begrijpen, aan te passen en beslissingen te nemen, hebben de analytische modellen van AI bewezen zwaarder te wegen dan andere technologieën uit het verleden. Volgens Allied Market Research wordt verwacht dat de wereldwijde marktomvang van AI in 2030 1581,70 miljard USD zal bedragen, met een CAGR van 38% tussen 2021 en 2030.

De marketing- en verkoopafdelingen van bedrijven geven prioriteit aan machine learning en kunstmatige intelligentie om succes te behalen door hun kracht van analyse, voorspelling, innovatie en automatisering. Ongeveer 48% van de bedrijven gebruikt tools voor data-analyse, AI en machine learning om hun zorgen over de kwaliteit van bedrijfsdata aan te pakken. Industriële reuzen zoals Google gebruiken AI om spamfiltratie in Gmail mogelijk te maken. Netflix, de entertainmenthub, gebruikt ook AI om het maken van content te ondersteunen en aanbevelingen op te stellen.

Dit artikel richt zich op het bespreken van de acceptatie van AI door bedrijven en de belangrijke observaties en maatregelen die bedrijfsleiders moeten nemen om een ​​bedrijf klaar te maken voor de toekomst.

De acceptatie van AI heeft zich verspreid naar bijna alle sectoren, waar bedrijfsleiders aanzienlijke zakelijke voordelen zien, zoals kostenminimalisatie, productiviteitsverbetering, gestroomlijnde workflow, enz. De sectoren zoals software-uitgevers, hardwareproductie, computersystemen, financiën en bankieren, winkels voor auto’s en accessoires, detailhandel handel, de productie van lucht- en ruimtevaartproducten en de productie van elektrische componenten, gebruiken AI om hun activiteiten eenvoudiger en foutlozer te maken.

Volgens de recente Jobs of the Future Index van Cognizant wordt geschat dat de Amerikaanse arbeidsmarkt een sterke toename zal meemaken van het aantal kansen waarbij technologie betrokken is. Banen zoals automatisering en algoritme-AI lieten een winst van 28% zien in vergelijking met het voorgaande kwartaal, wat een optimistische factor is om te overwegen, zegt Harvard Business Review.

Laten we eens kijken naar een voorbeeld van AI in de gezondheidszorg, de sector die gebruikmaakt van de enorme mogelijkheden van intelligente machines. IBM Watson, de populaire AI-tool, ontleent de context en de betekenis van datasets – zowel gestructureerd als ongestructureerd en is cruciaal bij het selecteren van het behandelplan. Het systeem gebruikt de technologie om de medische dossiers van patiënten te analyseren om de ideale behandeling te vinden. Om precies te zijn, IBM Watson lijkt meer op een andere menselijke arts.

In het landbouwsegment gebruikt ‘Sentient’ AI om inzicht te krijgen in de impact van variabelen als zoutgehalte, hitte, UV-licht en water op de basilicum. In combinatie met de gegevens ontwikkelt het bedrijf AI-gestuurde methoden om gewassen te verbouwen in een ideaal ecosysteem.

De financiële sector maakt gebruik van de kracht van AI om hun activiteiten, transacties en klantbetrokkenheid op grotere schaal te activeren. MasterCard maakt gebruik van Decision Intelligence-technologie om frauduleuze transacties te identificeren met analyse op verschillende ingestelde datapunten.

De toekomst van bedrijfsleiders stimuleren met AI

Bedrijfsleiders kunnen hun industrieën en activiteiten transformeren met de kracht van AI en de toekomst veiligstellen in 3 belangrijke benaderingen, zoals hieronder besproken.

  1. Processen automatiseren
   Automatisering van bedrijfsprocessen is een kernactiviteit die zich vooral richt op het stroomlijnen van backoffice-activiteiten, digitale en financiële taken met behulp van Robotic Process Automation (RPA). Intelligente AI-automatiseringsprocessen helpen mensen tijd te besparen door repetitieve taken aan de machines over te laten en zich te concentreren op de andere taken die menselijke tussenkomst vereisen. Een andere doorbraak, zoals OCR (Optical Character Readers), helpt bedrijven gegevens vast te leggen waar de machine learning-software inzichten vastlegt om de zorgen over de verwerking door de backoffice tot een minimum te beperken.
  1. Technologie en innovatie combineren
   Geavanceerde op AI gebaseerde operaties kunnen bedrijven helpen een concurrentievoordeel te behalen met technologische vooruitgang. Bijvoorbeeld in de auto-industrie, het vermogen van auto’s met AI om te leren van ervaringen in vergelijking met de andere voertuigen en de geleidingssystemen te reguleren met inachtneming van veranderingen zoals rij-, weer- en wegomstandigheden. AI-technologen blijven optimistisch met de voortdurende revolutionaire upgrades in diep leren, redeneren en perceptie van de systemen. Er zijn meer menselijke nabootsende denkpatronen aan de gang – denkleiders op het gebied van AI zien zichzelf in de volgende golf van slimme innovatie terwijl ze hun bedrijfsoplossingen vernieuwen.
  1. Zorgen voor de groei van het bedrijf
   Ongeacht de reden om AI in het bedrijfsleven te overwegen, het kan de manier veranderen waarop uw bedrijf functioneert. Er is bereidheid en openheid voor nodig om nieuwe kansen aan te grijpen wanneer dat nodig is. AI-inzichten kunnen bedrijven helpen de voorkeuren van klanten te voorspellen en hen een gepersonaliseerde ervaring te bieden. Het helpt ook om de omzet te verhogen door verkoopkansen te identificeren en te maximaliseren. Met intelligent advies, ondersteuning en analyse kan uw bedrijf expertise laten groeien om een ​​hogere productiviteit te bereiken.

AI-adoptie-uitdagingen waar leiders op moeten letten

  • Uitdagingen voor verouderde infrastructuur:
   Veel bedrijven vertrouwen op verouderde infrastructuur, apparaten en applicaties om hun technologische processen een boost te geven. Het is echter ingewikkeld om alles in één keer opnieuw te ontwerpen. De verouderde infrastructuur blijft een belemmering voor het toepassen van de AI- of ML-technieken. Bedrijven kunnen er echter voor kiezen om hun processen om te zetten in AI-gestuurde technologieën via cloud computing en hybride cloud.
  • Uitdagingen met vaardigheden en kenniskloof:
   Gebrek aan kennis en bijgewerkte vaardigheden onder de teams is een andere ernstige zorg voor de bedrijven. Relevante AI-certificeringen kunnen professionals en beginners helpen zich te concentreren op de implementatie van de nieuwste AI-trends in het bedrijfssysteem. Met AI-onderwijs kan het bedrijf slim en levend blijven door zich aan de veranderende trends te houden.
  • Risico’s van integratie met de bestaande systemen:
   De AI-integratie in de bestaande bedrijfssystemen vereist meer betrokkenheid en risico. Hiervoor moeten interfaces en concepten worden ontwikkeld die aan de eisen van uw bedrijf kunnen voldoen. De leiders moeten ook zorgen voor het labelen van gegevens, opslag, invoer en gegevensinfrastructuur. Bovendien moet er een continue modelevaluatie en -training zijn om de modellen te verbeteren en nauwkeurige resultaten te genereren.
  • Gebrek aan bewustzijn over de voordelen van AI:
   Mensen zijn zich soms niet helemaal bewust van de voordelen van het implementeren van AI in hun werk. Voor bedrijfsleiders is het een serieuze uitdaging om de voordelen van AI te kwantificeren. Met duidelijkheid en begeleiding door middel van AI-certificeringen en bijscholing, kunnen bedrijven profiteren van de voordelen van AI, zoals tijdsbesparing, hogere inkomsten, klantervaring, productiviteit en goed gedefinieerde waarden, om hen de drang te geven om op AI gebaseerde processen te integreren.

AI-bijscholing om de organisatorische uitdagingen aan te gaan

Terwijl traditionele IT banenverlies met zich meebrengt, worden er nieuwe banen gecreëerd met nieuwe technologieën die worden aangestuurd door machine learning en kunstmatige intelligentie. De nieuwe technologieën zijn uitgebreid en verbonden, maar er is bijscholing nodig om de organisatorische risico’s te begrijpen en er tijdig op te reageren. De acceptatie van AI in organisaties is alleen succesvol als het personeel de processen met relevante vaardigheden kan implementeren. Met AI-onderwijs kunnen bedrijven de professionals omarmen die de AI-gestuurde processen in de organisatie naar een hoger niveau kunnen tillen.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *