Wat werkt het beste voor uw bedrijf?

WhatsApp Zakelijk of Telegram Zakelijk? Welk platform is het beste voor JOUW bedrijf? Lees meer om de kenmerken en functionaliteiten te kennen die beide bieden voor klantenondersteuning.

Nu instant messaging-apps een norm zijn in het persoonlijke en professionele leven van mensen, moeten bedrijven meedoen om beter met klanten te communiceren.

Het is een goedkope en snelle manier om met klanten te communiceren in vergelijking met traditionele sms-berichten en e-mails. Aangezien messenger-apps Over-the-top-platforms zijn (instant messaging-apps die worden aangeboden door externe leveranciers), kunnen bedrijven in wezen berichten sturen naar vrijwel iedereen over de hele wereld, zolang ze maar toegang hebben tot internet en de app.

Laten we een meer gedetailleerde vergelijking maken van twee van de meest populaire berichten-apps: WhatsApp en Telegram. We zullen ook zien hoe WhatsApp en Telegram uw inspanningen op het gebied van zakelijke marketing en klantenondersteuning kunnen ondersteunen.

Functies van WhatsApp Business

Functies Details
Potentiële klanten Met een gebruikersbestand van meer dan 2 miljard biedt WhatsApp een groter bereik en maakt het ook gemakkelijker om contact te maken met gebruikers. Klanten zijn aanzienlijk actiever in vergelijking met Telegram.
Unieke “Merk-geverifieerde” ervaring Bedrijven kunnen merkelementen toevoegen aan het account. Dit omvat contactgegevens, websites, winkellocaties, verificatiebadge, promoties en meer.
Regelgeving en nalevingsproblemen De ingebouwde functies zoals end-to-end encryptie en tweefactorauthenticatie houden de informatie van bedrijven en klanten veilig.

Functies van Telegram voor Bedrijven

Functies Details
Chat-mappen Telegram helpt bij het segmenteren van uw publiek door u klanten in de door u gewenste groepen te laten sorteren.
Telegram-paspoort Gebruikers kunnen hun persoonlijke identificatiedocumenten eenmalig bijwerken in een beveiligde ruimte en deze delen met diensten die KYC-procedures vereisen.
Telegram-kanalen Gebruikers kunnen zich abonneren op Telegram-kanalen om informatie over het bedrijf te ontvangen. Het vinden van deze kanalen is ook eenvoudig.

WhatsApp versus Telegram voor bedrijven: een vergelijking

Beide instant messaging-platforms zijn in de loop der jaren geëvolueerd om concurrerend te blijven. Hoewel ze functies bieden die uniek zijn voor hen, kunnen bedrijven de meest voorkomende functies evalueren om te beslissen of ze WhatsApp of Telegram moeten gebruiken voor hun klantenondersteuning en betrokkenheid.

1. Klantenondersteuning

Hoewel de WhatsApp Business-app beperkte functionaliteit heeft, biedt WhatsApp-chatbotintegratie aanzienlijke automatiseringsmogelijkheden om de communicatie met de klant bij te houden.

WhatsApp Business API maakt ook integratie van uw zakelijke CRM mogelijk. Dit helpt bij het bieden van betere klantenondersteuning, aangezien alle klantgegevens op één plek beschikbaar zijn.

Het biedt ook een gedeeld teamdashboard voor uw personeel. Meerdere medewerkers van de klantenservice hebben toegang tot het geconsolideerde dashboard dat is ontworpen via de API.

Omdat Telegram geen speciaal zakelijk account of app heeft, zijn er niet zoveel klantenservicegerichte functies die het onderscheiden van WhatsApp Business.

Telegram maakt berichten mogelijk via functies voor groeps- en uitzendberichten. Hoewel WhatsApp berichtenlimieten heeft, heeft Telegram er geen. Telegramkanalen voorkomen ook dat klanten worden gespamd door berichten, aangezien nieuwe abonnees ook oudere berichten op het kanaal kunnen zien. Dit is niet het geval in WhatsApp-groepen.

2. Chatbot-automatisering

WhatsApp Business API maakt volledige automatisering van communicatie mogelijk. Hiermee kunnen klanten veelgestelde vragen of zelfs complexe vragen automatisch laten beantwoorden. Met goedgekeurde berichtsjablonen zorgt WhatsApp ervoor dat je de API gebruikt om alleen samengestelde berichten van hoge kwaliteit te verzenden. Dat is een pluspunt voor een geweldige klantervaring!

Samen met de API kan een conversatie-chatbot op WhatsApp reacties personaliseren. De chatbot heeft toegang tot het uniforme klantprofiel om informatie zoals hun naam, locatie en eerdere gespreksgeschiedenis op te halen om de klant beter van dienst te kunnen zijn. Het vermindert de belasting van klantenservicemedewerkers aanzienlijk zonder de kwaliteit van de klantenservice aan te tasten.

Telegram biedt ook een derde partij een chatbot voor bedrijven. U kunt echter geen gesprekken voeren met deze chatbots. Je moet met ze communiceren via commando’s, zoals /weather of /update. Deze bots kunnen worden gebruikt om quizzen en peilingen te maken, uitzendingen in te plannen en zelfs berichten van andere socialemediaplatforms te delen.

3. Betalingen

WhatsApp heeft een WhatsApp Pay-functie geïntroduceerd voor zijn Indiase klanten. Hiermee kunnen gebruikers via de app betalen door hun bankrekeningen aan de app te koppelen.

WhatsApp slaat geen kaart- of pincode-informatie op hun platform op. Elke transactie vereist een verificatiecode voordat deze wordt verwerkt. Dit beveiligde proces maakt gebruik van BHIM UPI in India en maakt uitsluitend geld over tussen banken.

Bedrijven kunnen betalingen op Telegram innen via de Payments API. Telegram heeft in april 2021 Payments 2.0 uitgebracht, waarmee verkopers facturen kunnen uitschrijven en betalingen van hun klanten kunnen ontvangen.

Hier leest u hoe u kunt beginnen met het accepteren van betalingen via chatbots!

4. Ondersteuning voor mediabestanden

Met zowel Telegram als WhatsApp kunnen gebruikers video’s, audio, foto’s, documenten en sms-berichten delen. Deze bestanden kunnen ook worden gedeeld met andere gebruikers of via verschillende platforms, zoals e-mails.

Op WhatsApp kunnen video’s echter alleen worden gedeeld als de grootte 16 MB of minder is. Bestandsgroottes zijn ook beperkt tot 100 MB. Aan de andere kant staat Telegram maximaal 2 GB aan bestanden toe. Deze limiet is van toepassing op mediabestanden van elk type.

5. Besturingssystemen

U kunt WhatsApp Business gebruiken op uw Android- of iOS-, web- en desktopapparaten. Hiermee kunnen 4 toestellen op één zakelijk nummer worden aangesloten, wat ideaal is voor eenmanszaken en zeer kleine bedrijven. Sommige functies zijn echter beperkt tot verbonden apparaten.

Naast Android en iOS is Telegram ook beschikbaar op Windows, Mac OS en Linux. Berichten worden naadloos gesynchroniseerd op een willekeurig aantal apparaten: telefoons, tablets en computers.

Welk platform is beter voor uw bedrijf?

Telegram en WhatsApp Business hebben unieke functies die verschillende soorten bedrijven en klanten ten goede kunnen komen. De volgende redenen zijn echter waarom WhatsApp beter is voor de algehele ervaring van een online consument:

  • Hoewel de focus vooral ligt op het bieden van realtime, snelle klantenondersteuning voor uw klanten, stelt WhatsApp klanten ook in staat om door uw productlijn te bladeren en aankopen te doen. WhatsApp Business verandert het instant messaging-platform in wezen in een one-stop-e-commerceplatform.
  • De app biedt ook een catalogusfunctie. De up-to-date catalogus is een gemakkelijk doorbladerbare lijst met producten die u met uw klanten kunt delen. Een link naar de catalogus kan ook worden gedeeld op verschillende sociale mediaplatforms, waardoor meer potentiële klanten worden uitgenodigd om contact met u op te nemen. WhatsApp API stelt je ook in staat om berichten over één of meerdere producten te verzenden voor een gemakkelijke winkelervaring van de gebruiker. Let op, momenteel is de catalogusfunctie alleen beschikbaar op WhatsApp Business en niet op WhatsApp Business API.
  • Met WhatsApp kun je genieten van het volledige aanbod van Meta’s sociale suite voor bedrijven. Als je de verkoop liever via Facebook Shop of Instagram laat doen, kan je WhatsApp Business-account worden gekoppeld aan je andere zakelijke profielen. Gebruikers hebben toegang tot uw winkel via het WhatsApp-profiel van het bedrijf. Hiermee kunnen kijkers van uw Facebook- of Instagram-winkel ook contact met u opnemen via WhatsApp.

Concluderen

Nu mensen telefoontjes vervangen door instant messaging, moeten bedrijven de trends bijhouden. WhatsApp en Telegram hebben de manier ontwikkeld waarop bedrijven zichzelf op de markt brengen.

Klantenondersteuning is een belangrijk onderdeel van zakelijke marketing op OTT-platforms. Het is belangrijk om uw klanten tevreden te stellen door middel van snelle, gemakkelijke en veilige communicatie.

Automatisering is een functie die klanten verwachten bij communicatie via deze platforms. Antwoorden kunnen vinden met een efficiënte selfservicetool zoals een chatbot kan de tevredenheid van uw gebruikers verhogen.

Met Verloop.io kun je aan de slag met de volledige reeks functies van WhatsApp API en meer! WhatsApp-gespreksassistenten, verweven met meerdere integraties en uitgerust met een uniform klantprofiel, worden tegenwoordig voor veel mensen het #1 platform bij uitstek om contact te maken met bedrijven.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *