Leer prestatie-indicatoren berekenen

Prestatie-indicatoren zijn essentieel om uw bedrijf gezond te houden en consequent te laten groeien. Hier bij Casting hebben we een tijdje geleden een artikel gepubliceerd waarin wordt gesproken over de belangrijkste indicatoren in de detailhandel. Klik op deze link om het te lezen.

Vandaag gaan we het echter hebben over hoe u deze prestatie-indicatoren kunt berekenen, zodat u uw winkelbeheerprocessen kunt verbeteren. Daarom, als je dit thema leuk vond, lees dan dit artikel dat we hebben opgesteld om je winkel te helpen groeien en veel meer te verkopen!

Hoe werken prestatie-indicatoren?

Eerst leggen we uit hoe prestatie-indicatoren in de praktijk werken, zodat u ze veiliger kunt toepassen in uw bedrijf. Laten we gaan?

In wezen functioneren ze als maatstaven die verantwoordelijk zijn voor het kwantificeren van de prestaties van verschillende sectoren en processen van een onderneming. Bovendien is het mogelijk om ze te evalueren op basis van de doelstellingen van uw winkel.

Met andere woorden, dit zijn de cijfers die door medewerkers zijn behaald met betrekking tot productie en operatie. Ze dekken echter niet alle cijfers, alleen de cijfers die consistent zijn met de doelstellingen van de organisatie. We hebben bijvoorbeeld de KPI’s die betrekking hebben op omzet, winstgevendheid, dubieuze debiteuren, het niveau van klanttevredenheid en vele andere.

Wat is het belang van weten hoe prestatie-indicatoren moeten worden berekend?

Als we naar de bovenstaande voorbeelden kijken, is het mogelijk om de voordelen te zien van het berekenen van prestatie-indicatoren. Afhankelijk van de KPI die wordt geëvalueerd en het segment waarin uw winkel opereert, kunt u immers de volgende voordelen behalen, zoals:

– Hogere productiviteit van zijn ondergeschikten, evenals van de uitgevoerde processen en operaties.

– Verhoging van de kwaliteit van aangeboden producten en uitgevoerde diensten (zoals bijvoorbeeld geleverde leveringen), waardoor mogelijke fouten, storingen of retouren worden vermeden.

– Verhoogde operationele capaciteit van uw winkel.

– Evolutie van uw strategische planning zijn immers de prestatie-indicatoren die het huidige scenario van de winkel kunnen analyseren, evenals het verleden en de toekomst. Daarnaast kunt u ook een visie hebben op de reële noden van uw werkterrein. Verbeter vervolgens de strategieën en stem de processen af ​​op de vastgestelde doelstellingen om uw resultaten te bereiken.

Hoe prestatie-indicatoren berekenen?

Heb je er ooit over nagedacht hoe het zou zijn om al deze eerder genoemde voordelen in je bedrijf te krijgen. Het zou heel mooi zijn, niet?

Maak je geen zorgen, Casting heeft enkele tips uitgesplitst zodat je prestatie-indicatoren efficiënt kunt berekenen. Onthoud dat als uw organisatie meerdere units heeft, de positieve impact nog groter kan zijn!

Bekijk dus de 5 tips die we voor je hebben meegebracht om vanaf vandaag toe te passen in jouw winkel!

1- Breng uw processen in kaart

Voordat u leert hoe u prestatie-indicatoren moet berekenen, moet u alle processen en operaties kennen van elke sector die wordt geanalyseerd. Op die manier kunt u huidige procedures relateren aan gewenste doelen. Vergeet niet dat er in dit proces aanzienlijke aantallen moeten worden opgehaald voor het proces.

2- Definieer wat de belangrijkste indicatoren zullen zijn

Zoals we eerder zeiden, zijn er eindeloze mogelijkheden van statistieken die u kunt analyseren. De keuze van de belangrijkste indicatoren hangt af van het doel van uw winkel, uw niche en de planning van elk gebied. Het HR-team realiseerde zich bijvoorbeeld dat de afzet is gegroeid in de afgelopen 4 maanden. Op deze manier moeten ze een strategie bedenken om dit scenario om te keren.

Aan de andere kant is de prioriteit van het juridische team het kwantificeren van de analysetijd van een contract. Onthoud dat de belangrijkste prestatie-indicatoren het commerciële en financiële aspect als prioriteit moeten hebben, ze zijn tenslotte wat de onderneming zal laten groeien.

3- Standaardiseer uw processen

Om nu KPI’s te meten om gemakkelijk waarneembare resultaten te verkrijgen, moet u uw processen standaardiseren. Dat wil zeggen, wanneer medewerkers hun activiteiten uitvoeren op de manier die volgens hen het beste is, is het niet mogelijk om de werkelijke toestand van uw winkel te achterhalen.

4- Stem uw doelen af ​​op uw medewerkers

Het standaardiseren van processen is erg belangrijk voor de groei van je winkel, maar je moet dit ook weten te communiceren naar je medewerkers. Dat wil zeggen, stem elk proces af op uw medewerkers om het gemakkelijker te maken om prestatie-indicatoren te berekenen. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat iedereen het doel van meten begrijpt en helpt u processen op orde te krijgen. Zo wordt het monitoren en analyseren van hun prestaties veel eenvoudiger.

5- Investeer in de automatisering van interne stromen

De bedrijfswereld is steeds technologischer geworden en het goede nieuws is dat u hiervan kunt profiteren bij het opbouwen van uw merk. Met andere woorden, u krijgt in realtime duidelijkere resultaten en voorkomt fouten en dubbel werk. Daarnaast helpt het u knelpunten in de operatie te signaleren en tijd te besparen bij het uitvoeren van werkzaamheden.

Fouten bij het kiezen van de te analyseren statistieken

Onthoud dat, aangezien er een groot aantal indicatoren zijn waaruit u kunt kiezen, ze niet allemaal even efficiënt zullen zijn voor de groei van uw winkel. Veel ondernemers falen in deze stap, omdat ze de neiging hebben om fouten te maken in deze stap.

Bij Casting streven we ernaar om uw bedrijf te laten groeien en een referentie in zijn segment te worden. Daarom scheiden we enkele van de belangrijkste fouten die ondernemers maken bij het definiëren van de belangrijkste prestatie-indicatoren. Dan weet u wat u niet moet doen om bij te dragen aan de groei van uw winkel, namelijk:

  • Niet innoveren in de keuze van indicatoren;
  • Meet ijdelheidsstatistieken;
  • Stop met het delen van de indicatoren met werknemers;
  • De gekozen indicator niet kunnen uitleggen aan de teams;
  • Definieer indicatoren die transformaties genereren in het gedrag van teams;
  • Kies maatstaven die alleen de inspanning van werknemers kunnen meten;
  • Het hanteren van indicatoren die niet of zeer moeilijk te vergelijken zijn met andere en;
  • Definieer indicatoren die niet relevant zijn voor uw onderneming.

Conclusie

Nu je hebt geleerd hoe je prestatie-indicatoren kunt berekenen, kun je de leringen in dit artikel in de praktijk brengen!

Casting is geboren met als doel het leven en het werkterrein van ondernemers die in de detailhandel werken, zowel in Brazilië als in het buitenland, te transformeren. We dragen bij aan de groei van grote merken in de huidige markt, zoals Óticas Carol, Tommy Hilfinger, Schutz en vele anderen.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *