Kunstmatige intelligentie versterkt cyberbeveiliging

De proliferatie van digitalisering en de trending dominantie van internet hebben de reikwijdte van cyberbeveiliging versneld. Hoewel de traditionele datagestuurde systemen beperkte opslagruimte en vluchtige databases gebruikten, kunnen de cloudgebaseerde en app-gebaseerde oplossingen momenteel elk apparaat op elk moment toegang geven tot de informatie. Er is om vele redenen veel vraag naar AI-professionals met een opleiding in kunstmatige intelligentie en de beste AI-vaardigheden.

De cyberaanvallen op verschillende bedrijven hebben hun algehele activiteiten zwaar getroffen. Er werd gemeld dat het aantal cyberaanvallen al het dubbele is gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar, zegt Online Trust Alliance. Uit de gegevens bleek ook dat cybercriminelen veel geld verdienen met deze activiteiten en dat er in 2018 meer dan 2 miljoen cyberincidenten plaatsvonden, die meer dan 45 miljard dollar aan verliezen veroorzaakten.

Bijna alle organisaties, ongeacht hun positie en grootte, worden getroffen door massale cyberaanvallen als ze niet beveiligd zijn. Populaire organisaties zoals Maersk, Uber en Equifax werden allemaal zwaar getroffen door de gevolgen van inbreuken op de cyberbeveiliging en aanvallen. Ten minste 68% van de bedrijfsleiders gaf aan dat hun cyberbeveiligingsrisico’s toenemen, volgens Accenture.

Het voorkomen van gegevensaccumulatie, het vermijden of niet verzorgen van de veilige gegevensstroom, gebrek aan aandacht bij het omgaan met de malware en andere mogelijke bedreigingen, enz. kunnen de bedrijven tevergeefs maken.

Onlangs zijn de telefoonnummergegevens en persoonlijke gegevens van ongeveer 533 miljoen Facebook-gebruikers online gelekt, in 2021. Er werd ontdekt dat de zeer gevoelige informatie wordt gemanipuleerd, en dit maakte de weg vrij voor fraudeurs om manieren te vinden om de systeemgegevens te manipuleren.

Afhankelijk van de onderneming, de omvang en het soort activiteiten waarmee het te maken heeft, zijn er verschillende soorten gegevens die u nodig hebt om het risico te berekenen. 95% van de inbreuken op de cyberbeveiliging is het gevolg van menselijke fouten, zegt Cybint, een wereldwijd bedrijf voor cybereducatie. Vandaar dat het identificeren van de mazen in de wet en het ontwikkelen van cyberbeveiligingspraktijken niet langer iets voor mensen zijn.

Gezien de onvoorziene uitdaging die wordt veroorzaakt door cyberbeveiliging in verschillende industrieën, zijn er AI-tools en -technieken voor cyberbeveiliging ontstaan. Dit helpt de informatiebeveiligings- en AI-teams continu om de risico’s van beveiligingsinbreuken te minimaliseren en de beveiliging van hun activiteiten effectief te verbeteren.

Kunstmatige intelligentie en machine learning hebben de verschillende tools en technieken aangestuurd die nodig zijn om cyberbeveiliging in bedrijven te beheren. AI voor Network Threat Identification, e-mailmonitoring, antivirussoftware, modellering van gebruikersgedrag, AI-dreigingsidentificatie en -analyse en vele andere methoden hebben de kracht van AI gebruikt om cyberbeveiliging in bedrijfsprocessen in te zetten.

IBM had geschat dat de totale financiële last als gevolg van een datalek meer dan 3,8 miljoen USD bedraagt. Deze waarde is echter beperkt tot één organisatie, en wanneer de ondernemingsbedrijven worden beschouwd, kan deze waarde worden verdubbeld of verdrievoudigd.

De datagestuurde wereld heeft speciale aandacht nodig voor de identificatie, segregatie, integratie en vele andere technieken die worden gebruikt om de verzamelde bedrijfsgegevens te beheren. Aangezien de activiteiten van vandaag sterk afhankelijk zijn van internet, is het noodzakelijk om AI-technologieën in te zetten voor cyberbeveiliging.

De rol van AI in cyberbeveiliging

  • Zorgen voor naleving van de beveiliging

De gemiddelde herstelkosten bij een datalek blijken minimaal 3,86 miljoen dollar te bedragen, zo blijkt uit de rapporten van Norton. In hetzelfde rapport staat ook dat bedrijven gemiddeld 196 dagen nodig hebben voor het signaleren van datalekken. Daarom wordt kunstmatige intelligentie ten zeerste aanbevolen tegen de bedreigingen en risico’s die gepaard gaan met de processen snel. De inzichten die worden ontwikkeld door kunstmatige-intelligentiesystemen kunnen de reactietijden verkorten, zodat bedrijven kunnen zorgen voor naleving van de beveiliging.

  • Detectie van gecompliceerde cyberaanvallen

AI bespaart tijd en maakt bedrijven operationeel efficiënt door zorgvuldige detectie van mogelijke cyberaanvallen. Energy Saving Trust is bijvoorbeeld een gerenommeerde organisatie in het Verenigd Koninkrijk die ernaar streeft de CO2-uitstoot tegen 2050 tot 80% te verminderen. Om dit doel te bereiken, was het bedrijf op zoek naar nieuwe cyberdefensietechnologie. Het vereist ook het verdedigen van de kritieke activa, gevoelige gegevens van klanten, intellectueel eigendom, enz. Het AI-systeem dat door het bedrijf wordt ingezet, kan enorme veranderingen in de operaties aanbrengen, waarbij de AI automatisch anonieme acties kan herkennen en realtime waarschuwingen kan geven.

  • E-mail Malware en spamfilters

De diensten van Gmail worden wereldwijd door miljoenen gebruikt. Gmail maakt gebruik van AI en machine learning-technieken om elke dag meer dan 100 miljoen spam-e-mails te blokkeren. Veel van deze spamberichten blijken phishing-bedreigingen en verschillende andere potentiële malware te zijn, en de AI van Google is efficiënt in het analyseren ervan.

  • Anomaliedetectie voor netwerkbeveiliging

Daarnaast heeft de banksector AI-leveranciers die AI-software aanbieden voor cyberbeveiliging, om anomaliedetectie in te zetten en de bedreigingen voor netwerkbeveiliging te analyseren. De software kan ook financiële instellingen en banken helpen bij het opsporen en beheren van cyberbeveiligingsbedreigingen.

Kortom, leider op het gebied van kunstmatige intelligentie bewaakt en analyseert de beveiliging in bedrijven en biedt de volgende voordelen:

  • De hiaten in beveiligingstechnologie overbruggen
  • Beveiligingsteams bouwen voor de volgende generatie Introduceer een beveiligingscultuur voor de bedrijven
  • Beheer de repetitieve en enorme transacties
  • Potentiële bedreigingen voorspellen en uitroeien
  • Bewaken en zorgen voor naleving bij elke beweging

Afronden

Ongeveer 61% van de cyberbeveiligingsprofessionals geeft aan dat hun cyberbeveiligingsteam onderbezet is. Deze vaardigheidskloof is een enorme uitdaging en zal leiden tot ongeveer 3,5 miljoen onvervulde banen in het jaar 2021. AI-geschoolde professionals zijn begonnen de AI-vaardigheden te gebruiken om cyberbeveiligingsoperaties van bedrijven te implementeren, daarom is het essentieel om jezelf bij te scholen met AI-certificeringen. Kunstmatige intelligentie-educatie helpt u om te worden uitgerust met de vaardigheden die verschillende bedrijven nodig hebben om AI-professionals in te huren.

Aangenomen wordt dat kunstmatige intelligentie op het gebied van cyberbeveiliging eind 2026 38,2 miljard dollar opbrengt, vergeleken met 8,8 miljard dollar in 2019, met een enorme CAGR van ongeveer 23,3%. Met vaardigheden op het gebied van kunstmatige intelligentie leer je end-to-end workflows en beveiligingsgestuurde processen die je tot een expert maken in het benutten van de beveiliging van bedrijfsprocessen. AI-certificeringen kunnen professionals helpen om de cyberbeveiligingsoperaties in een organisatie te verkennen en de operaties te activeren met de grootst mogelijke naleving van de veiligheidsvoorschriften.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *