Verloop.io integreert met WhatsApp Chatbot voor naadloze CX

WhatsAppen.

De meest populaire en ed-app ter wereld.

De app waar we minimaal 30 minuten per dag doorbrengen en meerdere keren per dag opengaat.

Statistieken op WhatsApp laten duidelijk zien waarom het de koningin van hoge betrokkenheid is. Er is een enorme kans voor bedrijven om hiervan gebruik te maken en het te gebruiken om met hun klanten en gebruikers te communiceren.

WhatsApp voor Bedrijven

Gezien de gebruiksvriendelijke functies en de hoge acceptatie, begonnen kleine bedrijven WhatsApp te gebruiken om met hun klanten te communiceren. Aanvankelijk was het alleen om hun catalogus te delen op groepen, statusupdates en vragen van klanten te beantwoorden in directe berichten.

Dit alles veranderde in 2017 toen WhatsApp Business officieel werd gelanceerd – een gratis naar mobiele applicatie – voor kleine bedrijven. Merken zouden al het bovenstaande kunnen doen met betere functies en eenvoudigere functionaliteiten. U kunt een bedrijfsbeschrijving toevoegen, producten onder de aandacht brengen, labels toevoegen en communiceren met klanten van overal ter wereld.

Maar dit was alleen voor kleine bedrijven. En had zijn beperkingen. Alsof het niet kon worden geschaald voor duizenden berichten per dag.

WhatsApp Business API voor middelgrote en grote bedrijven

Om het schaalprobleem op te lossen, introduceerde WhatsApp de WhatsApp Business API. De API zorgt ervoor dat twee applicaties met elkaar kunnen praten. In deze context zorgt de API ervoor dat uw WhatsApp-app kan communiceren met het platform van een leverancier van zakelijke oplossingen.

Lees meer over het verschil tussen WhatsApp Business en WhatsApp Business API.

WhatsApp Business Solution Providers, zoals Verloop.io, zijn messaging-experts op het gebied van zakelijke en klantcommunicatie. Ze bieden een platform om conversatiestromen te creëren, goedkeuring te krijgen voor uw berichtsjablonen en nog veel meer.

Wat is een WhatsApp-chatbot?

Heeft WhatsApp een chatbot? Ja. Een WhatsApp-chatbot wordt gemaakt met de WhatsApp Business API. Het automatiseert klantcommunicatie met behulp van de kracht van AI en het conversatieplatform waarmee het is geïntegreerd. In een WhatsApp-chatbot communiceren uw gebruikers op het WhatsApp-kanaal en gebruiken uw agenten het conversatieplatform om op hen te reageren.

Net als Facebook Messenger is WhatsApp op zichzelf een end-to-end engagement-tool. En net als de Facebook Messenger-chatbot krijgt de WhatsApp-chatbot na integratie de voordelen van het conversatie-AI-platform.

In tegenstelling tot een op regels gebaseerde chatbot, houdt een AI-chatbot voor WhatsApp zich bezig met gebruikers, begrijpt hun bedoelingen en reageert op hen met nauwkeurige en snelle antwoorden – in mensachtige gesprekken. Indien nodig verbindt de AI de WhatsApp-chatbotgebruiker met een online agent om hun problemen op te lossen.

Waarom heb je een WhatsApp-chatbot-integratie nodig?

Tegenwoordig is deze integratie geen optie meer. Het is meer een noodzaak voor heerlijke ervaringen. Met de WhatsApp-chatbot kunt u uw klantbetrokkenheid vergroten omdat deze 24×7 beschikbaar is en reacties automatiseert. Het is sneller en efficiënter.

Door een chatbot op je WhatsApp te integreren, kun je:

 1. Assisteer gebruikers buiten kantooruren
 2. Behandel meerdere chats tegelijkertijd
 3. Verkort de eerste reactietijd en de gemiddelde verwerkingstijd
 4. Bied agenten een uniform beeld van uw klanten
 5. Breng context van andere kanalen naar WhatsApp en vice versa
 6. Stuur updates, herinneringen, uitnodigingen om regelmatig met hen in contact te komen
 7. Verlaag de operationele kosten met automatisering en AI

Met nieuwe functies die elk kwartaal worden toegevoegd, maakt de geïntegreerde WhatsApp-chatbot voor bedrijven ook conversatiehandel mogelijk. Hier is bijvoorbeeld hoe WhatsApp-chatbot uw e-commerce in staat stelt om end-to-end-betrokkenheid met klanten te hebben voor een complete winkelervaring.

 1. Ontdekking – mensen kunnen producten op uw WhatsApp-chatbot verkennen met een catalogusfunctie
 2. Overweging – klanten kunnen u vragen stellen over producten en er meer informatie over vinden
 3. Beslissing – u kunt uw klanten door het aankoopproces leiden en hen helpen de beslissingen sneller en gemakkelijker te nemen
 4. Retentie – u kunt uw klanten betrokken houden door updates, aanbiedingen, uitnodigingen, herinneringen enz.
 5. Belangenbehartiging – u kunt uw klanten vragen om u te beoordelen, hun feedback te delen en zelfs hun vrienden en familie uit te nodigen om met u te communiceren

Er zijn nog veel meer redenen waarom u de WhatsApp-chatbotintegratie zou moeten krijgen.

 1. Je hebt de mogelijkheid om een ​​geverifieerde badge te krijgen die je helpt vertrouwen op te bouwen
 2. Afhankelijk van de BSP kun je WhatsApp outreach campagnes versturen
 3. Nadat u goedkeuring heeft gekregen voor berichtsjablonen, kunt u gesprekken met gebruikers starten
 4. U kunt communiceren met klanten via verschillende mediaformaten: tekst, afbeelding, video, knoppen, lijsten, snelle antwoorden, documenten, enz.
 5. U kunt QR-codes (voor offline media) en click-to-chat-links (voor online) gebruiken om eenvoudig gesprekken met gebruikers te starten

Om aan de slag te gaan met de WhatsApp chatbot integratie, kun je een van de 65 BSP’s selecteren. Als alternatief kunt u de WhatsApp Business API rechtstreeks aanvragen bij WhatsApp en uw WhatsApp-chatbot hosten op de servers van Facebook.

De prijzen van WhatsApp-chatbots variëren van BSP tot BSP. Afhankelijk van met wie u gaat, kan de BSP u naast de basisberichtenkosten van WhatsApp in rekening brengen. Vanaf 1 februari 2022 is WhatsApp overgestapt op op conversatie gebaseerde prijzen.

Houd er ook rekening mee dat niet alle bedrijven in aanmerking komen voor WhatsApp Business API. U moet voldoen aan de vereisten van het bedrijfs- en handelsbeleid, zoals bedrijfsgrootte, branche en doel.

U moet voorzichtig zijn bij het selecteren van de BSP waarmee u wilt werken, aangezien niet alle BSP’s u zullen helpen met de goedkeuringsprocessen. Sommigen van hen bieden alleen een platform dat u kunt gebruiken. En zonder de goedkeuringen kunt u uw WhatsApp-chatbot niet starten.

Integratie van Verloop.io en WhatsApp-chatbot

WhatsApp is de favoriet van mensen en dat biedt op zich al eindeloze mogelijkheden om contact te maken met je publiek en met hen in contact te komen. Met Verloop.io als uw BSP en conversatie-AI-platform kunt u uw klanten geweldige ondersteuningservaringen bieden.

Verloop.io stelt je in staat om chatbot op WhatsApp te integreren met low-code. Ons team van experts begeleidt je door het hele proces van het verkrijgen van de WhatsApp API, van goedkeuringen op berichtsjablonen en een groen vinkje tot conversatiestromen die converteren. Alles wat u nodig heeft om met uw gebruikers in contact te komen.

WhatsApp Chatbot-integratie

U kunt ook de AI-aangedreven FAQ-builder van Verloop.io gebruiken om nauwkeurig te reageren op vragen van klanten. Onze AI is getraind op 4B-query’s over klantintenties. Voor meer gepersonaliseerde interactie kun je ook integreren met de 100+ kant-en-klare tools die we aanbieden.

Om gesprekken zo snel mogelijk op gang te brengen, kunt u een van onze vele kant-en-klare gespreksflows gebruiken of er een ontwerpen voor uw specifieke gebruikssituatie. Met de integratie van Verloop.io – WhatsApp-chatbots kunt u ook gerichte campagnes naar gebruikers sturen en hen stimuleren om sneller te converteren.

Met het conversatieplatform van Verloop.io kun je ook de prestaties van je WhatsApp-chatbot volgen met een dashboard. Hier kunt u gegevens in realtime bekijken en ook over een bepaalde periode analyseren.

Kortom, door WhatsApp te integreren met Verloop.io kun je meerdere voordelen behalen, zoals
 1. Gebruik de AI-aangedreven FAQ-functie om op gebruikers te reageren met AI die meer dan 80% nauwkeurig is
 2. Krijg een uniform klantprofiel voor een gepersonaliseerde en op maat gemaakte ervaring
 3. Stel agenten in staat om meer chats snel af te handelen met standaardantwoorden, snelle antwoorden, enz.
 4. Gebruik de AI om het gedrag van klanten, hun voorkeuren en voorkeuren te begrijpen
 5. Krijg statistieken over hoe goed je WhatsApp-chatbot en agenten presteren

Als u meer wilt weten over hoe WhatsApp-chatbotintegratie voor uw bedrijf kan worden ingeschakeld, kunt u hier een demo bij ons boeken.

Verloop.io biedt meer dan 100 technische integraties, waaronder betalingen, marketing-CRM’s, ticketingsystemen, workflowautomatisering, enz. voor bedrijven om hun technische stack te ondersteunen. Dit heeft bedrijven geholpen om hun chatbot-oplossing naadloos te integreren zonder hun bestaande technische integraties te verstoren en eerder de meeste voordelen uit de chatbot te halen.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *