Wat uw concurrenten weten over assemblagerobots voor elektronica

U wilt gelijke tred houden met andere bedrijven in uw branche… maar zijn elektronica-assemblagerobots de juiste optie?

Als u nog geen assemblagerobots heeft ingezet, kunt u zich afvragen of deze geschikt zijn voor uw elektronicabedrijf.

Wat weten uw concurrenten al over assemblagerobots?

De elektronica-industrie is momenteel een van de snelst groeiende industrieën voor robotgebruik. Na de gevolgen van de wereldwijde pandemie van 2020 geven tekenen aan dat de vraag naar robots in de industrie toeneemt nu elektronicabedrijven hun activiteiten willen verbeteren en de productiviteit willen verhogen.

In de hele branche gebruiken bedrijven robotautomatisering om hun assemblageprocessen te stroomlijnen.

Loopt u iets mis als u geen elektronica-assemblagerobots inzet?

Vereisen assemblagerobots niet veel investeringen?

Als je nog niet hebt geïnvesteerd in assemblagerobots, vraag je je misschien af ​​of ze wel de juiste manier zijn om je budget te besteden.

Net als elke nieuwe technologie hebben robots zowel initiële kosten als enkele doorlopende kosten.

Heeft het voor uw winstmarges zin om te investeren in assemblagerobots?

Elektronica is momenteel een van de meest concurrerende industrieën ter wereld. De marges zijn krap. Het kan moeilijk zijn om de aanschaf van een of meer assemblagerobots te rechtvaardigen, vooral met de verschillende druk die uw bedrijf de laatste tijd waarschijnlijk heeft ervaren. Het kan moeilijk zijn om gelijke tred te houden met de complexe toeleveringsketens, de fluctuerende vraag naar producten en de strengere regelgeving op het gebied van duurzaamheid.

Sommige elektronicafabrikanten denken dat de oplossing is om meer van hun activiteiten naar lagere arbeidsmarkten te verplaatsen. Dit is echter niet langer voldoende om dat concurrentievoordeel te behouden. Zelfs in die markten gebruiken mensen robots.

China kent bijvoorbeeld een enorme groei in het gebruik van robots. Geschat wordt dat tegen 2024 de vraag naar robots in China alleen al zo groot zal zijn als de rest van de wereldwijde robotmarkt.

Als u wilt dat uw bedrijf voorop blijft lopen, zijn robots een sleutelfactor.

Waarom een ​​elektronica-assemblagerobot een veilige gok is

Van alle robottoepassingen is de assemblage van elektronica waarschijnlijk een van de meest beproefde taken in de branche.

Assemblagerobots worden al jaren in de elektronica-industrie gebruikt en de voordelen ervan worden al lang door fabrikanten begrepen.

Moderne elektronica-assemblage is afhankelijk van consistentie en nauwkeurigheid.

Zelfs in 2011, nu tien jaar geleden, waren assemblagerobots al een geweldige optie voor elektronicabedrijven dankzij hun snelheid, nauwkeurigheid en precisie.

Als u het gebruik van robotica in uw bedrijf wilt vergroten, is het toevoegen van een assemblagerobot nu een redelijk veilige gok.

5 manieren waarop elektronicafabrikanten meer uit assemblagerobots halen

Die elektronicabedrijven die hun gebruik van assemblagerobots al maximaliseren, hebben de neiging om deze 5 tips te volgen:

1. Kies het type robot voor de specifieke taak

Bij de productie van elektronica kunnen verschillende soorten robots worden gebruikt. Afhankelijk van je specifieke taak is de ene robot wellicht geschikter dan de andere.

Twee veel voorkomende robots voor elektronica-assemblage zijn:

  • Scara-robots — De klassieke optie voor elektronica-assemblage, Scara-robots hebben een kleine voetafdruk en kunnen zeer nauwkeurig zijn, wat perfect is voor de meeste assemblagetaken.
  • Delta-robots — Deze snelle robots zijn erg handig voor pick-and-place, maar de precisie van sommige modellen maakt ze geschikt voor sommige assemblagetaken.

2. Gebruik de juiste programmeertools

Veel elektronicabedrijven maken een fout bij het inzetten van robots: ze gebruiken alleen de programmeeropties die door de fabrikant bij de robot worden geleverd. Dit kan zeer beperkend worden en betekent dat u vastzit aan een programmeersysteem dat niet volledig aan uw behoeften voldoet.

Door flexibelere programmeersoftware te gebruiken, kunt u uw assemblagerobot sneller aan de slag krijgen. U kunt de programmering van de robot ook gemakkelijker bijwerken om te reageren op veranderingen in de markt, die momenteel gebruikelijk zijn in de elektronica-industrie.

3. Begin met hoogwaardige montagetaken

Als u het investeringsrendement van uw robot wilt maximaliseren, is het een goed idee om u te concentreren op die assemblagetaken die de meeste waarde toevoegen aan uw activiteiten.

Is er bijvoorbeeld een taak die uw menselijke werknemers vele uren repetitief werk kost en hen ervan weerhoudt andere taken in het bedrijf uit te voeren? Of is er een handmatige montagetaak die regelmatig verspilling oplevert? Dergelijke taken kunnen goede kandidaten zijn, aangezien ze waarschijnlijk onmiddellijk waarde toevoegen aan uw proces.

4. Begin klein en bouw op

Wanneer je gaat nadenken over de mogelijkheden van robots, is het verleidelijk om “groots te denken”. U wilt veel taken automatiseren.

De bedrijven die het meeste succes hebben met assemblagerobots zijn echter vaak de bedrijven die zijn begonnen met slechts één kleine robottoepassing. Toen deze robot zijn waarde bewees, hebben ze hun assemblage-automatisering opgeschaald om voort te bouwen op dit succes.

5. Herhaal en optimaliseer in de loop van de tijd

Traditioneel was het moeilijk om het programma van uw robot bij te werken vanwege de hoge vaardigheid en ervaring die nodig is om robots te programmeren. Dit betekende dat, als een robot eenmaal was ingezet, het meestal niet haalbaar was om wijzigingen in het programma aan te brengen.

Met eenvoudige tools voor het programmeren van robots kunt u uw robot nu zelf programmeren. Zelfs als u voor de eerste implementatie met een robotintegrator werkt, betekent dit dat u uw assemblagetoepassing kunt herhalen en in de loop van de tijd kunt optimaliseren. Hier komen vaak de grootste verbeteringen.

Hoe u uw elektronica-assemblagerobot snel kunt inzetten

Aan de slag met je eigen elektronica assemblage robot?

Een goede optie om de door u gekozen taak uit te testen, is door de applicatie te bouwen in een robotsimulator, zoals RoboDK. In de software kun je de applicatie valideren, het beste type robot voor de taak kiezen en tegelijkertijd het robotprogramma maken, nog voordat je de fysieke robot hebt aangeschaft.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *