Waarom robotintegrators meer contracten sluiten met RoboDK

Ben jij een robotintegrator of systeemintegrator die gespecialiseerd is in automatisering?

Wil je meer contracten afsluiten met nieuwe klanten?

Maar heb je moeite om ze ‘ja’ te laten zeggen?

Je bent niet alleen. Nieuwe klanten zover krijgen dat ze akkoord gaan met uw robotoplossing is een uitdaging voor veel robotintegrators. Zelfs als ze in het begin erg geïnteresseerd leken in uw oplossing, is het vaak moeilijk om ze die ultieme toezegging te laten doen.

Als integrator help je je klanten door robotsystemen te ontwerpen, bouwen en installeren. U kent de waarde die robotautomatisering voor hun bedrijf kan opleveren, omdat u bedrijven die waarde al vele malen eerder hebt zien bereiken.

Maar het maakt niet uit met wat voor soort bedrijven u samenwerkt – of het nu gaat om grote bedrijven of kleine bedrijven – u moet die waarde aan uw potentiële klanten kunnen aantonen. Als ze niet precies kunnen zien hoe uw robotoplossing in de echte wereld zal werken, zullen ze uw oplossing waarschijnlijk uitstellen of zelfs afwijzen.

Hoe kunt u deze waarde effectief aantonen? Hier is hoe…

De kostbare uitdaging om klanten te overtuigen

Het werven van nieuwe klanten is voor elk bedrijf een uitdaging. Maar het kan vooral moeilijk zijn voor robotintegrators.

Het probleem is dat robotsystemen complex zijn. Er zijn veel bewegende delen – letterlijk en figuurlijk – en robottechnologie is voor de meeste mensen nieuw. Uw potentiële klanten zijn waarschijnlijk niet op de hoogte van alle componenten die in een robotsysteem terechtkomen.

Dit betekent dat ze het waarschijnlijk moeilijk zullen vinden om de oplossing in hun proces te visualiseren. Ze begrijpen misschien de algehele waarde van automatisering, maar zien niet de specifieke impact die de robot op hun workflow zal hebben.

Er zijn zoveel kwaliteiten die je als robotintegrator nodig hebt om een ​​bloeiend bedrijf te creëren, waaronder uitgebreide kennis van de markt en technologie, inzicht in de activiteiten van je klant en duidelijke en gedefinieerde systemen en bedrijfsprocessen.

Maar waarschijnlijk is de belangrijkste vaardigheid het vermogen om de waarde van uw oplossingen over te brengen aan uw potentiële klanten.

Waarom sommige klanten wachten met ‘ja’ zeggen

Er zijn veel redenen waarom een ​​nieuwe klant niet meteen ‘ja’ wil of kan zeggen. Robotsystemen kunnen voor sommige bedrijven een aanzienlijke investering zijn, zowel wat betreft budget, tijd als de omwenteling die nodig was om hun andere processen aan te passen om de robot te huisvesten.

Sommige mensen zijn misschien sceptisch over de kosten van robotintegratie. In dit geval kan het een handig hulpmiddel zijn om hen te helpen bij het berekenen van het rendement op investering (ROI) en de terugverdientijd.

Andere mensen kunnen sceptisch zijn over de effectiviteit van de robot in hun specifieke omgeving. Ze zijn er misschien niet zeker van dat de robot echt de voordelen zal brengen die u hen vertelt.

Andere redenen waarom mensen misschien later “ja” zeggen tegen uw voorgestelde oplossing, zijn onder andere:

  • Ze hebben het gevoel dat ze de technologie niet genoeg begrijpen om een ​​weloverwogen beslissing te nemen.
  • Ze willen de robot in actie zien voordat ze beslissen of het iets voor hen is.
  • Ze moeten andere mensen in hun bedrijf overtuigen voordat ze het eens kunnen worden (zoals het management overtuigen).
  • Ze maken zich zorgen over de invloed van het robotsysteem op hun huidige processen.

In deze gevallen is er één tool die het voor u veel gemakkelijker kan maken om mensen zover te krijgen dat ze het eens zijn met uw oplossing…

Hoe u meer klanten kunt overtuigen om in te stemmen

Hoe geef je mensen het bewijs dat een robotoplossing voor hen werkt? Laat ze zien!

Wanneer mensen robotoplossingen kopen, is het enige dat volgens de meeste mensen overtuigend is wanneer ze de robot in actie kunnen zien.

Het probleem met robotoplossingen is dat ze meestal moeten worden geïntegreerd voordat je de robot in actie kunt laten zien. Dit geldt met name voor de oplossingen die je als robotintegrator maakt en die vaak worden aangepast aan de specifieke behoeften van de klant.

U wilt niet veel kostbaar integratiewerk doen om een ​​fysieke mock-up te maken zodat de klant zich omdraait en uw voorstel afwijst.

Wat als er een manier is om snel en goedkoop een werkend model van een robot te maken die klanten kan overtuigen?

Robotsimulatie kan een geweldig hulpmiddel zijn om ervoor te zorgen dat meer klanten instemmen met uw voorgestelde oplossingen.

Met een goede simulatie kunt u uw nieuwe klanten het vertrouwen geven dat ze zich op hun gemak moeten voelen om door te gaan met de verkoop.

RoboDK is krachtige robotsimulatiesoftware die integrators graag gebruiken om realistische robotsimulaties voor hun klanten te maken.

Met RoboDK kunt u snel en eenvoudig een werkend 3D-model van uw voorgestelde oplossing maken. U kunt dit vervolgens delen met uw potentiële klanten, zodat zij de oplossing in actie kunnen zien in hun proces.

Dit geeft niet alleen nieuwe klanten het vertrouwen om uw voorstellen te accepteren. Het stelt uw klanten ook in staat feedback te geven over de oplossing, zodat u uw robotsysteem kunt aanpassen zodat het echt aan hun behoeften voldoet.

Als iedereen heeft ingestemd met de voorgestelde oplossing, kun je precies dezelfde simulatie gebruiken om de fysieke robot direct te programmeren. Dit kan u enorm veel tijd besparen en dubbel werk verminderen.

RoboDK heeft een uitgebreide bibliotheek met robotmodellen van alle grote robotfabrikanten, zodat u snel realistische simulaties kunt maken, welk robotmerk u ook gebruikt.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *