Verschil tussen WhatsApp en WhatsApp Business-app

In deze blogpost leer je de verschillen tussen WhatsApp en de WhatsApp Business-app.

WhatsApp en WhatsApp Business zijn een van de meest gebruikte messenger-apps over de hele wereld, omdat mensen graag via de app praten vanwege de functies, beveiliging en snelheid. Bovendien heeft WhatsApp meer dan 2 miljard gebruikers geregistreerd die alle lagen van de bevolking aftappen.

Het gebruiksvriendelijke ontwerp, de betrouwbaarheid en de functionaliteit maken WhatsApp Messenger geschikt voor persoonlijke en officiële doeleinden.

WhatsApp is volledig geëvolueerd van slechts een messenger-app. Door betalingen, deelbaarheid van locaties, audio-/videogesprekken en documentbijlagen te introduceren, is de Messenger-app een allesomvattende oplossing voor virtuele interacties.

Om zijn service uit te breiden naar eigenaren van kleine bedrijven (variërend van kleine tot middelgrote bedrijven), lanceerde WhatsApp WhatsApp Business in 2018. De belangrijkste focus ligt echter op het faciliteren van bedrijven die hun merk willen promoten of klanten willen helpen op WhatsApp.

Beide apps zijn verschillend op basis van hun operationele mogelijkheden. Laten we nu eens kijken naar de verschillen tussen WhatsApp Business en WhatsApp.

Verschillen tussen WhatsApp en WhatsApp Business

WhatsApp is voor personen die het gebruiken voor persoonlijke communicatie. Terwijl WhatsApp Business zich, zoals de naam al doet vermoeden, richt op bedrijfseigenaren en hen in staat stelt om met hun gebruikers in contact te komen. Beide platforms kunnen ook via WhatsApp Web worden bediend.

In dit artikel bespreken we 10 punten waarop WhatsApp verschilt van WhatsApp Business.

1. Ontwerp & platform

WhatsApp is ontwikkeld met behulp van de programmeertaal Erlang en het besturingssysteem FreeBSD.

Beide apps delen een gemeenschappelijk platform voor gespreksactiviteiten. Bovendien delen ze dezelfde ontwerprichtlijnen. Beide apps hebben echter verschillende logo’s

Leren hoe maak je een WhatsApp Business-account aan

2. App-kosten

Toen WhatsApp werd gelanceerd, na voltooiing van het eerste jaar, waren er jaarlijkse abonnementskosten van $ 0,99. Nadat Facebook de app had overgenomen, besloten ze echter de jaarlijkse abonnementskosten te laten vallen.

Nu kun je beide apps gratis gebruiken. Ze zijn beschikbaar in de Google Play Store en de Apple Store.

Aanbevolen lectuur: WhatsApp Business versus Facebook Messenger: gedetailleerde vergelijking

3. Beveiliging

U hoeft zich geen zorgen te maken over de beveiliging, aangezien beide apps beschikken over end-to-end-codering voor berichten.

Elk bericht is volledig beveiligd door een protocol van lagen dat niet toegankelijk is voor externe gebruikers. Dit zorgt ervoor dat elk bericht dat op beide platforms wordt gedeeld, veilig de doelbestemming bereikt.

In de recente beleidsupdate staat dat alle activiteiten op WhatsApp privé blijven. WhatsApp kan uw berichten niet lezen, oproepen horen, geen toegang krijgen tot locatiegegevens en bestandsbijlagen. Aan de andere kant kunnen zakelijke accounts echter klantinformatie verzamelen om hun winkelervaring te verbeteren.

Kenmerken van een WhatsApp Business Account

4. Berichtenmogelijkheden

Zolang je je aan de richtlijnen van WhatsApp houdt, staat het bedrijven en individuen vrij om onbeperkt berichten van elk formaat (audio, video of bestandsbijlagen) te verzenden.

Je kunt in één keer berichten rondsturen naar maximaal 256 contacten. Dezelfde limiet is van toepassing op het toevoegen van leden aan een groep in beide apps.

Aanbevolen lectuur: WhatsApp-groep versus uitzending

5. Deelbaarheid van multimedia

Dit is waarschijnlijk een van de meest populaire functies, omdat veel gebruikers het gebruiken. De twee apps ondersteunen het bijvoegen van audiovisuele bestanden, het delen van documenten, locatie en contactgegevens.

WhatsApp heeft zelfs een in-chat-betalingsfunctie gelanceerd waarmee u betalingen kunt verzenden en ontvangen via UPI ID. Deze functie is beschikbaar op beide platformen. Een strategische zet van WhatsApp die de apps faciliteert bij het bieden van een end-to-end shopping-oplossing aan gebruikers.

6. Contactlabels

WhatsApp personal messenger ondersteunt deze functie niet, WhatsApp Business wel. WhatsApp-labels zijn categorisch voorzien van een kleurcode. Via deze functie kunt u aangepaste labelnamen maken om contacten dienovereenkomstig te sorteren.

U kunt maximaal 20 aangepaste labels maken en deze gebruiken om individuele contacten of groepen te markeren. Dit is een handige functie waarmee u labels kunt selecteren en uw gegevens productief kunt ordenen.

7. Gebruikersprofiel

Gebruikersprofiel varieert in beide apps. Op WhatsApp Business kunt u de bedrijfsnaam, het logo, de bedrijfscategorie, de website-URL weergeven, de productcatalogus presenteren, een bedrijfsbeschrijving invoegen, de locatie bijwerken en werkuren definiëren.

Terwijl het profielgedeelte van de persoonlijke WhatsApp-app alleen over sectie, naam, weergaveafbeelding en telefoonnummer gaat.

8. Berichtautomatisering

Op persoonlijke WhatsApp Messenger kun je geen berichten automatiseren. In de WhatsApp Business-app zijn er echter drie soorten berichtautomatiseringsfuncties (triggers):

  1. Snelle antwoorden,
  2. Afwezigheidsberichten, en
  3. Groet berichten.

Deze functie is handig voor mensen die het druk hebben of wanneer u niet op kantoor bent. Wanneer iemand tijdens die vooraf gedefinieerde afwezigheidsuren interactie heeft met uw WhatsApp-nummer, krijgt de gebruiker aangepaste geautomatiseerde antwoorden op basis van de trigger.

9. Berichtstatistieken

Het berichtstatistiekenrapport geeft een gedetailleerde analyse in WhatsApp Business.

U kunt analyseren via de vooraf gedefinieerde statistieken van de app, zoals het aantal verzonden, afgeleverde, gelezen en ontvangen berichten. Dit is een cruciaal element voor bedrijfseigenaren, omdat ze de accountprestaties vanaf het dashboard kunnen analyseren.

In de persoonlijke messenger van WhatsApp is het rapport met berichtstatistieken beperkt.

10. Profielconnectiviteit

Beide apps ondersteunen click-to-chat-links, verbinden met QR-code of communiceren zelfs via telefoonnummer.

Deze functie is het meest geschikt voor chatten op WhatsApp – individueel of officieel.

De click-to-chat-linkfunctie biedt een link waarmee een gebruiker een chat met uw account kan starten door op de gegeven link te klikken. U kunt eenvoudig uw aangepaste WhatsApp click-to-chat-link maken.

Voor de QR-code moet de gebruiker de code scannen en vervolgens een chat starten. Elk profiel heeft een unieke QR-code, deze vind je in de instellingen van WhatsApp; na het invoeren ziet u een QR-codepictogram naast uw naam.

Aan de andere kant kunnen alleen WhatsApp Business-eigenaren een Shortlink genereren vanuit hun instellingen en deze delen met hun klanten die ze kunnen gebruiken om gesprekken te starten met uw Business-account. In tegenstelling tot click-to-chat wordt er automatisch een korte link gegenereerd in de app.

Samenvattend geeft de onderstaande tabel u een overzicht van het verschil tussen WhatsApp- en WhatsApp Business-accounts.

Tabel: Verschil tussen WhatsApp en WhatsApp Business

WhatsApp Business-API

Voor grootschalige bedrijven is er een nieuw platform: WhatsApp Business API.

Dit platform richt zich op middelgrote tot grote bedrijven door tal van automatiseringsfuncties te bieden en bots te bouwen.

Je kunt alleen een WhatsApp Business API-account aanmaken via de API van WhatsApp Business Solution Providers (BSP).

Dit is een betaald platform waar u wordt gefactureerd op basis van berichtsessies.

Enkele opvallende kenmerken van dit platform zijn:

  • Zend berichten uit naar een onbeperkt aantal mensen
  • Voeg meerdere gebruikers toe om chats af te handelen
  • Maak verbinding met CRM om gesprekken te beheren
  • Genereer geavanceerde analytische rapporten
  • Integreer met applicaties van derden
  • Ontvang een groen vinkje geverifieerde badge op uw WhatsApp Business-accountprofiel
  • Bouw een chatbot voor WhatsApp om klanten te ondersteunen, leads te genereren, feedback te verzamelen en nog veel meer!

Je kunt er hier meer over leren: Verschil tussen WhatsApp Business en WhatsApp Business API

Veel Gestelde Vragen

1. Wat is het voordeel van WhatsApp Business ten opzichte van WhatsApp?

Met WhatsApp Business kunnen merken een bedrijfsprofiel maken en vertrouwen opbouwen. Bedrijven kunnen hun contactgegevens en werktijden delen. Bedrijven hebben het voordeel om hun catalogus onder de aandacht te brengen en op klanten te reageren met snelle antwoorden, afwezigheidsberichten en begroetingen voor een betere klantenservice-ervaring. Deze functies zijn niet beschikbaar in de normale app van WhatsApp.

2. Wat is veilig WhatsApp of WhatsApp Business?

Beide apps zijn veilig in gebruik. De berichten zijn gratis en end-to-end versleuteld.

Zodra het bericht in WhatsApp Business is ontvangen, valt het onder het privacybeleid van het bedrijf. Om klanten controle te geven over hun communicatie, geeft WhatsApp een bericht weer waarin staat dat hun gesprekken plaatsvinden met een WhatsApp Business-account. Na het lezen van dit bericht kunnen gebruikers doorgaan met het gesprek of het nummer blokkeren/verwijderen uit hun contactenlijst.

3. Is WhatsApp Business veilig voor persoonlijk gebruik?

Zoals hierboven vermeld, zijn beide apps gratis en zijn berichten veilig. Daarom is het veilig om beide apps te gebruiken.

WhatsApp Business heeft een ander doel dan de reguliere WhatsApp-app. Als u het zakelijke account voor persoonlijk gebruik gebruikt, zien uw contacten een bericht waarin ze op de hoogte worden gesteld van uw accounttype.

4. Kunnen we WhatsApp en WhatsApp Business op dezelfde telefoon gebruiken?

Ja, je kunt WhatsApp en WhatsApp Business op dezelfde telefoon gebruiken, zolang je er maar een ander telefoonnummer voor gebruikt. Om dit mogelijk te maken, moet u een telefoon met twee simkaarten gebruiken en beide accounts met verschillende telefoonnummers registreren.

5. Kan ik hetzelfde nummer gebruiken voor privé en zakelijk WhatsApp?

Nee, je kunt niet hetzelfde telefoonnummer gebruiken voor privé en zakelijk WhatsApp. Als je je met hetzelfde telefoonnummer registreert voor een zakelijk account, wordt je persoonlijke account omgezet naar een WhatsApp Business-account.

6. Is WhatsApp Business gratis?

Ja, het gebruik van het WhatsApp Business-account is gratis op zowel Android als iPhone. Bedrijven worden niet in rekening gebracht voor het verzenden van berichten naar klanten.

7. Zijn er kosten verbonden aan het versturen van berichten naar een WhatsApp Business account?

Nee, WhatsApp rekent geen kosten aan gebruikers om een ​​bericht naar een WhatsApp Business account te sturen.

8. Kan ik mijn WhatsApp omzetten naar een zakelijk account?

Ja, je kunt je persoonlijke WhatsApp-account migreren naar een zakelijk account. Het proces is snel, eenvoudig en betrouwbaar. Bij het installeren van WhatsApp Business krijg je de keuze om hetzelfde nummer te gebruiken (WhatsApp detecteert automatisch het nummer dat op je persoonlijke account wordt gebruikt) of een ander nummer. Kies je hetzelfde nummer, dan wordt je WhatsApp persoonlijke account omgezet naar een zakelijk account.

9. Hoe verifieer ik een WhatsApp zakelijk account?

Je kunt het telefoonnummer van je WhatsApp Business-account verifiëren tijdens de activeringsstap. Om uw telefoonnummer te verifiëren, voert u het nummer in dat u wilt verifiëren en ontvangt u de verificatiecode. U kunt ook de functie Bel mij gebruiken. Voer de verificatiecode in die u per sms of in het telefoongesprek ontvangt.

Zoek je echter een groene badge naast je naam, dan is dit alleen mogelijk op het WhatsApp Business API-account.

10. Wat zijn de nadelen van WhatsApp Business?

WhatsApp Business heeft niet veel functies die een WhatsApp Business API heeft. Enkele van de nadelen zijn:

  1. Het voldoet niet aan de AVG.
  2. Slechts één persoon kan vragen afhandelen. Chats kunnen niet worden overgedragen aan iemand anders.
  3. Beperkte automatiseringsmogelijkheden.
  4. Kan niet synchroniseren met uw CRM of andere tools om gesprekken te personaliseren en een naadloze klantervaring te bieden.

Kijk ook eens! WhatsApp voor restaurants 101: WhatsApp-systeem voor het bestellen van eten

We denken dat je het volgende ook leuk zou vinden: 21 meest gestelde vragen over WhatsApp Business

Het opsommen

Na het bekijken van de verschillen tussen WhatsApp en WhatsApp Business, is het duidelijk dat WhatsApp Business extra voordelen heeft ten opzichte van persoonlijke WhatsApp Messenger.

Er zijn nieuwe functies voor de zakelijke app om deze aantrekkelijker te maken en een geweldige tool voor interactie met uw klanten. Deze app is in het voordeel van lokale ondernemers die een kleine klantendatabase hebben.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *