Kunstmatige intelligentie Carrièreboom in 2023

Kunstmatige intelligentie heeft mensen geholpen om te beslissen hoe ze de technologie kunnen integreren om de manier waarop bedrijven over de hele wereld werken af ​​te stemmen. Met de pandemie, hoewel de opname van AI 85 miljoen banen zal doen verdwijnen, werken bedrijven eraan om nog eens 97 miljoen AI-carrièremogelijkheden op de markt te brengen, wat een toevoeging is van meer dan 12 miljoen nieuwe banen, zegt het World Economic Forum.

Volgens de prognoses van het World Economic Forum wordt voorspeld dat er wereldwijd een enorme toename van AI-banen zal zijn, tot 123 nieuwe banen per 1000 kansen op de arbeidsmarkt.

Het gebrek aan relevante AI-vaardigheden en branchespecifieke AI-certificeringen vormen echter de grootste belemmering voor de acceptatie van AI door bedrijven. Deze AI-crisis komt voort uit slecht AI-onderwijs, dat niet is afgestemd op de bestaande trends in de branche.

Hoewel een carrière in kunstmatige intelligentie vele vormen en maten aanneemt met overal kansen, is het belangrijk om de vaardigheden bij te schaven en up-to-date te blijven.

De marktwaarde van AI schiet omhoog – de geschatte groei van 58,4 miljard dollar in 2021 tot 309,6 miljard dollar in 2026, met een CAGR van 39,7% is een adembenemend cijfer, volgens Markets and Markets. Dit zijn de belangrijkste trends die AI-carrières tot een van de meest gevraagde banen ter wereld maken.

AI in DevOps

Bij optimalisatie van cloudapplicaties zien we AI vaak als een bron om DevOps-engineers te helpen hun belangrijkste focus te leggen op ontwikkeling en testen. Met AI en machine learning kunnen de systemen de omvang van de werklast nauwkeurig voorstellen en het DevOps-team helpen bij het testen, opnieuw opbouwen en verzenden van de werklast naar het betrouwbaarheidsteam.

Betrouwbaarheidsengineering van de site

Met AI en ML kunnen organisaties het SRE-team de optimale combinatie laten vinden tussen de parameters zoals geheugen, CPU, enz. Terwijl mensen kunnen gissen naar de optimale, kunnen door AI geleide systemen deze betrouwbaarder en sneller krijgen. Het vervangt mensen niet, maar laat hen tijd over om het werk met een hogere prioriteit te doen.

AI in cyberbeveiliging

De wereld werkt online en daarom is het cruciaal om de systemen te beschermen tegen diefstal, aanvallen en andere cybercriminaliteit. Als je goed vergelijkt met de technische salarisstijgingen van 3,6% in 2020, laten banen voor cyberbeveiligingsanalisten een stijging van 16,3% zien, wat de kracht bewijst van evoluerende cyberbeveiligingsrollen in zakelijke bedrijven, zegt Redmond Magazine. Het beroep trekt bekwame technologieën aan met branchespecifieke AI-opleiding, aangezien het gaat om het identificeren en elimineren van beveiligingsrisico’s.

AI in productie

Productie evolueert naar de grotere arena met de mogelijkheid om tijd en geld te besparen met de door AI geleide processen in elke fase. Volgens een MIT-enquête geeft ongeveer 60% van de fabrikanten al geld uit aan AI met de nadruk op kwaliteitscontrole en onderhoud. AI kan de gegevens verwerken die afkomstig zijn van sensoren om factoren zoals de toestand van apparatuur, emissies, oliepeilen, puin en meer te volgen. AI is een geweldige aanvulling op kwaliteitscontrole, waarbij inspecteurs kunnen begrijpen wat ze moeten inspecteren en hoe ze de oorzaak van QC-problemen kunnen analyseren.

AI in robotica

Een ander populair segment dat veel gebruikmaakt van AI is robotica en automatisering. De roboticamarkt verwacht een sprong van de huidige waarde van USD 103 miljard/jaar naar meer dan een verdubbeling tegen 2025, namelijk USD 210 miljard, zegt Rob Enderle, analist bij Enderle Group. RPA (Robotic Process Automation) stelt bedrijven in staat herhaalbare en grote hoeveelheden taken snel uit te voeren. Er is veel vraag naar bekwame AI-wetenschappers en AI-ingenieurs om de robots te onderhouden, de prestaties te verbeteren met AI-harnasing, efficiënte codes te schrijven, de prestaties te optimaliseren en de robotfouten op te lossen, enz.

Stappenplan voor de door AI aangedreven loopbaantransformatie

Om een ​​succesvolle carrière in kunstmatige intelligentie te beginnen, is het cruciaal om een ​​routekaart te volgen die je naar de verschillende functies leidt die bij je profiel passen. Kunstmatige intelligentie is een onderdeel van de informatica en wordt machine-intelligentie genoemd. Het omvat het proces van het bouwen van machines die kunnen denken, interpreteren en begrijpen zoals mensen dat doen.

Aangezien AI blijft evolueren, moet u op de hoogte zijn van en op de hoogte blijven van de trends in AI als carrière en de geavanceerde AI-vaardigheden waar vraag naar is.

Hier is de routekaart naar de technische en zakelijke vaardigheden die u nodig hebt om een ​​op AI gebaseerde carrière onder de knie te krijgen.

Vereiste technische vaardigheden:

  • Programmeervaardigheden in Java, Python, R, C ++ en concepten zoals datastructuren, klassen, enz.
  • Vaardigheden en ervaring in lineaire algebra, statistiek en calculus helpen AI-ingenieurs, AI-wetenschappers en andere op AI gebaseerde profielen te overtreffen, aangezien zij de basisblokken vormen van alle op AI gebaseerde banen.
  • Natural Language Processing stelt computers in staat taal op menselijk niveau te analyseren en te verwerken.
  • Neurale netwerkarchitecturen helpen mensen om zich te ontdoen van onpraktische en risicovolle taken met geavanceerde machine learning door middel van eenvoudige code-evaluatie. Het kan zorgen over vertaling, spraakherkenning, beeldclassificatie, enz.

Niet-technische vaardigheden vereist

  • Zijn er geen niet-technische vaardigheden nodig, aangezien een AI-ingenieur de kritieke systeemgebeurtenissen moet definiëren en met de belanghebbenden of individuen moet communiceren? Daarom moeten de professionals ook als volgt over niet-technische vaardigheden beschikken:
  • Kennis van de branche om AI-professionals te helpen situaties uit de echte wereld en industriële problemen te begrijpen.
  • Communicatieve vaardigheden om de concepten van AI, ML en processen gemakkelijk uit te leggen aan mensen met weinig technische kennis.
  • Kritisch denkvermogen om AI-ingenieurs te helpen tot inzichtelijke beslissingen te komen met cijfers en gegevens.

Hoe kunnen AI-certificeringen uw carrière veiligstellen?

Elke sector probeert kunstmatige intelligentie in te zetten om hun bedrijf te laten groeien, waardoor de vraag naar AI-professionals stijgt. AI heeft de weg vrijgemaakt om overbodige taken te vervangen, maar heeft tegelijkertijd ook geleid tot tal van AI-vaardigheden die mensen moeten vervullen. Als AI-aspirant moet u zich bewust zijn van de ruime mogelijkheden die er op dit gebied zijn.

De functies zoals Machine Learning-ingenieur, Business Intelligence-ontwikkelaar, AI-ingenieur, Cybersecurity-analist, Onderzoeker en vele andere functies wachten op de AI-professionals. AI-certificeringen kunnen echter de beste optie zijn om de bovengenoemde vaardigheden op het gebied van kunstmatige intelligentie op te bouwen en te koesteren. Het geeft je de beste leerervaring met theoretische concepten, praktische blootstelling en brancherelevante projecten om aan te werken.

De betrouwbare begeleiding, het up-to-date curriculum, op de branche afgestemde concepten en certificaten helpen u professionele expertise te verwerven die de inlenende bedrijven kan aantrekken. Daarom zijn AI-certificeringen de beste manier om uw carrière in de juiste richting te sturen met de ontwikkeling van essentiële vaardigheden en praktische blootstelling.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *