Ontdek de complete gids voor financiële afstemming

Of het nu gaat om een ​​klein, middelgroot of groot bedrijf, het beheren van financiën kan een bureaucratische taak zijn, die geduld, aandacht en vooral tijd van werknemers vereist.

En we weten dat tijd geld is, vooral als het om zaken gaat. Daarom kan een inefficiënte financiële controle de achilleshiel van de ondernemingen zijn.

Dit hoeft echter niet de realiteit van uw bedrijf te zijn. Met dat in gedachten hebben we een gids voor financiële afstemming om u te helpen en deze taak te vereenvoudigen.

Wil meer weten? Lees verder tot het einde.

Geen tijd om te lezen? Hoe zit het met het luisteren naar deze inhoud?

Wat is financiële afstemming?

A financiële bemiddeling Het is een proces van het verifiëren van de financiële informatie van het bedrijf. Hieruit kunnen managers gegevens controleren, bevestigen en vergelijken, naast het verifiëren dat alle transacties correct zijn uitgevoerd.

Met bemiddeling is het mogelijk om een ​​macro-overzicht te krijgen van de uitstroom en instroom van geld, wat helpt om financiële verliezen te voorkomen en de bedrijfswinsten verhoogt.

Bovendien maakt financiële reconciliatie het ook mogelijk om te voldoen aan regelgevende instanties en de standaardisatie van boekhoudkundige informatie te vergemakkelijken.

Op deze manier is het mogelijk om een ​​strategische visie te hebben op de financiële motor van het bedrijf.

Wat is het belang van financiële afstemming?

Jij betalingsmogelijkheden werden sterk beïnvloed door de technologische vooruitgang van het laatste decennium.

En met constante innovaties begonnen consumenten steeds meer gediversifieerde en flexibele methoden te eisen.

Onder hen behoren digitale portemonnees, QR-codebetalingen en natuurlijk de pix tot de meest populaire opties.

Daarom is het logisch dat, om concurrerend te blijven, verschillende zakelijke niches proberen betalingsopties te implementeren die voldoen aan de verwachtingen van de klant.

Deze verscheidenheid aan opties vormt echter ook een uitdaging.

In de detailhandel voert bijvoorbeeld 28,7% van de Braziliaanse zakenlieden geen enkele controle of mechanisme uit om kaartverkopen op elkaar af te stemmen. De bevinding is afkomstig uit een onderzoek uitgevoerd door de Credit Protection Service (SPC Brasil) en door de National Confederation of Shopkeepers (CNDL).

Ook volgens het onderzoek 66,7% van de handelaren en dienstverleners die geen bankafstemming uitvoeren, ziet zichzelf in het nadeel omdat ze dit soort interne controle niet toepassen in hun bedrijfvooral omdat ze met een aantal tegenslagen worden geconfronteerd, zoals:

  • Niet weten hoeveel ze ontvangen bij elke betaalmethode;
  • Onterechte kosten in rekening worden gebracht;
  • Niet-gecrediteerde betalingen hebben na de verkooptransactie.

Zoals u zich kunt voorstellen, leiden deze problemen tot verliezen op de lange termijn en kunnen ze zelfs het voortbestaan ​​van de onderneming in gevaar brengen.

In die zin blijkt financiële reconciliatie een belangrijk instrument te zijn om dergelijke moeilijkheden te voorkomen, en biedt het ook verschillende voordelen, zoals:

1. Verhoogde betalingszekerheid

In grote bedrijven is het normaal dat betalingen aan werknemers en leveranciers veel tijd in beslag nemen voor de verantwoordelijke afdeling, wat de efficiëntie en productiviteit van werknemers kan aantasten.

Met financiële reconciliatie kan worden gegarandeerd dat al deze transacties inderdaad correct van de lopende rekening van het bedrijf werden afgeschreven.

2. Verbeterde besluitvorming

Het nemen van assertieve en goed geïnformeerde beslissingen is essentieel voor de levensduur van elk bedrijf.

En dit is precies de financiële afstemmingsfunctie. Hiermee hebben managers en directeuren toegang tot solide en gerechtvaardigde informatie en gegevens om de beste richting voor het bedrijf te bepalen.

3. Vermindering van achterstallige betalingen

In 2022 bereikte Brazilië een nieuw standaardrecord.

En wanbetaling is ongetwijfeld een van de grootste problemen van elk bedrijf. Het goede nieuws is dat verzoening ook werkt om dit probleem te verminderen.

Dat komt omdat je een betere kunt doen facturatie beheer en snel en efficiënt controleren of alle betalingen zijn gedaan.

4. Controle van de betaling van erelonen en kosten

Financiële reconciliatie speelt ook een sleutelrol bij het controleren van de betaling van tarieven en heffingen, aangezien het mogelijk maakt te identificeren wat er in rekening wordt gebracht.

Zo is het mogelijk om snel te zien of er sprake is van onterechte kosten of afwijkingen van wat is overeengekomen met banken en financiële instellingen, waardoor verlies van geld wordt voorkomen.

Financiële afstemming en cashflow: begrijp het verschil

O cashflow is een hulpmiddel voor het beheersen en organiseren van de financiën van een bedrijf, dat het mogelijk maakt om alle bedrijfsbewegingen te volgen, zoals het in- en uitstappen van fondsen.

Toegang verwijst naar de verkoop van de producten, diensten of activa van het bedrijf. De output verwijst naar vaste kosten en operationele kosten, zoals:

  • Huur;
  • Belastingen;
  • rekeningen;
  • Salaris;
  • leveranciers;
  • Voorraad; tussen anderen.

Wanneer de kasinstroom groter is dan de kasuitstroom, kunnen we zeggen dat het bedrijf een positief kassaldo heeft.

Wanneer de output groter is dan de input, ontstaat er een onevenwichtigheid in de financiën, wat op lange termijn ernstige schade kan toebrengen aan de gezondheid van het bedrijf.

Aangezien deze concepten betrekking hebben op de financiële aspecten van het bedrijf, is het gebruikelijk dat er in eerste instantie verwarring bestaat tussen de twee.

Er is echter een belangrijke verschil tussen cashflow en financiële reconciliatie.

De eerste is dat de cashflow de dagelijkse financiële beweging dekt, dat wil zeggen de input- en outputwaarden. Ongeacht het betaalmiddel – contant geld, creditcard, bankafschrift, overschrijvingen of bankdeposito – alle bedragen, inclusief rentetarieven, moeten in de cashflow worden opgenomen om de meting echt te laten zijn.

Financiële afstemming daarentegen is de verificatie van de consistentie van deze informatie. Hieruit zullen de managers alle financiële bewegingen die zich in de contanten van het bedrijf hebben voorgedaan, analyseren en vergelijken.

Hoe kan de technologie van ’s in dit proces helpen?

Zoals u in de hele tekst hebt gezien, is financiële afstemming afhankelijk van nauwkeurige gegevens en informatie.

En biedt als financieel platform veel meer dan betalingsverkeer.

Om het beheer te vergemakkelijken, bieden we dashboards voor de financiële controle van uw bedrijf.

Vanuit onze dashboardsoftware kunnen accountbeheerders spreadsheets genereren met gegevens over alle betalingen die zijn uitgevoerd op , ongeacht de gebruikte methode, en kunnen ze gemakkelijker afstemmen.

Zo kun je handmatige processen achter je laten en heb je meer tijd om je te concentreren op de groei van je bedrijf.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *