Organisatorische gereedheid voor AI-adoptie

AI heeft organisaties en de manier waarop ze werken van brandstof voorzien – opkomende AI-trends, -tools en -technologieën dragen bij aan de acceptatie van kunstmatige intelligentie voor bedrijfsgroei. Volgens de McKinsey Global Survey 2021 heeft meer dan 56% van de bedrijven AI actief toegepast in hun zakelijke functies. Veel meer organisaties passen de kracht van AI toe om de bedrijfswaarde, omzet en klanttevredenheid te vergroten.

Organisaties streven er echter naar om AI-experts in te huren die de uitdagingen op het gebied van kunstmatige intelligentie in bedrijven met de relevante vaardigheden kunnen oplossen. Dit is de reden waarom er veel vraag is naar de kandidaten met de beste AI-certificeringen die de relevante AI-vaardigheden en -kennis kunnen gebruiken om de zorgen over gegevensprivacy te beheren.

Bedrijven moeten zich duidelijk bewust worden van het AI-paradigma en AI-strategieën voorbereiden om AI te adopteren en zakelijke waarde voor het bedrijf te creëren. Geschat wordt dat kunstmatige intelligentie de komende tien jaar ongeveer 13 biljoen dollar aan de wereldeconomie zal toevoegen.

Organisaties passen AI toe en blijven investeren in technologieën om de vereisten voor klantenservice te automatiseren, bijvoorbeeld chatbots, virtuele assistenten, enzovoort. Ongeveer 52% van de telecombedrijven gebruikt chatbots voor hun bedrijfsvoering.

Andere AI-leiders implementeren AI-gestuurde oplossingen zoals datamining, taalvertaling, Human Resource-automatisering, productverbetering, enz. AI-strategieën penetreren ook de markt om de processen te stroomlijnen en productienormen te verhogen. De adoptie van AI is een bekende strategie in de software-, telecom- en financiële segmenten en trekt ook aan in het gezondheidszorgsegment: 38% van de providers gebruikt computers als diagnose-assistenten.

Desalniettemin hebben bedrijven van vandaag een belangrijke verplichting, namelijk om de bestaande werknemers op te leiden, zich te concentreren op AI-opleiding en de nieuwe AI-professionals aan te nemen in overeenstemming met de bijgewerkte AI-trends die de algehele bedrijfsontwikkeling verrijken.

Waarom organisaties AI gebruiken

De wereldwijde AI-marktwaarde is USD 39,9 miljard en zal naar verwachting elk jaar stijgen met een groeipercentage van 42% tot 2027. AI is een van de meest voorkomende technologieën en er is veel vraag naar, zoals hieronder wordt weergegeven.

  1. Betere klantenservice en ondersteuning
   AI kan worden gebruikt om intelligente suggesties te doen in e-mails, geautomatiseerde ticketgeneratie, klachtenroutering en interactieve voice-responsesystemen om problemen of vragen van klanten in de kortst mogelijke tijd op te lossen.
  1. Target marketing en leadgeneratie
   AI helpt bedrijven bij het activeren van marketingcampagnes, advertenties voor het specifieke klantensegment, reclameboodschappen, productaanbevelingen op basis van de vorige aankoop, spraakherkenning, enz.
  1. Beheer van de HR-functies
   AI helpt de HR-afdeling bij het implementeren van het aannemen van kandidaten en het bouwen van trainingen op maat voor de medewerkers. Het AI-aangedreven platform kan helpen om rekrutering gemakkelijker te maken met intelligente classificatie en analyse.
  1. Supply chain management en magazijnveiligheid
   De AI-gestuurde systemen kunnen bedrijven helpen om de voorraad te beheren, de veiligheid van het magazijnpersoneel te verbeteren, de reisroute te plannen, leveringsmethoden te identificeren, enz. Amazon rust een Waterhouse-beheersysteem uit met alle bovengenoemde operaties, versneld door AI.
  1. Verbetering van de zakelijke beveiliging
   AI heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van veel geavanceerde antivirussoftware, getraind om kwaadaardige koppelingen en phishing-aanvallen te detecteren. iPhone FaceID is zo’n voorbeeld waarbij AI dagelijks wordt ingezet voor cybersecurity.
  1. Detectie van frauduleuze transacties
   AI implementeert gegevensverwerking snel en helpt patronen in financiële transacties te identificeren. Financiële instellingen en banken zijn begonnen met het gebruik van AI-gestuurde software voor fraudedetectie om cyberdreigingen en inbraken te identificeren.
  1. Veiligere werkplek voor de medewerkers
   Kunstmatige intelligentie maakt gebruik van bewakingscamera’s, drones, enz. om de werkplek veilig te maken en ervoor te zorgen dat de werknemers beschermd zijn tegen risico’s. AI en IoT helpen samen om mogelijke tekenen van risico’s of ongevallen te identificeren.
  1. Verbetert de productiviteit van medewerkers
   Aangezien AI helpt bij het automatiseren van de terugkerende bewerkingen, bespaart het de energie en tijd van werknemers. Het helpt hen om de projecten te voltooien en extra kosten te vermijden. Dit helpt dus om de middelen te optimaliseren en productiviteitsverbetering te vergemakkelijken.

Wat moeten organisaties doen om AI te adopteren?

  • Breng de processen van de organisatie op één lijn met AI
   Om kunstmatige intelligentie in te zetten, moeten ondernemingen de uitdagingen op het gebied van kunstmatige intelligentie die met de acceptatie gepaard gaan, herkennen en overwinnen. Bedrijven moeten de omvang van investeringen en manieren om up-to-date te blijven met periodieke investeringen erkennen. Het is belangrijk om te beseffen waar AI moet worden toegepast in het proces van de organisatie. Amazon Go, het grootste gemakswinkelconcept, vereist geen kassa. De AI-technologie kan de items die u kiest volgen en automatisch de kosten berekenen via de Amazon Go-app die op uw telefoon is geïnstalleerd. Er is geen kassa en camera’s kijken hoe je elk product dat je in de tas stopt detecteert en oplaadt. Een ander voorbeeld is Facebook, dat AI en deep learning gebruikt om de ongestructureerde gegevens om te zetten in een gestructureerde vorm met behulp van een tekstbegrip-engine genaamd DeepText. Ze kunnen het emotionele sentiment van gebruikers en de inhoud in een flits van seconden begrijpen.
  • Upskill huidige resources en huur bekwame resources in
   Bedrijven huren professionals op het gebied van kunstmatige intelligentie in met op de industrie gebaseerd AI-onderwijs en kwalitatieve vaardigheden. Alleen experts kunnen omgaan met de complexiteit van de acceptatie van AI en ervoor zorgen dat de processen op elkaar zijn afgestemd om AI-leiders te worden. Het is van cruciaal belang om een ​​tijdlijn vast te stellen voor het proefproject en hard te werken om het doel te bereiken. Bedrijven moeten ook de bestaande professionals bijscholen met de huidige geavanceerde trends en hen de concurrentie voor laten blijven. Zorg ervoor dat ze zich bewust zijn van het vinden van balans en het op een haalbare manier gebruiken van AI om uit te breiden naar de nieuwe markten. Geef werknemers de kans om hun vaardigheden op te bouwen met AI-certificeringen en om te wennen aan het gedetailleerde AI-implementatieproces.
  • Confronteer en update de beveiligingsuitdagingen
   Een van de grootste uitdagingen waarmee de wereld de komende tien jaar wordt geconfronteerd, is het gebrek aan cyberbeveiligingsmaatregelen, volgens het Global Risks Report 2021 van het World Economic Forum. Aangezien AI wereldwijd is ingebed, ontstaat er verwarring over hoe de systemen en landen moeten worden beveiligd tegen alle mogelijke aanvallen. Nu heeft ongeveer 47% van de bedrijven het scannen van zowel test- als trainingsgegevens geïmplementeerd om detectie en gegevensbescherming mogelijk te maken. Bedrijven moeten mitigatiepraktijken gebruiken om beveiligingsuitdagingen weg te blijven en op AI gebaseerde beveiliging gebruiken om de bedrijfsprocessen te beschermen tegen verliezen en risico’s .

Conclusie

De reuzen als Meta, Amazon en Google gebruiken AI en ML om het klantenbestand te overtuigen. Om te overleven met de groeiende concurrentie, worden mkb-bedrijven ook gedwongen om mee te doen en de op AI gebaseerde implementaties of processen over te nemen die hen alleen maar hebben geholpen om te groeien.

Hoewel de toekomst van AI veelbelovend en veilig is, zijn de kansen die AI organisaties biedt overschotten en op kwaliteit gericht. De meest verstandige manier om eventuele risico’s die gepaard gaan met de acceptatie van AI in organisaties te beperken, is door de werknemers op te leiden en ze een goede opleiding te geven.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *