Wat is het? Welke voordelen? Hoe solliciteren?

Tijd, die vaak onze grootste vijand is, kan ook, mits goed beheerd, een grote bondgenoot van ons leven worden, het hangt allemaal af van hoe u ermee omgaat. Een techniek die vrij wijdverbreid is onder mensen die deze relatie in de loop van de tijd willen verbeteren, kan u veel helpen. We hebben het over de Pomodoro Methode.

In dit artikel zullen we leren over de Pomodoro-methode, de oorsprong ervan, het belang ervan voor degenen die het toepassen en hoe het in de praktijk te brengen.

Pomodoro-methode

Het was in de jaren tachtig, tegen het einde, dat de Italiaan Francesco Cirillo, die het gebruik van de tijd wilde verbeteren en enkele problemen die voortvloeiden uit dit misbruik, zoals uitstelgedrag, wilde corrigeren, besloot een kookwekker in de vorm van een kookwekker te gebruiken. tomaat (Pomodoro, in het Italiaans) om je dagelijkse taken te organiseren.

Deze eenvoudige tool kan uw productiviteit aanzienlijk verhogen en u zelfs aan het einde van elke dag dat geweldige gevoel van voldoening geven.

Wat is de Pomodoro-methode

De sleutel tot de Pomodoro-methode is timing. Dat komt omdat de meesten van ons maximaal 20-30 minuten op een taak gefocust kunnen blijven, en dan beginnen onze gedachten af ​​te dwalen en is de focus verloren. Toen ik erover nadacht, werd de Pomodoro-methode gemaakt zodat we de tijd konden plannen, inclusief deze tijd die we zullen “verspillen”.

Zo slaagde Francesco Cirillo erin om via een timer, die na 25 minuten een hard geluid maakte, uw timingprobleem op te lossen. Als? Hij besloot die 25 minuten te gebruiken om zich zonder onderbreking 100% aan een geplande taak te wijden. Na die tijd zou er een geplande pauze van 5 minuten zijn om weer terug te keren naar de taken.

Vanuit dit perspectief staat een Pomodoro-cyclus gelijk aan 25 minuten studeren of werken. Het idee is dat je in deze cyclus taken kunt uitvoeren zonder afleiding, je tijd op een meer georganiseerde en productieve manier kunt beheren, waardoor je leven, persoonlijk en professioneel, efficiënter wordt.

Wat zijn de voordelen van de Pomodoro-techniek?

De Pomodoro-methode, zoals die is bedacht en ontwikkeld, heeft een enorme impact op het leven van mensen die uitstellers zijn, dat wil zeggen mensen die zich volledig verliezen in hun dagelijkse tijdsbesteding. Voor deze doelgroep blijkt de methode zeer efficiënt te zijn, met meer voordelen, zoals:

Stress- en angstverlichting: met een verdeling van uw tijd in blokken van 25 minuten en met het gebruik ervan op een flexibele manier, heeft de Pomodoro-methode de neiging om die stress en angst weg te nemen van alles tegelijk willen doen en beseffen dat je doet bijna niets, juist omdat je de zo gewenste tijd niet efficiënt weet te managen.

Verhoogde focus: wanneer je geest begrijpt dat die 25 minuten uitsluitend zullen worden besteed aan het ontwikkelen van een taak, heeft hij de neiging om volledig gefocust te blijven op die activiteit. Zo slaagt de Pomodoro-methode erin om degenen die het gebruiken te helpen de focus te vergroten, zo fundamenteel voor het productieve gebruik van tijd.

Verhoogde motivatie: De Pomodoro-methode genereert, wanneer deze in de praktijk wordt gebracht, een toename van de motivatie, vooral wanneer productiviteitswinsten worden waargenomen. Er is een motivatie om die geplande taak uit te voeren, om te begrijpen dat de tijd die ervoor is uitgetrokken, van 25 minuten, binnenkort zal eindigen, en dat daarna de beloning komt, namelijk de rustpauze.

Verbetert het werkproces: het lijdt geen twijfel dat het plannen van uw tijd in blokken de dagelijkse taken verbetert, het werkproces verbetert, of het nu gaat om het aantal voltooide taken of de kwaliteit van de tijd besteed aan persoonlijke en professionele activiteiten.

Helpt bij het creëren en behalen van doelen: Een van de belangrijkste eigenschappen van werknemers in bedrijven is het vermogen om doelen te bereiken. Zonder deze kwaliteit is het moeilijk voor een persoon om door te gaan in een bepaalde productiviteitsbaan. Op deze manier kan de Pomodoro-techniek helpen bij het creëren en behouden van werk- en studiedoelen, omdat het vereist dat je, door je inspanningen volledig te concentreren op die 25 minuten werk, ze altijd of bijna altijd afmaakt. Het tijdig voltooien van taken is een belangrijk hulpmiddel om dit idee van bereikte doelen te creëren.

De Pomodoro-methode en -technologie

Met de technologische revolutie werd de methode op basis van een fysieke timer achterwege gelaten en vervangen door toepassingen voor mobiele telefoons en internettools, die dezelfde functie vervullen, zonder dat u een extra apparaat nodig heeft voor uw dagelijkse bezigheden.

Een van de vervangingen, bijvoorbeeld de bos-app, helpt je je tijd te beheren, afleiding te blokkeren, door het gebruik dat je maakt van je mobiele telefoon, met sociale netwerken en internet. Het helpt u tijd te beheren en afleiding te voorkomen.

Hoe de Pomodoro-methode toe te passen

Om de Pomodoro-methode op je dag toe te passen, heb je een timer of stopwatch nodig om de tijd bij te houden, een takenlijst, die kan worden gedaan met iets fysieks (een notitieblok), of een mobiele telefoontoepassing.

  1. Beginnend

Het eerste deel van de methode is het plannen van je gebruik van je tijdsblokken van 25 minuten. Schrijf op wat de taken voor die dag zullen zijn, in exacte blokken van 25 minuten en een pauze van 5 minuten, voor rust of vrijere activiteiten.

Markeer aan het einde van elke cyclus van 25 minuten een X voor de uitgevoerde taak, ongeacht of deze volledig of gedeeltelijk is uitgevoerd (bijvoorbeeld 50%). Aan het einde van de cyclus komt er een pauze van 5 minuten voor een korte rust.

Na 4 of 5 cycli wordt een langere pauze aanbevolen, zodat u uw geest beter van zuurstof kunt voorzien en uw taken op een gezonde en productieve manier kunt blijven oplossen.

  1. uitvoeren van taken

U moet begrijpen dat uw dagelijkse taken moeten beginnen en eindigen met een cyclus van 25 minuten, zodat het gevoel van voltooiing u motiveert en u energie geeft om de Pomodoro-methode op een nuttige manier te blijven gebruiken.

Betekent dit dat al uw dagelijkse bezigheden een tijdsbesteding van 25 minuten zullen hebben? Natuurlijk. Voor langere taken kun je ze opsplitsen en in blokken doen, maar met resoluties aan het einde van elke taak. Het is erg belangrijk dat het je aan het einde van elk tijdsblok ook daadwerkelijk lukt om taken af ​​te ronden, zodat de techniek zinvol is en je helpt in de praktijk.

Samenvatting van de Pomodoro-methode in vijf stappen

De taak kiezen: De eerste stap is het kiezen van een taak die u wilt of moet doen.

Het alarm instellen: stel het alarm of de timer in of wat u ook gaat gebruiken als tijdregistratietool. Zet 25 minuten, de tijd van een Pomodoro-cyclus.

Werk aan de taak: werk gedurende 25 minuten volledig aan die voorgestelde taak, met 100% focus erop.

De pauze: Neem een ​​pauze van 5 minuten om uit te rusten.

Herhalende cycli en toenemende intervallen: Vergeet niet om elke 4 kleinere intervallen te doen met een langere, van ongeveer 15 tot 20 minuten.

Conclusie

Weten hoe je je tijd goed kunt beheren, is begrijpen dat het de grootste troef is die je in dit leven hebt. Zoeken naar manieren en methoden die u betere prestaties zullen opleveren, is uw werk en uw persoonlijke leven waarderen.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *