Houden verouderde machines uw productiebedrijf tegen?

Misschien is de ondersteuning voor uw oude machines op. Het wordt steeds moeilijker om vervangende onderdelen te vinden.

Misschien zijn hun software-interfaces ouder dan bijna iedereen in uw team. Het zal een eeuwigheid duren om ze goed te laten spelen met uw nieuwe computersystemen.

Maar het upgraden van uw bedrijf is veel te duur, toch? Het betekent niet alleen de aanschaf van een nieuwe machine. Het betekent dat u uw hele proces moet aanpassen aan de manier waarop moderne productiemachines werken.

Ten slotte betekent het dat je alles moet veranderen.

Als het gewoon een kwestie was van het verwisselen van de ene machine voor de andere, zou dat prima zijn. Maar misschien maken ze niet eens meer het soort machines dat u problemen begint te bezorgen.

Machines uit het verleden worden steeds vaker vervangen door IoT-compatibele, flexibele automatisering. U wilt niet alles veranderen alleen maar omdat een of twee oudere machines u problemen beginnen te bezorgen.

Volgens een rapport van adviesbureau Avanade is gemiddeld 31% van de technologie in bedrijven legacy. Hun definitie van “erfenis” was “verouderde delen van de IT-omgeving die risico’s en kosten toevoegen aan het bedrijf.” Als fabrikanten dreigen niet alleen onze IT-systemen gevaarlijk verouderd te raken.

Denk aan je eigen bedrijf.

Hoeveel van uw productiemachines zijn waarschijnlijk “op hun best?”

Hoeveel van hen worden een potentiële aansprakelijkheid?

Hoe langer u wacht met upgraden, hoe waarschijnlijker het is dat een van uw oude machines de integriteit van uw productieactiviteiten in gevaar kan brengen.

Kun je gewoon de levensduur van je bestaande apparatuur verlengen?

U denkt misschien dat de beste oplossing is om de levensduur van uw bestaande machines te verlengen. Op die manier kun je doorgaan zoals je was zonder veel tijd en geld te besteden aan upgraden.

In sommige situaties is het mogelijk om de levensduur van een legacy machine te verlengen.

Maar is het echt de verstandigste keuze?

Technieken om oude machines te integreren met nieuwere technologie zijn verre van ideaal. Ze omvatten: het gebruik van videocamera’s om analoge wijzerplaten te lezen (wanneer communicatie met de machine programmatisch onmogelijk is); patchen van oude seriële poorten via Ethernet; en het vinden van op maat gemaakte industriële computers om verouderde interfaces te verwerken.

Hoewel dergelijke oplossingen in sommige zeldzame gevallen nodig kunnen zijn, zijn ze meestal als het plaatsen van een vergulde pleister op een gebroken ledemaat – het zal u veel kosten en het probleem zal niet verdwijnen.

Zoals Manufacturing Global onlangs heeft uitgelegd, vasthouden aan verouderde systemen “is altijd een valse economie, met enorme financiële kosten, veiligheidscompromissen, commerciële gevolgen en operationele belemmeringen.” Een enorme 60-80% van een IT-budget wordt doorgaans toegewezen aan het draaiende houden van verouderde systemen.

Maar het gaat niet alleen om de kosten. Er zijn ook veel extra voordelen aan upgraden.

Een verloren voordeel als je vasthoudt aan oudere machines, is de enorme flexibiliteit die gepaard gaat met moderne automatisering. Robots kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor uiteenlopende productietaken op een manier die gewoon niet mogelijk was met oudere machines.

Robotica gebruiken om beetje bij beetje te moderniseren

Robots kunnen een geweldige eerste optie zijn voor het upgraden van uw oude systemen. Hun hoge flexibiliteit betekent dat robots kunnen worden toegepast bij veel productieprocessen. Ze zijn niet beperkt tot slechts één gespecialiseerde taak.

In tegenstelling tot sommige andere vormen van automatisering, kan robotica beetje bij beetje in een bedrijf worden geïntroduceerd.

Stel dat uw oude machine er een is die automatisch rechte naden in plaatwerk lassen. De machine werkt nog maar het wordt een aansprakelijkheid.

U kunt de machine vervangen door een lasrobot die deze eenvoudige lastaak met gemak zal uitvoeren. Nadat deze applicatie goed werkt, kunt u dezelfde robot gaan inzetten voor andere lastaken binnen uw bedrijf.

Deze benadering is vrij gebruikelijk bij het gebruik van robotica. U begint met een enkele applicatie en breidt later uw robotcapaciteiten uit, door extra taken aan dezelfde robot te geven of door andere robots te introduceren. De robot wordt nog waardevoller voor uw operaties.

Waarom het doen van een kleine test gemakkelijker, goedkoper en verstandiger is

Deze aanpak om robots beetje bij beetje te introduceren, is een verstandige strategie.

Het overwint de zorg dat u alles moet veranderen om uw oude machine te upgraden.

In het verleden moesten robots soms al het andere in uw productielijn automatiseren om compatibel te zijn met de robot. Dit is zeker niet waar vandaag.

Veel mensen beginnen gewoon met een kleine test met een enkele robot.

Het heeft verschillende voordelen om eerst een kleine test te doen:

  • Het is snel te doen — De tijd die nodig is om slechts één robot te introduceren, kan gemakkelijk korter zijn dan de tijd die nodig is om de levensduur van uw legacy-machine te verlengen en ervoor te zorgen dat deze “goed samenwerkt” met uw andere systemen.
  • Het is bewezen door onderzoek — Beslissingsexperts hebben aangetoond dat de techniek van het doen van een kleine test een van de meest effectieve strategieën is om de juiste optie te kiezen.
  • Het is betrouwbaarder — Tijdens uw kleine test lost u de problemen in de applicatie in een vroeg stadium op, waardoor de betrouwbaarheid van de applicatie verbetert.
  • Het bespaart budget — In plaats van alles te veranderen, wat duur en tijdrovend is, besteedt u slechts zoveel budget als nodig is om de oude machine te vervangen.
  • Het helpt om anderen te overtuigen — Veel mensen zijn onzeker als ze robots de werkplek zien betreden. U kunt de resultaten van de kleine testtoepassing gebruiken om anderen te helpen de voordelen te zien.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *