Hoe zorg je voor gegevensbeveiliging bij online verkoop?

Het is niet nieuw dat bedrijven zich, op de meest uiteenlopende niveaus, inzetten voor het creëren van een effectief, praktisch en succesvol digitaal verkoopkanaal. Met het steeds massaaler en democratischer gebruik van internet is deze weg binnen de markt geïntensiveerd. Soortgelijk, Het waarborgen van gegevensbeveiliging is van cruciaal belang.

Dat komt omdat de online verkoop praktische bruikbaarheid en grote efficiëntie oplevert voor zowel klanten als bedrijven. En om het hele proces succesvol en zonder risico’s te laten verlopen, veiligheid bij het vastleggen, verwerken en opslaan van gegevens is essentieel.

A dataveiligheid in bedrijven moet het daarom dezelfde aandacht en toewijding hebben als verkoop- en marketinginspanningen. Naast reputatie hebben we het ook over het naleven van de wet, aangezien we in 2020 de General Data Protection Law (LGPD) in Brazilië hebben goedgekeurd.

De gevolgen van storingen in de beveiliging van e-commercegegevens veroorzaken miljoenen fraudes per jaar en daarom is het een kwestie die door alle bedrijven met de grootste zorg moet worden behandeld.

In dit artikel behandelen we het onderwerp vanuit de volgende vragen:

 • Wat is het belang van gegevensbeveiliging?
 • hoe risico’s voor gegevensbeveiliging vermijden?

Als u geïnteresseerd bent in het onderwerp, uw e-commerce wilt aanpassen of zelfs vanaf vandaag online wilt gaan verkopen, dan is deze inhoud iets voor u. Goed lezen!

Wat is gegevensbeveiliging in bedrijven?

Gegevensbeveiliging in bedrijven bestaat uit alle mechanismen en tools waarop wordt gefocust de gegevens van natuurlijke en rechtspersonen te beschermen.

Er zijn drie belangrijke kernpunten waarop informatiebeveiliging altijd moet worden geleid. Op basis van het begrip van deze drie uitgangspunten, is het mogelijk om de ware dimensie van het belang van gegevensbeveiliging te hebben. gegevens zoals we hieronder zullen zien.

 • Betrouwbaarheid: zorgt ervoor dat alleen geautoriseerde personen toegang hebben tot gegevens en informatie;
 • Authenticiteit en Integriteit: beschermt de oorspronkelijke attributen van gegevens en informatie, waardoor manipulatie tijdens een onoplettendheid of crackeraanval wordt voorkomen en geremd;
 • Beschikbaarheid: geeft indien nodig toegang aan gebruikers die zijn geautoriseerd door de gegevenseigenaren.

Gegevensbeveiliging in een bedrijf is direct gekoppeld aan de waardering en ontwikkeling van haar intellectueel kapitaaldie wordt verkregen uit veel financiële investeringen en veel strategie.

Daarom zijn deze drie kernpunten essentieel om het succes van het bedrijf te garanderen. Zowel ten opzichte van haar concurrenten als ten opzichte van haar klanten en vooral ten opzichte van justitie.

Hoe belangrijk is gegevensbeveiliging?

Voorafgaande planning van gegevensbeveiliging is essentieel om systeeminbraken te voorkomen.

Het belang van de bescherming van deze gegevens is voornamelijk te wijten aan twee redenen: fraude voorkomen Het is verkoopstrategie verbeteren van het bedrijf, zodat alle gegevens veilig worden bewaard.

Om een ​​verkoop tot een goed einde te brengen, heeft het bedrijf immers klantgegevens nodig, waarvan de belangrijkste zijn:

 • e-mailadres en wachtwoord;
 • voor-en achternaam;
 • geboortedatum;
 • bezorgadres;
 • Kredietkaartnummer / Betaalpasnummer.

Deze gegevens worden persoonlijke gegevens genoemd, die informatie bevatten die de basisidentificatie van een persoon. En eenmaal geïdentificeerd, kan een individu op verschillende manieren worden benaderd.

Dit komt omdat, op basis van de verwerking en het begrip van de verzamelde gegevens, het bedrijf dat kan traceer methoden meer gericht op de kenmerken en het gedrag van hun klanten. Daarnaast natuurlijk om te begrijpen welke mensen niet bereiken en ook campagnes structureren verkopen voor de uitbreiding.

Gegevensbescherming in e-commerce

In e-commerce, omdat het een proces is dat volledig via internet plaatsvindt, is de kwetsbaarheid toename zelfs meer, omdat deze gegevens uiteindelijk in meerdere worden opgeslagen.

En het is precies in deze mogelijke gebreken die cybercriminelen, ook wel bekend als crackers, beginnen te handelen. Ze hebben hiervoor steeds geavanceerdere methodes ontwikkeld verzamelde gegevens hacken, kopiëren en zelfs wijzigen door de e-commerce van bedrijven, wat een immens gevaar vormt voor alle betrokken agenten.

Deze crackers doen dit voornamelijk om er zelf financieel van te profiteren, beiden frauduleuze aankopenals de gegevens verkopen voor andere mensen en bedrijven.

Wanneer de klant wordt opgelicht door een vergissing of een lek van gegevens uit de e-commerce, zal de klant zeker nooit meer bij het bedrijf in kwestie kopen. Dat wil zeggen, beide partijen zijn ernstig geschaad.

En daar stopt de schade niet. Wanneer de gegevens van het ene bedrijf worden gehackt en verkocht aan andere bedrijven, wordt de hele verkoopstrategie te verzwakt.

Algemene wet gegevensbescherming

Gegevensbeveiliging brengt zulke belangrijke en ernstige kwesties met zich mee dat de regulering ervan steeds noodzakelijker en veeleisender wordt. Daarom werd op 18 september 2020 de algemene gegevensbeschermingswet, wet nr. 13.709, van kracht in Brazilië.

Dit is de wet die alle processen rond data regelt. Hieronder vindt u de originele tekst van de wet over de bepaling en de belangrijkste gronden.

Kunst. 1 Deze wet regelt de verwerking van persoonsgegevens, ook in digitale media, door een natuurlijke persoon of door een publiekrechtelijke of privaatrechtelijke rechtspersoon met als doel de grondrechten van vrijheid en privacy te beschermen en de vrije ontplooiing van de persoonlijkheid van de natuurlijke persoon.

Enkele alinea. De algemene normen in deze wet zijn van nationaal belang en moeten worden nageleefd door de Unie, Staten, Federaal District en Gemeenten. (Opgenomen in wet nr. 13.853 van 2019)

Kunst. 2 De discipline bescherming persoonsgegevens is gebaseerd op:

ik – respect voor privacy;

II – informatieve zelfbeschikking;

III – de vrijheid van meningsuitinginformatie, communicatie en opinie;

IV – de onschendbaarheid van intimiteit, eer en imago;

V – economische en technologische ontwikkeling en de innovatie;

VI – vrij initiatief, vrije concurrentie en consumentenbescherming; Het is

VII – mensenrechten, de vrije ontwikkeling van persoonlijkheid, waardigheid en uitoefening van burgerschap door natuurlijke personen.

De wet is uitgebreid en beschrijft minutieus hoe de processen voor het verzamelen, verwerken en opslaan van gegevens in Brazilië.

Het is belangrijk erop te wijzen dat het niet naleven van deze regels zal leiden tot miljonair boetes en zelfs binnen schorsing en sluiting van bedrijfsactiviteiten die ongepaste processen toepassen met betrekking tot gegevensbeveiliging.

Daarom is het in deze tijd van groot belang om de hulp in te roepen van een goede advocaat die gespecialiseerd is in LGPD, om alle processen van uw bedrijf aan te passen en ervoor te zorgen dat deze aan alle richtlijnen voldoet.

Hoe risico’s voor gegevensbeveiliging vermijden?

Blijf op de hoogte voor de beste aanbevelingen voor gegevensbeveiliging.

Zoals we tot nu toe hebben gezien, is de risico’s veroorzaakt door slecht toegepaste gegevensbeveiliging kan zeer schadelijk zijn voor klanten en bedrijvenen kan zelfs gerechtelijke niveaus bereiken.

De cijfers met betrekking tot fraude in ons land zijn hoog, zoals blijkt uit onderstaande infographic.

Vanwege dit hoge aantal fraudes in de e-commerceprocessenThe veiligheidscontrole van betalingstools, integraties en plug-ins is essentieel en zou frequent moeten zijn.

Het doel van effectieve gegevensbeveiliging is het beschermen van de integriteit van mensen en bedrijven. Daarom zijn de aanbiedingen a volledige betalingsinfrastructuur en goed beschermd tegen al deze risico’s.

Zorg voor een effectief mechanisme het beheer, de ontvangst en de controle van betalingen maakt het verschil in een online bedrijf. Daarom zijn we zo toegewijd aan volledige naleving van beveiligingsprocessen en wetten.

Lees naast een veilige betalingstool zoals 5 tips over hoe u gegevensbeveiliging kunt garanderen bij de online verkoop van uw bedrijf.

 1. SSL Certificaat

Een SSL (Secure Sockets Layer) is een technologie die versleutelt gegevens die binnen een netwerk worden uitgewisseldmet complexe instellingen die ervoor zorgen dat gegevens privé blijven.

Het wordt geïdentificeerd door de URL, die “https://” en een hangslot in de navigatiebalk. In e-commerce is het essentieel voor de veiligheid van de persoonlijke en bankgegevens van klanten, zoals voorkomt mogelijke externe indringers en afluisteren.

 1. Postzegels

De zegels zijn gecertificeerd dat authenticeren beveiliging van een site en garanderen hen bijgevolg een goede reputatie. Voorbeelden van de bekendste en meest erkende labels zijn Ebit, Site Blindado en Black Friday Legal.

O ebit is het zegel dat, door consumentenonderzoeken met betrekking tot uw aankopen, evalueert en certificeert de reputatie van e-commerces. De resultaten worden weergegeven met bronzen, zilveren, gouden of diamanten medailles – in oplopende volgorde van kwaliteit en geloofwaardigheid.

al de gepantserde plaats is een hulpmiddel dat herkent mogelijke kwetsbaarheden op websites, zoals aanvallen en invasies. Het is een betaald systeem, met meerdere abonnementen en naast het beschermen van klantgegevens, verstuurt het ook diagnostische rapporten om beveiligingsproblemen op te lossen.

O coole zwarte vrijdag, op zijn beurt, is van groot belang in de maand november, wanneer er een dag is met grote promotie in e-commerce in het hele land. Het wordt verleend door de Braziliaanse Kamer van Elektronische Handel en zorgt ervoor dat goede praktijken worden gevolgd door webwinkels.

 1. fraudebestrijding systemen

Momenteel zijn dat er meerdere gespecialiseerde fraudebestrijdingssystemen. Diensten worden aangeboden op basis van gegevens kruisen en zelfs biometrische analyse en digitaal gedrag om de legitimiteit van transacties te bewijzen.

Wanneer een transactie niet door het systeem gaat, wordt validatie handmatig, met telefoontjes en e-mails om de authenticiteit van de operatie te bewijzen.

Deze systemen zijn doorgaans niet duur en leveren een zeer bevredigend resultaat op. Het is de moeite waard om te investeren.

 1. beveiligd platform

Het ontwikkelen en hosten van de e-commerce website op een beveiligd platform is ook essentieel om de gegevensbeveiliging te waarborgen, naast het vergemakkelijken van het beheer ervan.

Naast veiligheid levert een kwaliteitsplatform ook een goede gebruikerservaringwat het verschil maakt om positieve verkoopresultaten te behalen.

Met een constante technologische ontwikkeling, de verbeteringen worden veelvuldig toegepast en updates hebben altijd een responsief ontwerp en nog meer zekerheid om uit te voeren financiële transacties.

Voor periodes van mooie acties of herdenkingsdata zoals bijvoorbeeld Kerstmis, garandeert het hebben van een kwaliteitsplatform ook een goede levering met betrekking tot druk verkeerde site niet overbelast of vertraagd.

 1. sterke wachtwoorden

Begeleid gebruikers naar maak sterke wachtwoorden het is ook een goede tip om de gegevensbeveiliging in webwinkels te intensiveren.

Geef bij het registreren enkele regels op voor het maken van veilige wachtwoorden met toevoeging van bijvoorbeeld hoofdletters en kleine letters, cijfers en speciale tekens.

Door een sterker wachtwoord aan te maken, helpt de gebruiker ook mee proces om uw eigen gegevens te beschermen binnen het e-commerce platform, wat er ook voor zorgt dat uw ervaring veel beter is.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *