wat je moet weten over de trend van het moment

Ook als je geen super bent deskundige van de digitale wereld, waar je waarschijnlijk wel eens van hebt gehoord cryptocurrencies – in ieder geval Bitcoin, de meest bekende – ze zijn tenslotte overal!

Ondanks dat het een gedecentraliseerd systeem is, wint de markt voor digitale valuta aan kracht en zelfs El Salvador was het eerste land dat het gebruik van Bitcoin aannam als een van de officiële valuta’s die intern in het land circuleerden.

Een andere nieuwsgierigheid naar cryptocurrencies is het feit dat opkomende landen, zoals India, Pakistan en Venezuela, meer gehecht zijn aan het gebruik ervan dan landen die als rijker worden beschouwd. Dit gebeurt voornamelijk als gevolg van de devaluatie van de officiële valuta’s, die het digitale activum aantrekkelijker maken om persoonlijke financiën te behouden.

Maar laten we een stap terug doen en het beter begrijpen. wat zijn cryptocurrencies en waarom ze zoveel ruimte veroveren op de financiële markt!

Wat zijn cryptocurrencies?

Cryptovaluta’s Ze zijn één betaalmiddelen digitaal dat niet afhankelijk is van banken om uw transacties te verifiëren en codering gebruikt om ze te beschermen.

Ze verschillen van alle andere valuta’s doordat ze geen centrale uitgevende of regelgevende autoriteit hebben. Gebruik in plaats daarvan een gedecentraliseerd systeem om transacties vast te leggen en nieuwe eenheden uit te geven.

Het is een peer-to-peer-systeem waarmee iedereen, waar ook ter wereld, betalingen kan verzenden en ontvangen.

In plaats van fysiek geld te zijn dat in de echte wereld wordt getransporteerd en uitgewisseld, bestaan ​​cryptocurrency-betalingen puur als digitale invoer in een online database die specifieke transacties beschrijft.

De eerste gecreëerde cryptocurrency was Bitcoin, in 2009, en blijft tot op de dag van vandaag de bekendste.

Hoe werken cryptocurrencies?

Cryptocurrencies worden vastgelegd in een openbaar, gedistribueerd grootboek genaamd blokketeneen digitaal overzicht van alle transacties die worden bijgewerkt en bijgehouden door valutahouders.

Cryptocurrency-eenheden worden gemaakt via een proces genaamd mijnbouwwaar een groep mensen alle transacties valideert en registreert met behulp van een computer.

Maar weet dat als u een cryptocurrency bezit, u niets tastbaars bezit. Wat je hebt is een sleutel waarmee je een record of een maateenheid van de ene persoon naar de andere kunt verplaatsen.

Hoewel Bitcoin al sinds 2009 bestaat, zijn cryptocurrencies en toepassingen van blockchain-technologie financieel gezien nog steeds in opkomst en wordt in de toekomst een breder gebruik verwacht.

Voorbeelden van cryptocurrencies

Er zijn duizenden cryptocurrencies. Enkele van de bekendste zijn:

Bitcoin

Gemaakt in 2009, de Bitcoin (BTC) was de eerste cryptocurrency en wordt nog steeds het meest verhandeld. De munt is ontwikkeld door Satoshi Nakamoto – vermoedelijk een pseudoniem voor een individu of groep mensen wiens exacte identiteit onbekend blijft.

Ethereum

Ontwikkeld in 2015, de Ethereum is een blockchain-platform met een eigen cryptocurrency genaamd Ether (ETH). Het is na Bitcoin de meest populaire cryptocurrency. En misschien hoor je die naam al meer dankzij de NFT’s die de laatste tijd ook populair zijn geworden en die deel uitmaken van dezelfde blockchain als Ether.

Litecoin

O Litecoin (LTC) lijkt meer op Bitcoin, maar is sneller gegaan om nieuwe innovaties te ontwikkelen, waaronder snellere betalingen en processen, waardoor meer transacties mogelijk zijn.

rimpeling

rimpeling (XRP) is een gedistribueerd betalingsprotocol dat in 2011 is gemaakt. Ripple kan worden gebruikt om verschillende soorten transacties te volgen, niet alleen cryptocurrencies. Het bedrijf erachter heeft met verschillende banken en financiële instellingen samengewerkt.

Wat kun je kopen met cryptocurrency?

Toen het voor het eerst werd gelanceerd, was Bitcoin bedoeld als een medium voor dagelijkse transacties, waardoor het mogelijk werd om alles te kopen, van een kopje koffie tot een computer, of zelfs duurdere items zoals onroerend goed.

Dit moet echter nog gebeuren, en hoewel het aantal instellingen dat cryptocurrencies accepteert groeit, is het volume van grote transacties nog steeds relatief laag.

Toch is het mogelijk om met behulp van cryptocurrencies een breed scala aan producten te kopen van e-commercesites. Zie enkele voorbeelden:

Tech- en e-commercesites die al cryptocurrencies accepteren

Verschillende bedrijven die technologieproducten verkopen, accepteren cryptocurrencies op hun websites, zoals:

  • Microsoft (alleen voor games, films en apps in de Windows Store en Xbox Store);
  • WordPress;
  • Hostinger;
  • Stoom;
  • Wikipedia;
  • Zenuwtrekking.

luxe producten

In Brazilië zijn er nog maar weinig e-commerce winkels die cryptocurrencies accepteren. In buitenlandse e-commerce winkels is het echter al mogelijk om luxeartikelen zoals Rolex- en Patek Philippe-horloges te kopen in ruil voor Bitcoin.

Auto’s

Sommige autodealers willen BMW Het is nissan, accepteer cryptocurrencies als betaling. Echter alleen in geselecteerde winkels in de VS en het VK.

A Tesla was het eerste merk dat naar voren kwam en zei dat het cryptocurrencies zou accepteren als betaalmiddel voor zijn auto’s. Kort daarna draaide Elon Musk de beslissing echter terug en verdedigde hij zijn standpunt door commentaar te leveren op de milieueffecten van het digitale valutaminingproces.

Verzekering

In april 2021 komt de Zwitserse verzekeraar AXA kondigde aan dat het Bitcoin was gaan accepteren als betaalmethode voor al zijn verzekeringslijnen behalve levensverzekeringen (vanwege regelgevingsproblemen). A Premier Shield-verzekeringdie Amerikaanse huis- en autoverzekeringen verkoopt, accepteert ook Bitcoin voor premiebetalingen.

De markt begint deze betaalmethode steeds meer aan te bieden naarmate de interesse van consumenten in cryptocurrencies toeneemt.

Zijn cryptocurrencies veilig?

Cryptocurrencies worden meestal gebouwd met behulp van blockchain-technologie, die de manier beschrijft waarop transacties worden vastgelegd in “blokken” en “gestempeld” met een datum en tijd.

Het is een vrij complex technisch proces, maar het resultaat is een digitaal grootboek van cryptocurrency-transacties waar hackers moeilijk – zo niet onmogelijk – mee kunnen knoeien.

Bovendien vereisen transacties een authenticatieproces met twee factoren. U kunt bijvoorbeeld worden gevraagd om een ​​gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren om een ​​transactie te starten. Mogelijk moet u dan een authenticatiecode invoeren die via sms naar uw persoonlijke mobiele telefoon is verzonden.

In tegenstelling tot door de overheid gesteund geld, wordt de waarde van virtuele valuta volledig bepaald door vraag en aanbod. Dit kan leiden tot wilde schommelingen die aanzienlijke winsten opleveren voor beleggers – of grote verliezen.

Dit betekent dat investeringen in cryptocurrency zijn onderhevig aan deze fluctuatie en ook minder regelgevende bescherming dan traditionele financiële producten zoals aandelen, obligaties en beleggingsfondsen.

Dus als u overweegt te investeren in digitale valuta, overweeg dan de onderstaande tips.

Vier tips om veilig te beleggen in cryptocurrencies

Volgens Consumer Reports brengen alle investeringen risico’s met zich mee, maar sommige experts beschouwen cryptocurrency als een van de meest risicovolle investeringsopties.

Als je van plan bent om in cryptocurrencies te investeren, kunnen deze tips je helpen om slimmere keuzes te maken.

1. Zoeken

Lees meer over cryptocurrencies voordat u gaat beleggen. Doe je onderzoek en praat met meer ervaren investeerders voordat je verder gaat.

2. Weet hoe u uw digitale valuta moet opslaan

Als u cryptocurrency koopt, moet u deze opslaan. Dit doe je in een digitale portemonnee. Hoewel er verschillende soorten portemonnees zijn, heeft elk zijn voordelen, technische vereisten en beveiliging. Onderzoek uw opslagopties voordat u investeert.

3. Diversifieer uw beleggingen

Diversificatie is de sleutel tot elke goede investeringsstrategie, en dit geldt ook wanneer u in cryptocurrency investeert. Zet bijvoorbeeld niet al je geld in Bitcoin, alleen maar omdat dat de naam is die je kent. Er zijn duizenden opties en het is het beste om uw investering over meerdere valuta’s te spreiden.

4. Bereid u voor op volatiliteit

De cryptocurrency-markt is zeer volatiel, dus wees voorbereid op ups en downs. U zult dramatische prijsschommelingen zien en als uw beleggingsportefeuille of uw mentale welzijn het niet aankan, is cryptocurrency misschien geen goede keuze voor u.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *