Wat is DDA en wat zijn de voordelen voor bedrijven?

Je weet wel wat is ADD? Hoewel weinig bekend, bestaat deze tool al sinds 2009 en helpt het je bankrekening te controleren en je financiële leven te organiseren.

Het is volgens de centrale bank het vierde meest gebruikte betaalmiddel in Brazilië en maakt de automatisering van betalingsbewijzen mogelijk, wat een groot voordeel is om rekeningvertragingen en wanbetalingen te voorkomen.

De afkorting betekent Geautoriseerde automatische incassoen werkt op dezelfde manier als automatische incasso, maar met enkele verschillen.

Als u de voordelen van deze tool wilt ontdekken en hoe u deze in het voordeel van uw bedrijf kunt gebruiken, lees dan de volgende tekst verder.

Geen tijd om te lezen? Probeer onderstaande speler!

Wat is ADD tenslotte?

Zoals hierboven vermeld, is Geautoriseerde automatische incasso een hulpmiddel dat dit mogelijk maakt automatisering van facturen.

Hiermee kunt u alle slips bekijken die zijn geregistreerd in uw CPF of CNPJ, waardoor u niet meer met papierwerk hoeft om te gaan of vergeet te betalen. Op deze manier maakt het meer controle mogelijk over de financiële situatie.

De functie is in 2009 gemaakt door de Nationale Federatie van Banken (Febraban) en wordt nu door de meeste banken en betalingsinstellingen aangeboden. Het moet echter worden geactiveerd, dus u moet controleren of het beschikbaar is voor uw bankrekening.

Hoe werkt de DDA?

De werking van TOEVOEGEN het is vrij eenvoudig. Van daaruit stuurt de crediteurinstelling de afschrijving rechtstreeks naar de bankrekening van de debiteur met gegevens als naam, schuldbedrag en betalingstermijn.

Op deze manier is het mogelijk om een ​​overzicht te hebben van de bonnetjes die nog niet verlopen zijn. Het is vermeldenswaard dat alleen de rekeninghouder dat is wie de DDA machtigt.

Na autorisatie wordt op een praktische en snelle manier – via de app of website van de financiële instelling – betaald en wordt het bedrag rechtstreeks naar de schuldeiser gestuurd.

U moet echter voorzichtig zijn. In sommige gevallen is het gebruikelijk om de rekening te ontvangen en niet te identificeren welk bedrijf de kosten in rekening brengt.

Dit komt omdat de DDA vaak wordt geleverd met de naam van de betalingsbemiddelaar of met een bedrijfsnaam, die verschilt van de handelsnaam. Vergeet daarom niet om alle informatie te verifiëren.

DDA versus automatische incasso: wat zijn de verschillen?

Ondanks dat het debetfuncties zijn, zijn de DDA en de automatische incasso hebben belangrijke verschillen tussen hen.

Bij automatische incasso wordt de rekening slechts één keer geregistreerd op basis van een specifieke code. Hiermee wordt het bedrag van de rekening maandelijks van de rekening afgeschreven, steeds op de vervaldag.

Met de DDA is het mogelijk om te zien en gewaarschuwd te worden wanneer er een slip verschijnt in de CPF of CNPJ. In tegenstelling tot automatische incasso vereist de DDA echter een betalingsautorisatie.

Wat kan er betaald worden met DDA?

Collegegeld, ziektekostenverzekering, lidmaatschap van een sportschool en huur zijn voorbeelden van rekeningen die kunnen worden betaald uit de DDA.

Houd er echter rekening mee dat sommige services niet met de functie kunnen worden betaald, zoals:

  • Belastingen;
  • Internet en mobiele rekeningen;
  • Publieke voorzieningen zoals elektriciteit, water en gas.

Waarom DDA aanbieden in uw bedrijf?

Voor bedrijven biedt de DDA verschillende voordelen die het dagelijks leven gemakkelijker maken en onvoorziene gebeurtenissen voorkomen. Controleer wat ze zijn.

1. Vereenvoudigde betaling

Met de DDA kunnen uw zakelijke klanten de betaling met één klik. Deze flexibiliteit zorgt voor een betere ervaring en elimineert het vulproces van streepjescodes.

2. Snellere vergoeding

Over het algemeen worden rekeningen binnen drie werkdagen vereffend. Met de DDA wordt de betaling binnen één of twee werkdagen verwerkt,

3. Vermindert de kans op wanbetaling

Een ander voordeel van DDA is de vermindering van dubieuze debiteuren. Doordat de bonnetjes online beschikbaar zijn, is er geen kans dat ze zoekraken en lopen klanten geen risico ze kwijt te raken of te vergeten te betalen.

4. Minder kosten

Aangezien de DDA de automatisering van facturen mogelijk maakt, hoeft uw bedrijf zich geen zorgen te maken over het verzenden van fysieke facturen naar klanten. Dus er zijn minder druk- en verzendkosten en meer efficiëntie in facturatie beheer.

Lees meer over andere manieren om snel en veilig te betalen

Om uw bedrijf concurrerend te houden en het gevreesde verlaten winkelwagentje te voorkomen, is het belangrijk om zoveel mogelijk betaalmethoden te hebben.

Dit komt doordat consumenten door de technologische transformatie veeleisender zijn dan ooit en op zoek zijn naar behendige en flexibele oplossingen tijdens het afrekenen.

Nu je het al weet wat is ADD en hoe werkt het, is het tijd om meer te weten te komen over andere snelle en veilige betalingsmethoden waarmee u uw bedrijf efficiënt kunt belasten. Bekijken.

1. Betalingsgateway

O betalingsgateway is een technologische oplossing die bemiddelt tussen de online winkel, de consument, de kaartuitgever en de financiële instelling, de veiligheid en vertrouwelijkheid van de gegevens garandeert en verantwoordelijk is voor het uitvoeren van de betaling bij het afrekenen.

2. QR-code

Bekend om zijn bruikbaarheid, de QR-code het is een trend in betaalmethoden Het werkt als een streepjescode en heeft een rasterindeling, maar slaagt erin om veel meer gegevens op te slaan en flexibiliteit in betalingen en gemak voor consumenten te bieden.

3. Pix

O pix is het directe betalingssysteem van de Centrale Bank. Eind 2020 gelanceerd, wordt de betaalmethode al meer gebruikt door Brazilianen. In april 2022 brak deze methode zijn eigen record, met bijna 60 miljoen transacties op één dag.

Hiermee vallen betalingen binnen 10 seconden en kunnen 24 uur per dag, 7 dagen per week worden gedaan, ook in het weekend en op feestdagen. Bovendien zijn de tarieven meestal goedkoper dan creditcard en boleto.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *