Onfeilbare technieken om meer te leren

Het moet erg frustrerend voor je zijn om te studeren, studeren, studeren en niet in staat te zijn de inhoud te leren die je nodig hebt om te slagen voor een test – of het nu gaat om een ​​MBA, een toelatingsexamen voor een hogeschool of een hogeschool. Dit gebeurt waarschijnlijk omdat je geen effectieve studiemethode kiest die gepaard gaat met adequate technieken om meer en efficiënter te leren.

In dit artikel presenteren we de beste technieken om inhoud te leren en met vertrouwen deze opgedane kennis op de proef te stellen. En we gaan nog steeds laten zien hoeveel een efficiënte studiemethode je helpt om op een geperfectioneerde manier te leren en niet alleen door informatie te onthouden.

Studiemethode, waarom zou je er een hebben?

de term studiemethode wordt gekenmerkt door het gebruik van technieken die het leren van een persoon vergemakkelijken en verbeteren. Door een methode te gebruiken die het best bij uw profiel past, verbetert u doorgaans uw vermogen om kennis op te nemen en dus efficiënter te leren, waardoor u kunt slagen in tests, toelatingsexamens, wedstrijden en andere situaties waarin uw vermogen om uw kennis bloot te leggen, vereist is.

Er zijn al veel studiemethoden getest door opvoeders of professionals die dit onderwerp onderzoeken, en sommige zijn erg beroemd en andere zijn onbekend. Laten we het over een paar hebben.

Pomodoro-methode

Een van de bekendste technieken is de Pomodoro. De sleutel tot het begrijpen van de Pomodoro-methode is timing.

En waarom is dat?

Welnu, er is bijna een consensus dat de meesten van ons zich maximaal 20-30 minuten op een taak kunnen concentreren, en daarna beginnen onze gedachten af ​​te dwalen en is de focus verloren.

Nadenkend over dit uitgangspunt, werd de Pomodoro-methode gecreëerd zodat we onze studietijd konden plannen, inclusief deze tijd dat we onze hersenen een pauze geven. Met behulp van een timer, die na 25 minuten een hard geluid maakte, slaagde Francesco Cirillo erin zijn tijdprobleem op te lossen.

Hoe heeft hij het gedaan?

Hij besloot die 25 minuten te gebruiken om zich zonder onderbreking 100% aan een geplande taak te wijden. Daarna zou er een pauze van 5 minuten gepland zijn om snel weer aan het werk te gaan.

De methode is effectief omdat het je dwingt om 25 minuten hard te studeren, en aan het einde krijg je een beloning van 5 minuten, die je kunt gebruiken om met je hond te spelen, na te denken over het leven of gewoon je hersenen een pauze te gunnen.

Deze pauze zal een aanzienlijk verschil maken in de loop van de studie.

Interleaved studiemethode

Het idee om onderwerpen en onderwerpen af ​​​​te wisselen is altijd interessant geweest vanuit leeroogpunt.

Het organiseren van studies binnen dit perspectief zorgt ervoor dat onze hersenen rusten van een specifiek onderwerp, wat ons leervermogen helpt en toch mentale burn-out vermijdt, dat is wanneer we onze mentale inspanningslimiet bereiken.

Een suggestie om deze studietechniek verder te verbeteren is om de vakken flink te diversifiëren, te beginnen met een geesteswetenschappelijk vak, dan een pauze te nemen en dan af te wisselen met een vak exacte wetenschappen. Zo ontstaat er een diversiteit aan thema’s die fysieke en mentale vermoeidheid voorkomen.

mindmap methode

Het gebruik van de mindmap-techniek is vooral effectief voor diegenen die graag thema’s, onderwerpen en trefwoorden visualiseren.

De mentale kaart werkt als volgt: je neemt een paper (of een Word-pagina) en centreert het bestudeerde centrale onderwerp. Laten we ons voorstellen dat het de Tweede Wereldoorlog is. Het is het centrale thema, dat vervolgens zijn subitems, trefwoorden of secundaire onderwerpen draagt.

In het diagram hebben we dus Hitler, nazi-Duitsland, Holocaust, geallieerden, invasies, Hiroshima-bom, kortom alle thema’s en trefwoorden die ervoor zorgen dat u zich automatisch de inhoud van het onderwerp herinnert.

Deze techniek is een van de meest interessante en effectieve en kan worden gebruikt voor de studie van elk onderwerp.

Praktische testmethode

De praktische testtechniek is een van de meest effectieve voor het bestuderen van inhoud gericht op tests zoals ENEM, wedstrijden of toelatingsexamens.

Het idee hier is testen, testen en testen. Simulaties uitvoeren, oefeningen oplossen, examens afleggen van voorbije wedstrijden, kortom alle opgedane kennis in de praktijk brengen en nog meer verwerven met correcties en continue assimilatie.

De praktijktoets is een efficiënte manier om inhoud te leren en vast te houden. Het is meer gericht op het bestuderen van onderwerpen die verband houden met toelatingsexamens en competities voor universiteiten, dus als je op korte en middellange termijn geïnteresseerd bent in het slagen voor een van deze tests, dan is de praktische testmethode van studie zeer effectief.

Meer onfeilbare studietechnieken gebruiken

Naast de hierboven genoemde methoden zijn er tientallen technieken die je zeker zullen helpen om inhoud vast te houden, efficiënter te studeren en vakken te leren.

samenvattingen

De techniek van het samenvatten van inhoud is altijd met een zeker succes gebruikt, maar om het te laten werken, is grote zorg nodig bij de woorden die worden gekozen om een ​​onderwerp of een boek in kwestie samen te vatten.

Deze techniek wordt in de literatuur vaak gebruikt om een ​​roman van honderden pagina’s samen te vatten, en we moeten letten op wat het belangrijkste is in de inhoud ervan. Het samenvatten van een boek of een onderwerp moet dus een techniek zijn die met grote zorg wordt gebruikt, aangezien de gekozen woorden in feite de belangrijkste aspecten van dat onderwerp of die roman moeten synthetiseren.

uitgebreide ondervraging

Deze techniek is zeer effectief en wordt van nature al gebruikt door nieuwsgierige mensen, die altijd de reden van dingen willen weten.

De techniek bestaat erin dat je, door een verklaring uit het verleden in een bestudeerde inhoud te nemen, deze terugbrengt in de vorm van een vraag en het antwoord rechtvaardigt, je hersenen nog meer voedt met dat onderwerp en de inhoud op een veel effectievere manier vastlegt.

Deze techniek is effectiever voor het schrijven van tests of tests die een grotere articulatie van ideeën en woorden vereisen. Het is rijk, omdat het werkt aan de oorsprong van de voorgestelde thema’s.

Als het onderzoek in kwestie bijvoorbeeld over de Tweede Wereldoorlog gaat, zou de methode zich richten op het bevragen van zaken als: waarom begon de Tweede Wereldoorlog? Waarom begon Duitsland de conflicten die resulteerden in de Tweede Wereldoorlog? Dat wil zeggen, je creëert een vraag over het bestudeerde onderwerp en, bij het beantwoorden, fixeer je de studie nog meer, en oefen je zelfs de kunst van het schrijven en het bouwen van een redenering.

zelf uitleg

Deze studietechniek is geweldig voor degenen die graag tegen zichzelf praten. Dit komt omdat het idee hier is dat zodra je klaar bent met het bestuderen van een stuk inhoud, je stopt en aan jezelf begint uit te leggen waar dat onderwerp eigenlijk over ging en hoe het werd ontvangen.

Het beste is om het in je eigen woorden uit te leggen, waardoor het voor je hersenen gemakkelijker wordt om dat onderwerp te consolideren en de kennis vast te leggen.

Het gebruik van zelfverklaring kan nog effectiever zijn als het wordt gebruikt in combinatie met de uitgebreide ondervragingstechniek.

geheugensteuntje studie

De naam lijkt misschien vreemd, maar deze manier van studeren is een van de meest recente, die erg beroemd werd met voorbereidende cursussen voor wedstrijden en toelatingsexamens. Weet je nog die liedjes gezongen door leraren die praten over het onderwerp dat in de klas aan bod komt? Welnu, deze liedjes, grappige zinnen, rijmpjes, ze maken allemaal deel uit van de techniek die geheugensteuntje wordt genoemd.

Ze wordt ten zeerste aanbevolen voor creatieve mensen, die graag creativiteit gebruiken om inhoud te leren.

De techniek werkt voor alle vakken, je hoeft alleen maar creativiteit te gebruiken om jezelf verstaanbaar te maken. Het is absoluut de leukste methode en het kan erg effectief zijn.

doorlopend lezen

Dit is een meer traditionele studiemethode van leren. Heb je de inhoud nog niet vastgezet? Herlees de tekst, bekijk de video, bestudeer de inhoud opnieuw.

De term continu lezen richt zich meer op teksten, maar het idee zelf kan voor andere studiehulpmiddelen worden gebruikt. Het idee hier is om een ​​tekst te herlezen en herlezen en herlezen totdat de inhoud gemakkelijker door u wordt geleerd.

Er is een heel plan om nieuwe metingen van een onderwerp te doen, en normaal gesproken wordt de eerste lezing sneller en oppervlakkiger gedaan en de volgende zijn langzamer en specifieker, met betere resultaten als er nieuwe metingen worden gedaan.

Conclusie

Voor degenen die vakken moeten leren, of systematisch moeten studeren voor een academisch project, of om te slagen voor een wedstrijd, of een vestibular, of de ENEM, of voor promotie in het bedrijf, voor deze mensen, het gebruik van methoden die hun leren verbeteren zal cruciaal voor u zijn om succesvol te zijn in uw doelen en doelstellingen.

Het kiezen van degene die het beste bij uw profiel past, is de eerste stap om de studie efficiënt te maken en u leert meer en beter.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *