wat zijn de voordelen en hoe werken ze?

Naar de digitale portemonnees ze zijn in de loop der jaren steeds populairder geworden en dankzij dit kunt u vandaag het huis verlaten om te gaan winkelen door simpelweg uw mobiele telefoon of smartwatch mee te nemen.

Geen tijd om te lezen? Hoe zit het met het luisteren naar deze inhoud? Druk op spelen!

Maar hoe zijn ze zo in de smaak gevallen bij de consument?

De pandemie van het Coronavirus heeft geleid tot een enorme toename van de acceptatie van digitale contactloze betalingen met als doel prioriteit te geven aan de veiligheid van klanten en leveranciers.

Als gevolg hiervan wonnen fysieke kaartbenaderingbetalingen aan kracht en werden digitale portemonnees een handige manier om betalingen te doen.

Lees in dit artikel meer over de voordelen van digitale portemonnees, hoe ze werken, of ze veilig zijn en welke innovaties je in de gaten moet houden!

Wat zijn digitale portemonnees?

digitale portemonnees zijn een digitale versie van uw rekeningen en kaarten, gemakkelijk toegankelijk via computer, smartphone of een ander slim apparaat dat in feite de noodzaak elimineert om een ​​echte portemonnee mee te nemen.

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van Apple Pay, Google Pay en Samsung Pay, dit zijn drie van de meest populaire digitale portemonnees, maar in Brazilië zijn er nog andere, zoals:

 • picpay;
 • PayPal;
 • Houd van digitaal;
 • Betaalde markt.

Volgens een studie uitgevoerd door Bain & Company zullen digitale portemonnees vertegenwoordigen 28% van de betalingsmarkt in 2022. Dit betekent dat ze, of je het nu leuk vindt of niet, een belangrijke trend zijn die voortkomt uit de grote digitalisering die de wereld de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. De handel evolueerde zo dat ook de betaalmogelijkheden moesten moderniseren.

In Brazilië, volgens gegevens van de Brazilian Society of Retail and Consumption (SBVC), 61% van de Brazilianen uit sociale groepen A, B en C, die een smartphone bezitten, zijn al terugkerende gebruikers van digitale portemonnees of e-wallets.

En de belangrijkste genoemde voordelen zijn de bruikbaarheid en de wendbaarheid verkregen in de transactie en bevestiging van betaling.

Hoe werken digitale portemonnees?

Om een ​​digitale portemonnee te gaan gebruiken, moet u eerst beslissen welke u wilt gebruiken. Veel mensen beslissen op basis van welk mobiel besturingssysteem je al gebruikt.

Als u bijvoorbeeld een iPhone- of Apple Watch-gebruiker bent, gebruikt u waarschijnlijk de Apple Betalenterwijl Android-gebruikers de google betalen of Samsung betalen.

U hoeft echter niet slechts één portemonnee te gebruiken, maar meerdere, afhankelijk van uw behoeften.

Om een ​​digitale portemonnee te gebruiken, moet u uw kaartgegevens invoeren in de applicatie van uw keuze. Uw informatie wordt dan versleuteld en u kunt de portemonnee alleen gebruiken wanneer u uw apparaat ontgrendelt en het gebruik van de portemonnee autoriseert.

Om een ​​mobiele betaling uit te voeren, autoriseert u eenvoudig de digitale portemonnee en houdt u deze dicht genoeg bij de ATM-kaartlezer om uw informatie te verzenden.

Niet alle winkeliers en apparaten accepteren contactloze betalingen. Om erachter te komen, zoekt u naar de indicator voor contactloos betalen op het kassasysteem of de kaartlezer van de winkelier.

Het symbool ziet eruit als een Wi-Fi-pictogram aan de zijkant, zoals hieronder:

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een Digitale Portemonnee?

Naast contactloos betalen en het feit dat je de deur uit kunt zonder een complete portemonnee met meerdere pasjes, geld, munten en al het andere dat we in een conventionele portemonnee vinden, mee te nemen, zijn digitale portemonnees ook een geweldige plek om op te slaan belangrijke documentenop een georganiseerde en toegankelijke manier.

Faciliteiten die e-wallets bieden:

 • Creditcards of betaalpassen;
 • Instapkaarten;
 • Hotel reserveringen;
 • Concert tickets;
 • Cadeaubonnen;
 • Waardebonnen;
 • Klantenkaarten.

Naast deze faciliteiten kun je met een digitale portemonnee ook:

 • Stortingen doen via overschrijving (TED of Pix);
 • Betalen via QR-codes;
 • Rekeningen betalen;
 • Bij sommige apps is dat ook mogelijk geld terug bij het winkelen en
 • Opbrengst van geld gestort in de digitale portemonnee!

Enkele bekende apps zoals WeChat en WhatsApp bieden ook digitale portemonnee-service via WeChatPay Het is van whatsapp betalen.

Het verschil is dat WeChatPay in China al veel gebruikt wordt, en daar accepteren ze zelfs Digital Yuan, de Chinese digitale munteenheid. Hier in Brazilië wordt WhatsApp Pay nog steeds niet veel gebruikt.

Zijn digitale portemonnees veilig?

Als we het over geld hebben, denken we aan beveiliging. Toen bijvoorbeeld Pix werd gelanceerd, waren ondanks de grote acceptatie veel mensen bang om opgelicht te worden en twijfelden ze of het wel echt veilig is. En deze zorg kan niet anders zijn voor digitale portemonnees.

Wat gebeurt er tenslotte als je telefoon wordt gestolen? Kunnen hackers gemakkelijk uw gegevens stelen? Brengt u uw financiën in gevaar?

Blijf rustig. Digitale portemonnees zijn eigenlijk veiliger dan fysieke kaarten omdat mobiele betalingen worden gecodeerd en getokeniseerd, wat betekent dat geen van uw daadwerkelijke kaart- of rekeningnummers in de digitale portemonnee worden opgeslagen.

Maar hoe werkt het?

Wanneer u uw persoonlijke gegevens aan een digitale portemonnee toevoegt, worden deze gegevens via cryptografie omgezet in een code die alleen toegankelijk is voor geautoriseerde entiteiten.

Digitale portefeuilles gaan nog een stap verder door ook tokenisatie toe te voegen, waarbij deze gevoelige gecodeerde gegevens worden vervangen door een niet-gevoelig digitaal equivalent dat bekend staat als token.

Deze unieke tokens worden willekeurig gegenereerd telkens wanneer een gebruiker een betaling doet, en alleen de betalingsgateway van de winkel kan dit token matchen om betaling te accepteren.

Dat wil zeggen, uw informatie wordt dankzij deze technologieën steeds veiliger.

Meer over innovaties in betaalmethoden

Als u verkoopt, of het nu in een fysieke winkel of online is, weet u al hoe belangrijk het is om altijd bij te blijven trends in betaalmethoden. Consumenten zijn immers veeleisend en zoeken steeds meer gemak bij het doen van hun aankopen.

Het bewijs hiervan is de pix die, ondanks dat ze nog steeds als recent wordt beschouwd, al op grote schaal wordt gebruikt door consumenten en door bedrijven wordt overgenomen.

Naast hem moeten we ook de Real Digital in de gaten houden, de Braziliaanse digitale valuta gecreëerd door de Centrale Bank, waarvan de lancering naar verwachting in 2022 plaatsvindt en belooft een revolutie teweeg te brengen in de financiële markt.

Er zijn veel trends voor 2022 en het kan lastig zijn om ze allemaal bij te houden, laat staan ​​om ze in de praktijk te brengen in je bedrijf.

Roep hiervoor de hulp in van en de onze API krachtige tool om financiële technologie in uw bedrijf te integreren en uw klanten het allernieuwste op de markt voor betaalmiddelen te bieden.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *