Wanneer is het juiste moment om te investeren in programmeertools voor robots?

Hoe weet u of u moet investeren in een nieuwe robotprogrammeertool?

U weet dat robotautomatisering een goede richting is voor uw bedrijf. Misschien heb je al een robot in gebruik. Misschien bent u nog bezig met het plannen van uw eerste implementatie.

Is het nu echt het juiste moment om meer van je budget uit te geven?

Of moet je wachten tot de robot een tijdje heeft gedraaid?

Veel robotgebruikers beginnen hun reis naar robotica door gewoon de programmeeropties te gebruiken die bij de robot worden geleverd. Het is echter duidelijk dat er andere programmeermethoden zijn, bijvoorbeeld handbediende robotprogrammeertools, offline programmeersoftware en meer.

Je hebt een aantal opties bekeken en je denkt dat ze het programmeren voor jou en je team gemakkelijker kunnen maken. Maar u kunt op dit moment niet zeggen of het een verstandige beslissing is om nog meer van uw budget aan uw robotopstelling te besteden.

U wilt er zeker van zijn dat u het meeste uit uw robotinvestering haalt.

Zijn robotprogrammeertools gewoon een “nice to have”?

Of zijn ze een essentieel onderdeel van een succesvolle robotcel?

Het hangt af van uw toepassing…

De voorafgaande investering in robotica

Wanneer u een nieuwe robottoepassing implementeert, moet u vooraf veel investeren.

U moet de robot zelf, de eindeffector, eventuele extra sensoren, mallen en armaturen kopen, afhankelijk van de behoeften van de toepassing. Deze zijn allemaal gerelateerd aan de hardwarevereisten van de toepassing, dus ze zijn meestal top of mind als u de robotcel ontwerpt.

Het is gemakkelijk om de programmeermethode te vergeten.

Je zou kunnen denken dat het makkelijker is om gewoon bij de standaard programmeertools van de fabrikant te blijven. Helaas is dit meestal de moeilijkste aanpak en kan het ertoe leiden dat u veel meer tijd en budget besteedt dan nodig is.

De ideale situatie

In een ideale wereld zou je de robot beginnen te programmeren met de meest intuïtieve methode die mogelijk is.

Op die manier vermijdt u dat u onnodig tijd verspilt door te programmeren met minder-dan-perfecte methodes (bijvoorbeeld door de programmeertaal van de robotfabrikant te gebruiken). Door gebruik te maken van een betere programmeertool verminder je de opleidingsbehoefte en de integratietijd aanzienlijk.

U kijkt bijvoorbeeld naar RoboDK TwinTrack, onze handheld-oplossing voor eenvoudige, nauwkeurige robotprogrammering. Als u uw robot vanaf het begin met TwinTrack zou programmeren, kunt u mogelijk maanden integratie- en trainingstijd besparen.

Maar misschien voelt u zich nu niet in staat om nog meer in de robot te investeren.

Wanneer is de beste tijd om te investeren in nieuwe programmeertools voor robots?

De beste tijd om in een nieuwe programmeertool te investeren, is wanneer u er een snelle en opmerkelijke Return on Investment (ROI) uit kunt halen. Als je kunt aantonen dat de nieuwe programmeertool je uiteindelijk op korte tot middellange termijn minder gaat kosten, maakt het eigenlijk niet uit wat het prijskaartje is.

Voorbeelden van veelvoorkomende momenten waarop mensen ervoor kiezen om te investeren in robotprogrammeertools zijn:

  • Wanneer u de robot voor het eerst inzet. Door een meer intuïtieve programmeermethode te kiezen, kunt u veel kosten en tijd besparen die gepaard gaan met meer conventionele programmeermethoden.
  • Wanneer u opnieuw moet investeren in robotintegratie. Misschien ben je een bestaande robotcel aan het updaten of verplaats je een robot naar een nieuwe taak. Hoe dan ook, u moet integratiekosten betalen en de juiste programmeertool kan deze verminderen of elimineren.
  • Tijdens R&D. Met sommige programmeermethoden kunt u vooraf een klein beetje investeren voordat u zelfs maar begint met het ontwerpen van de robotcel. Dit is een gebruikelijke aanpak voor RoboDK-gebruikers, omdat ze het programma in een simulatie kunnen ontwikkelen.

Telkens wanneer u merkt dat u meer in uw robot investeert, is het een goed moment om een ​​paar cijfers te kraken en uit te zoeken of een nieuwe robotprogrammeertool de juiste keuze voor u zou kunnen zijn.

5 tekenen dat het tijd is om te investeren in betere programmeertools voor robots

De situatie van iedereen is anders. Er zijn echter enkele veelvoorkomende signalen waarop u kunt letten om te zien of u klaar bent om te investeren in een nieuwe robotprogrammeertool.

Hier zijn 5 tekens:

1. U wilt snel aan de slag

Als u net begint en uw robotcel zo snel mogelijk productief wilt maken, kan een betere programmeertool u helpen om dat heel effectief te doen. De juiste tool kan de behoefte aan langdurige programmeerfasen vooraf verminderen.

Snellere productiviteit betekent ook een snellere ROI van uw robot, wat alleen maar goed kan zijn.

2. U wilt stapsgewijze verbeteringen aanbrengen

Als u al een tijdje robots gebruikt, heeft u waarschijnlijk al een ROI op de robot zelf behaald. Nu ben je op zoek naar manieren om de werking van de robot stapsgewijs te verbeteren om nog meer productiviteit te behalen.

De juiste programmeertool kan op de lange termijn een duidelijke impact hebben op de werking van de robot, waardoor het een goede manier is om continue verbetering te bereiken.

3. Je besteedt eeuwen aan het herprogrammeren van de robot

Als uw productlijnen veel veranderen, kan het lijken alsof u de robot eindeloos aan het herprogrammeren bent en weinig ander werk gedaan krijgt. In dit geval kan de juiste programmeertool de programmeertijd verkorten en u in staat stellen uw kostbare tijd aan andere taken in het bedrijf te besteden.

RoboDK TwinTrack kan bijvoorbeeld de tijd die nodig is om één robotbeweging te programmeren terugbrengen tot slechts enkele seconden.

4. U bent te afhankelijk van integrators

Robotintegrators zijn een belangrijk onderdeel van veel robotimplementaties, maar niemand wil overdreven afhankelijk zijn van integrators, omdat dit de productiviteit van de robot na verloop van tijd kan aantasten.

Als je merkt dat je de integrators belt om elke kleine wijziging in de programmering van de robot aan te brengen, kan een intuïtieve robotprogrammeertool een goede optie zijn om meer controle over de robot te krijgen.

5. U start een nieuw robotproject

Als u begint met een nieuwe robotimplementatie nadat u er eerder een hebt gedaan, is het een goed moment om opnieuw te beoordelen hoe u de robot programmeert. Je hebt al wat ervaring om uit te putten en een veel beter idee van wat een goede robotcel is.

De juiste tool voor het programmeren van robots kan u helpen om uw volgende robotinzet nog succesvoller te maken dan de vorige.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *