Leer hoe u het interne tevredenheidsonderzoek toepast in de detailhandel

Veel retailers hebben het interne tevredenheidsonderzoek gebruikt om constant te evolueren.

Hierdoor zijn veel ondernemers erin geslaagd hun beoogde doelen te bereiken en een gezonde bedrijfsomgeving te creëren die bevorderlijk is voor goede resultaten. Uw winkel kan immers alleen vooruit als uw team betrokken is bij de doelen die u stelt.

In die zin, omdat we begrijpen dat het interne tevredenheidsonderzoek essentieel is voor de groei van uw winkel, heeft Casting dit artikel gemaakt. Met andere woorden, ons team heeft deze inhoud voorbereid met waardevolle informatie over het interne tevredenheidsonderzoek en het belang ervan in de detailhandel.

Dus, als je meer wilt weten over dit onderwerp, lees dan dit bericht verder!

Wat is het interne tevredenheidsonderzoek?

Het interne tevredenheidsonderzoek is een tool die ondernemers en managers helpt te begrijpen hoe hun medewerkers zich van binnen voelen. Dat wil zeggen, ze werken graag waar ze werken, hoe ze hun management, collega’s en klanten zien.

Door de interne tevredenheidsenquête zult u begrijpen waarom sommige van uw medewerkers ongemotiveerd zijn en hoe u dit scenario kunt omkeren. Het is echter niet daartoe beperkt. De interne tevredenheidsenquête helpt te begrijpen hoe sommige factoren die inherent zijn aan de baan, worden gezien, zoals de bedrijfsstructuur, uitrusting, secundaire arbeidsvoorwaarden en werkdruk.

Bovendien kan het u ook helpen te begrijpen of er een factor is die de geestelijke gezondheid van uw werknemers in gevaar brengt. Zo komt het nog steeds veel voor dat bazen worden lastiggevallen, en op dezelfde manier staan ​​veel werknemers onder grote druk om doelen te bereiken.

Wat is het doel van het interne tevredenheidsonderzoek?

Naast de factoren die in het vorige onderwerp werden genoemd, is het interne tevredenheidsonderzoek een geweldige bondgenoot in people management. We zeggen hier meestal dat menselijk kapitaal het belangrijkste bezit van uw winkel is en dit onderzoek draagt ​​bij aan het beheer van dit bezit.

Door periodiek het interne tevredenheidsonderzoek uit te voeren, helpt u uw medewerkers zich te ontwikkelen en hun maximale potentieel te bereiken. Samen hiermee kunt u de organisatiecultuur van uw winkel veranderen, zodat uw team steeds meer betrokken raakt.

Misschien denk je: “hoe doe ik dit interne tevredenheidsonderzoek? ”, maak je geen zorgen, we hebben 4 waardevolle tips gescheiden om je te helpen.

1- Wees assertief

Denk met ons mee, stel je voor dat je een uitgebreid formulier met talloze vragen moet beantwoorden, dat is toch wel heel saai?

Wees daarom assertief bij het maken van een intern tevredenheidsonderzoek en stel alleen de meest essentiële vragen op dat moment. Als er echter veel problemen zijn die moeten worden aangepakt, creëer dan een veld waar hij over elk probleem een ​​mening kan geven. Op deze manier kunt u begrijpen wat uw team denkt over u, uw winkel en hun professionele leven.

2 – Houd hun identiteit geheim

Cultureel gezien hebben we in ons land een zekere moeite om moeilijke gesprekken face-to-face met iemand te voeren. En in de professionele omgeving is deze angst groter vanwege de mogelijkheid van baanverlies.

Houd dus bij het maken van uw interne tevredenheidsenquête de identiteit van mensen geheim. Op deze manier zullen ze zich veiliger voelen bij het geven van commentaar op situaties die ze misschien nooit persoonlijk zouden zeggen tijdens een vergadering of “een op een”.

3- Publiceer de enquête

Nadat u klaar bent met het maken van de interne tevredenheidsenquête, moet u deze verspreiden onder iedereen in uw winkel, of het nu gaat om HR, Marketing, Sales, enz. Stel ook een deadline vast waarop het voltooid moet zijn, iedereen heeft tenslotte zijn dagelijkse taken dat moet gebeuren.

4 – Implementeer de wijzigingen

Bekijk na ontvangst van de enquêteresultaten elk van de onderwerpen die in een rapport naar voren zijn gebracht. Ga vervolgens na welke veranderingen op korte, middellange en lange termijn doorgevoerd kunnen worden, zodat ook de omgeving verandert.

Voordelen

Op die manier zult u, door het interne tevredenheidsonderzoek toe te passen en veranderingen in uw winkel door te voeren, veel positieve veranderingen zien gebeuren. We scheiden enkele van de voordelen die deze beoordeling voor uw winkel kan opleveren. Bekijk het hieronder!

Toegenomen productiviteit

Met de veranderingen in de vraag van mensen naar kwaliteit van leven op het werk, gaat onderzoek “een stem geven” aan zijn werknemers. Geef ze dus de kans om veranderingen voor te stellen, ze voelen zich meer gewaardeerd en zijn daardoor uiteindelijk productiever.

Grotere besparingen in uw box

Het lijkt misschien een beetje onsamenhangend om te denken dat onderzoek invloed heeft op uw geld, nietwaar? Maar het is de zuiverste waarheid!

Stel je voor dat als je een medewerker was in een winkel waar geen waardering voor je werk of empathie van de leiding was, je daar zou blijven? Mensen hebben de neiging om omgevingen te verlaten die ze als vijandig voor hun gezondheid beschouwen, zowel mentaal als emotioneel, vooral na de gebeurtenissen veroorzaakt door de pandemie.

Met andere woorden, het interne tevredenheidsonderzoek helpt u om talent in uw winkel te behouden. Zo kunt u kosten besparen bij ontslagen, werving en selectie van medewerkers en het opleiden van nieuwe mensen.

Betere marktpositionering

Wanneer uw medewerkers gelukkiger zijn op het werk, heeft dit direct invloed op de klantreis. Dat wil zeggen, de motivatie die door het onderzoek wordt veroorzaakt, reflecteert op de ervaring die de klant in uw winkel zal hebben. Zo zal uw winkel niet alleen een veel aangenamere organisatiecultuur hebben, maar ook een hoger verkoopvolume kunnen behalen.

Nu u meer te weten bent gekomen over het interne tevredenheidsonderzoek, kunt u het vandaag nog in uw winkel toepassen en ons de resultaten laten weten.

Casting is geboren met als doel de retailmarkt te transformeren door middel van een innovatieve methode die bijdraagt ​​aan de groei van grote merken. Bijvoorbeeld OBoticário, Grupo
Nomura (Adidas en Arezzo), Óticas Carol, Alexandre Herchcovitch en vele andere succesvolle retailmerken.

Wil je meer weten over deze methode en hetzelfde resultaat (of zelfs beter) behalen dan de eerder genoemde merken? Neem daarom contact met ons op via e-mail: [email protected] of bel: (11) 3014-0482 en maak deel uit van dit team van succesvolle ondernemers!

Volg tot slot zeker onze blog en blijf op de hoogte van al het nieuws uit het retailuniversum.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *