Ken de belangrijkste moeilijkheden van micro- en kleine bedrijven

Micro- en kleine bedrijven spelen een fundamentele rol in de Braziliaanse economie. Volgens een onderzoek van SEBRAE zijn kleine bedrijven goed voor meer dan een kwart van het bruto binnenlands product (bbp).

Er zijn ongeveer 9 miljoen micro- en kleine bedrijven in het land die ongeveer 27% van het bbp vertegenwoordigen.

Wanneer ze besluiten te investeren, realiseren veel ondernemers zich echter niet de uitdagingen die voor hen liggen. Vaak geeft het feit dat ze met een klein bedrijf te maken hebben het gevoel dat de problemen ook kleiner zullen zijn.

De situatie kan echter nog complexer zijn dan bij grote bedrijven.

Wat zijn de uitdagingen voor micro- en kleine bedrijven?

Aanvankelijk lijkt de bedrijfsstroom veel gemakkelijker en praktischer voor micro-ondernemers, maar na wat managementtijd is het gemakkelijk om in het dagelijks leven de moeilijkheden te zien die voorheen niet werden geïdentificeerd.

De talrijke eisen van de belastingdienst zijn problemen die rechtstreeks van invloed zijn op de aanpassing van het bedrijf aan de markt, ook een gevolg van het gebrek aan werkinstrumenten aan de kant van het bedrijf, die in staat zijn om te voldoen aan de grote vraag naar verplichtingen opgelegd door de wetgeving.

Daarom worden de obstakels en moeilijkheden veel groter en velen beseffen het uiteindelijk niet en moeten hun activiteiten voortijdig beëindigen.

Over het algemeen is de gemiddelde overleving van een micro- of klein bedrijf in Brazilië 5 jaar, volgens BIM-gegevens.

Ook hier zijn het gebrek aan planning, de buitensporige bureaucratie om krediet te verkrijgen en de hoge belastingdruk enkele van de belangrijkste oorzaken die door ondernemers worden genoemd.

Dit benadrukt dat het niet alleen een oorzaak is, maar een hele reeks die bijdraagt ​​aan de sluiting van het bedrijf.

Om moeilijkheden te voorkomen en uw bedrijf van de grond te krijgen, zullen we de belangrijkste uitleggen moeilijkheden van micro- en kleine ondernemingen en u helpen ze te vermijden.

Weinig ondernemersvaardigheden

Wie kent Mark Zuckerberg, Sílvio Santos en Bill Gates niet? Dit zijn bekende voorbeelden van ondernemers die niet investeerden in hun opleiding.

Maar laten we eerlijk zijn, dit zijn slechts enkele van de vele mensen die besloten om hun bedrijf te starten en uiteindelijk verloren omdat ze niet in kennis investeerden.

Bij de start van een bedrijf ligt de focus vaak meer op kansen dan op de kennis die het gebied nodig heeft. We zeggen niet dat het vinden van een kans niet belangrijk is, maar weten hoe het gebied werkt, is ook van fundamenteel belang om te weten waar je mee te maken hebt.

Werken in opleiding geeft u meer zekerheid om om te gaan met de meest uiteenlopende situaties die zich in uw bedrijf voordoen.

Ook het zoeken naar specifieke kennis voor een efficiënte managementopleiding is van groot belang, zoals kennis van arbeidswetgeving, belastingwetgeving en marktanalyse.

Weinig kennis over klanten

Een van de belangrijkste doelstellingen van de ondernemer is om te kunnen voldoen aan de eisen van zijn doelgroep. Er moet echter vooraf een stap worden gezet om dit succesvol te bereiken, namelijk leer je doelgroep kennen.

Als u uw potentiële klanten kent, kunt u beslissingen nemen binnen het bedrijf en ook uw relatie met hen verbeteren, dat wil zeggen assertievere communicatie.

Deze communicatie is essentieel voor bijvoorbeeld uw productlanceringscampagnes en uw marketingstrategieën.

Een ander aandachtspunt is het constant bijwerken van de klantendatabase, omdat dit helpt om de evolutie en verandering in de loop van de tijd te analyseren.

De voordelen van het altijd bijwerken van de database zijn talrijk. Interne processen worden gestroomlijnd, vooral die waarbij klantcontact nodig is. Dit brengt meer efficiëntie met zich mee en het is mogelijk om een ​​betere communicatie met de consument tot stand te brengen.

Weinig onderhandelingsmacht met leveranciers

Elk bedrijf moet weten hoe te onderhandelen met zijn leveranciers, niet alleen over de prijs van producten, maar ook over de garantie dat er een voorraad is die is voorbereid op zijn verkoopvolume, of dat nu fysiek is of via een marktplaats bijvoorbeeld.

Nu pakt deze samenwerking in de praktijk niet altijd even goed uit. Zorg er daarom voor dat u altijd een bepaalde strategie volgt met uw leveranciers, waarbij u afspraken maakt over deadlines en productprijzen.

Het uitvoeren van een enquête is ook erg belangrijk om partners te vinden die u niet in de steek laten. Het ideaal is om meer dan één optie te vinden, op die manier heb je geen problemen met je eisen als er problemen zijn met een van de leveranciers.

Praat met mensen die in hetzelfde gebied werken waar u van plan bent een bedrijf te openen en zoek naar verwijzingen. Dit is een goede manier om te beginnen zonder zoveel risico’s en volgens een plan.

Gebrek aan planning

Het is heel gebruikelijk dat nieuwe ondernemers enthousiast zijn om hun bedrijf in actie te brengen. Het behouden van de focus is echter een van de grote uitdagingen, zodat ze een essentiële stap voor het voortbestaan ​​van de organisatie niet vergeten: een goed gestructureerd businessplan.

Als er geen richting is, is het praktisch onmogelijk om doelen te stellen en het bedrijf op het gewenste pad te houden.

In het businessplan kan de ondernemer waardevolle informatie verkrijgen die op bepaalde punten nuttig kan zijn:

  • Bedrijfsomschrijving;
  • noodzakelijke investering;
  • de weg die je met de onderneming wilt volgen,
  • huidig ​​scenario van de markt waarin het bedrijf opereert;
  • concurrentie analyse.

Hoge belastingdruk

De hoge Braziliaanse belastingdruk bezorgt ook micro- en kleine ondernemers hoofdbrekens, ook al kiezen velen van hen voor de simpele nationale.

Als de ondernemer geen belastingplanning uitvoert, loopt hij het risico een deel van de belasting niet te innen, wat zou kunnen leiden tot toekomstige problemen met de federale belastingdienst of zelfs meer betalen dan nodig is, waardoor geldverspilling ontstaat.

Daarom is het van groot belang dat de ondernemer op dit moment hulp zoekt bij accountants, aangezien zij het meest geschikt zijn om dit soort planning uit te voeren.

Opgemerkt moet worden dat elke activiteitssector een soort belasting heeft, een bedrijf in de industriële sector heeft bijvoorbeeld een veel lagere belastingdruk dan een bedrijf in de dienstensector. Aarzel dus niet om hulp te zoeken bij een professional in het veld om fiscale procedures uit te voeren.

toegang tot krediet

Financiële steun is de grootste moeilijkheid waarmee Braziliaanse micro-ondernemers worden geconfronteerd. Dit werd bevestigd na een peiling tijdens de 6e editie van het evenement Iedereen kan ondernemende grootste nationale bijeenkomst van micro-ondernemers, gepromoot door Aliança Empreendedora.

De kredietlijn voor micro- en kleine bedrijven is steeds beperkter geworden. Tegenwoordig is de meest gebruikelijke manier om krediet te verkrijgen voor het MKB via financiering bij financiële instellingen en dit is waar de hoofdpijn begint.

Over het algemeen beschikken financiële instellingen niet altijd over adequate of minder bureaucratische kredietlijnen voor deze bedrijfsconfiguratie.

Daarom is het ideaal om verschillende financiële instellingen te analyseren om degene te vinden die het beste bij u past.

TIP: Ontwikkelingsbanken, zoals BNDES, zijn goede opties, aangezien het een openbare instelling is die een speciale kredietlijn biedt voor micro- en kleine ondernemers, met aantrekkelijke tarieven en betalingsvoorwaarden die het kapitaal van het bedrijf niet overbelasten.

Gebrek aan voorbereiding in het management

Het gebrek aan planning brengt de groei van bedrijven op middellange en lange termijn in gevaar. Effectief management bepaalt of het bedrijf blijft, groeit of de markt verlaat.

Het bedrijf intuïtief besturen is een veel voorkomende praktijk onder micro- en kleine ondernemers, en ook een groot gevaar dat het bedrijf de deuren kan doen sluiten.

Bijvoorbeeld het beheersen van de cashflow en het vastleggen van inkomende en uitgaande goederen, basisfuncties van een bedrijf.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *