Impact van AI op digitale transformatie tot 2023

De wereld zit achter digitalisering: u kunt alles naadloos bereiken via digitale platforms. Bedrijven benutten dit voordeel van digitale transformatie om bedrijfsprocessen slim te maken door middel van innovatieve technologieën. Dit artikel richt zich op het bespreken van digitale transformatie en de impact van AI in Digitale transformatie tot en met 2023 in detail.

De wereld evolueert en wordt technisch onderlegd, waarbij bedrijven volledig datagedreven worden. De klanten zoeken naar iets dat gemakkelijk toegankelijk en gebruiksvriendelijk is. Elk bedrijf moet comfort, snelheid en gemak garanderen met de beste kostenoptimalisatie om de beloften die ze aan hun klanten doen na te komen.

Digitale transformatie kan bedrijven helpen om informatie, producten of diensten binnen handbereik van de gebruikers te brengen. Er zijn echter nog meer intelligente oplossingen nodig om dingen slimmer te maken. Hier zoeken we de hulp van slimme technologieën zoals Artificial Intelligence (AI), Machine Learning (ML), Internet of Things (IoT), enz. Er is veel vraag naar bedrijfsontwikkeling door middel van Artificial Intelligence, met geavanceerde technologieën die het proces stroomlijnen.

De adoptie van AI-tools kunnen bedrijven in staat stellen de processen op gang te brengen en paradigmaverschuivingen teweeg te brengen zonder afleiding van het primaire doel: digitale transformatie. Digitale transformatie verbetert de manier waarop elk bedrijf werkt – dit kan zijn via een ERP-platform, e-mail, cloud computing, software voor werken op afstand, e-commerce, videostreaming, telezorg, enz. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om personeel aan te nemen dat beschikt over geavanceerde AI-onderwijs voor de vaardigheden die de processen vereisen.

Trends in digitale transformatie 2023

Volgens Gartner neemt 91% van de bedrijven deel aan een vorm van digitaal initiatief, terwijl 87% van de senior bedrijfsleiders aangeeft dat digitalisering een kernprioriteit is. Ten minste 96% van de respondenten heeft plannen gemaakt om in 2022 AI-simulaties zoals digitale tweelingen te gebruiken. Deze veelzijdige technologie maakt gebruik van virtuele replica’s voor bedrijfsmiddelen, processen en systemen om real-time simulaties uit te voeren.

Op basis van een onderzoek van Statista gebruikten de CEO’s twee hoofdstrategieën om het bedrijf levend te houden in het Covid-19-tijdperk: 37% voor digitale transformatieprojecten en de overige 37% voor werkervaring op afstand.

Minstens 89% van de bedrijven wereldwijd heeft een digital-first businessplan aangenomen om hun bedrijfsprocessen te stroomlijnen. Op de huidige arbeidsmarkt zijn digitale vaardigheden het belangrijkst, wat voortdurende omscholing vereist. Het World Economic Forum suggereert dat ten minste 54% van alle werknemers tegen 2022 omscholing nodig heeft op het gebied van de ontwikkeling van digitale vaardigheden.

Een andere opwindende conclusie uit het Gartner-onderzoek is dat intelligente systemen tegen het einde van 2022 verantwoordelijk zullen zijn voor ongeveer 70% van de klantbetrokkenheid.

Waarom kiezen meer bedrijven voor AI-certificeringen om de ontwikkeling van op kwaliteit gerichte AI-vaardigheden te stimuleren? Volgens Salesforce zegt 59% van de rekruteringsmanagers dat de stijging impact van AI draagt ​​bij aan de digitale transformationele vaardigheden die het bedrijf nodig heeft.

Toch maakt 55% van de inlenende bedrijven zich grote zorgen over digitale vaardigheden en geeft aan dat innovatie wordt geschaad door onvoldoende kernvaardigheden, zegt PwC.

De rol van AI in digitale transformatie

Organisaties gebruiken AI-tools op grotere schaal om data-analyse mogelijk te maken en te anticiperen op de toekomst voor effectieve besluitvormingsstrategieën. Dat blijkt uit een studie van PwC 86% van de mensen erkent AI als een reguliere technologie. Dit is zo omdat AI-technieken zijn geëvolueerd tot een drijvende kracht die technologische innovaties omvat, zoals Natural Language Processing (NLP), Machine Learning (ML), Predictive analytics, data labeling en nog veel meer.

Het gebruik van AI-tools kan elk bedrijf helpen om meer inkomsten te genereren. Het helpt bedrijven bijvoorbeeld om zwakke punten te identificeren en nauwkeurige voorspellingen te doen over markttrends, vooruitzichten en concurrenten. Wanneer u beslissingen neemt met AI, is dit veel beter dan de beslissingen die mensen nemen en vrij van vooroordelen of emoties.

Bedrijven hebben tegenwoordig zoveel gegevens, onderzoek en marktrapporten nodig om een ​​ideale zakelijke beslissing te nemen. Forrester zegt dat de data-analisten verwachten dat tegen 2030 29% van de banen zal verdwijnen door automatisering, wat nog steeds de weg vrijmaakt voor het creëren van 13% banen.

Kunstmatige intelligentie wordt ingezet in verschillende toepassingen, zoals het bouwen van voorspellende modellen voor ideale besluitvorming, het automatisch genereren van inzichten en het ontwikkelen van intelligente applicaties voor intern en extern gebruik, automatisering van gegevenskwaliteit, Robotic Process Automation (RPA), conversationele AI voor intelligente assistenten en chatbots .

Belang van AI bij de acceptatie van digitale transformatie in 2023

Volgens Accenture kan AI de winstgevendheid in verschillende sectoren tegen 2035 met gemiddeld 38% verhogen. In hetzelfde jaar wordt ook een extra omzetstijging voor AI van 14 biljoen USD verwacht.

IDC stelt dat AI-technologie tegen 2025 de processen en producten van ongeveer 90% van de geavanceerde bedrijfsapplicaties zal ondersteunen.

De periode 2022-23 kan meer brengen AI-technieken zoals machine learning, programmeertalen, ontwikkelingsvaardigheden, chatbots, gedragspatronen van klanten, perfecte klantvoorkeuren en verminderde betrokkenheid van personeel.

AI evolueert om elk proces met grote snelheid en betrouwbaarheid automatisch te maken. Het heeft elk segment veroverd, waaronder financiën, gezondheidszorg, onderwijs, transport, automatisch genereren van codes, automatisch testen, geautomatiseerde ontwikkeling van oplossingen, verbeterde analyses, enzovoort.

Desalniettemin hebben de nieuwere op AI gebaseerde technologieën die in de sector zijn geïntroduceerd, zoals ‘gedistribueerde cloud’, geleid tot een gemakkelijke toegang tot enorme gegevens door middel van digitale transformatie. Dit heeft 74% van de bedrijven ertoe overgehaald om tegen eind 2023 zeer geavanceerd te zijn in databeheer, tegen 37% nu.

Conclusie

Wanneer u een bedrijf start, is de acceptatie van digitale transformatie de beste manier om zakelijk succes te behalen door middel van kunstmatige intelligentie. Dus of u nu een ondernemer of een startup bent, als u de digitale trends en de technologie begrijpt, kunt u de meeste voordelen behalen. Met AI-certificeringen, je kunt de AI-vaardigheden opdoen die nodig zijn om een ​​goed begrip te ontwikkelen van elk aspect van AI-specifieke industriële toepassingen.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *