Welke invloed heeft vrouwelijk ondernemerschap in Brazilië op de detailhandel?

Het vrouwelijk ondernemerschap groeit steeds meer in Brazilië en helpt veel vrouwen om hun dromen waar te maken!

Zelfs met veel uitdagingen gebruiken vrouwen deze beweging om een ​​comfortabelere levensstijl te bereiken. Evenzo willen veel vrouwen zich wijden aan hun gezin en financiële onafhankelijkheid verwerven.

Casting begrijpt de rol van vrouwelijk ondernemerschap bij het transformeren van het leven van vrouwen in heel Brazilië en heeft dit artikel gemaakt. Ons doel is om elke vrouw te eren die dagelijks voor grote uitdagingen staat en haar waarde voor de retailmarkt te laten zien.

Blijf lezen en leer meer over de groei van de vrouwelijke ondernemersbeweging in Brazilië.

Wat is vrouwelijk ondernemerschap?

Allereerst gaan we uitleggen wat vrouwelijk ondernemerschap precies is, zodat we dit onderwerp verder kunnen uitdiepen.

Vrouwelijk ondernemerschap is een beweging gevormd door vrouwen die opvallen in het bedrijfsleven. Dat wil zeggen, ze hebben een eigen bedrijf of vervullen leidinggevende posities.

Het is de moeite waard eraan te denken dat ondernemen niet noodzakelijkerwijs het openen van een eigen bedrijf betekent, ook intrapreneurship wordt door organisaties zeer gewaardeerd.

Volgens een onderzoek van LinkedIn is het vrouwelijk ondernemerschap tijdens de pandemie met 41% gegroeid in Brazilië. De meeste ondernemers werken in een thuiswerkformule en zijn werkzaam in de food-, fashion- en beautysector.

Hoe is vrouwelijk ondernemerschap gegroeid?

Door de economische crisis als gevolg van de pandemie hebben vrouwen de afgelopen jaren ondernemerschap gezien als een manier om hun gezin te onderhouden. Dus, aangetrokken door de wens om meer autonomie en een grotere bron van inkomsten te hebben, gebruikten ze hun creativiteit en veroverden ze ruimte in de bedrijfswereld.

Zoals blijkt uit gegevens van de Global Entrepreneurship Monitor 2020 (GEM), werd bijna 60% van de bedrijven opgericht door vrouwen tijdens de grootste gezondheidscrisis van deze eeuw. Dit aantal vertegenwoordigt een aanzienlijke stijging van het aantal beursgenoteerde bedrijven.

Momenteel zijn er meer dan 7 miljoen vrouwen die de leiding hebben over hun eigen bedrijf, en dit aantal zal alleen maar groeien.

Kenmerken van vrouwelijke ondernemers

Vrouwelijk ondernemerschap bestaat uit vrouwen die altijd op zoek zijn om meer over hun markt te leren. Ongeveer 69% van hen heeft een hogere opleiding genoten en 45% volgt een opleiding via cursussen, volgens gegevens van IRME (Instituto Rede Mulher Empreendedora).

Vrouwen hebben meer capaciteit om veerkrachtig en flexibel te zijn voor de uitdagingen die tijdens deze reis worden gepresenteerd, daarnaast investeren ze in innovaties. Zo waren bedrijven die vasthielden aan vrouwelijk ondernemerschap verantwoordelijk voor het versnellen van de transitie van bedrijven van fysiek naar digitaal. Dat wil zeggen, ze gebruikten de online omgeving om enkele factoren te verbeteren, zoals:

  • Onderhandelen met leveranciers;
  • Verkoopkanalen;
  • Communicatie en verspreiding van het product en;
  • Klantenservice.

Daarnaast profiteren ondernemers van platforms die echte verkoopmachines zijn, zoals sociale netwerken en WhatsApp. Binnenkort zou u door deze vrouwen moeten worden geïnspireerd en profiteren van deze tools om uw winkel nog meer te laten groeien.

De uitdagingen van vrouwelijk ondernemerschap

De eerder beschreven informatie onthult waarom ze booming zijn in de zakenwereld. Desondanks is deze beweging gegroeid onder veel werk en vanwege haar ontwrichtende karakter. Veel vrouwen hebben immers in veel landen over de hele wereld geen recht op onderwijs of fatsoenlijk werk.

Alsof de hoge rentetarieven die door alle ondernemers in Brazilië worden betaald, nog niet genoeg zijn, staan ​​vrouwelijke ondernemers voor zeer specifieke uitdagingen. Een van de grootste obstakels voor vrouwelijk ondernemerschap is bijvoorbeeld het gebrek aan kansen, veel vrouwen voelen zich nog steeds ongemotiveerd om te ondernemen. Bovendien leidt deze factor ons naar het volgende obstakel, namelijk het feit dat ze hun eigen capaciteiten niet kunnen zien en waarderen.

Alsof dat nog niet genoeg is, betekent de tijd die deze vrouwen alleen aan huishoudelijk werk besteden, dat ze met veel activiteiten moeten jongleren. Ondanks de harde realiteit heeft vrouwelijk ondernemerschap echter tal van voordelen voor u die zich bij deze beweging wilt aansluiten, bekijk er hieronder enkele.

Het geeft professionele voldoening

Een van de belangrijkste voordelen van vrouwelijk ondernemerschap is dat het vrouwen professionele voldoening geeft. Veel vrouwen hebben zich al minderwaardig gevoeld in hun werk of waren boos omdat ze niet werden geselecteerd voor een vacature alleen maar omdat ze moeder zijn.

In die zin is vrouwelijk ondernemerschap een beweging die niet alleen materiële goederen oplevert, maar ook de mogelijkheid biedt om de levens van andere vrouwen te veranderen. Er is tenslotte niets opwindender voor iemand om te zien dat iemand zoals jij komt waar je van droomt te komen, toch?

Ze bereiken welvaart

In een land dat veel uitdagingen heeft doorgemaakt op het gebied van economie, politiek en vele andere aspecten, komt vrouwelijk ondernemerschap naar voren als een bron van rijkdom. De welvaart die door deze beweging wordt bereikt, zorgt ervoor dat veel vrouwen investeren in de opleiding van hun kinderen, bijdragen aan sociale programma’s en vele andere zaken.

Het vernieuwt je identiteit als persoon

Met deze en vele andere voordelen van vrouwelijk ondernemerschap krijgen vrouwen hun identiteit vernieuwd. Ze krijgt immers meer tijd voor zichzelf en daarmee verbetert haar gevoel van eigenwaarde.

Daarnaast brengt het realiseren van je dromen, zoals reizen, stabiliteit, doen waar je van houdt, veel plezier bij een ondernemende vrouw.

Hoe kan een vrouw beginnen met ondernemen?

Als je dit pad van vrouwelijk ondernemerschap wilt betreden, delen we 3 waardevolle tips om je te helpen met dit doel.

1- Leer moeilijke beslissingen te nemen

Het leven van elke ondernemer is moeilijk, zeker bij vrouwelijk ondernemerschap, dus leer moeilijke beslissingen te nemen. Dit is onvermijdelijk op weg naar een succesvolle ondernemer.

2- Geef niet op bij de eerste hindernis

Zoals we al eerder zeiden, zijn de uitdagingen van vrouwelijk ondernemerschap talrijk, maar sta jezelf niet toe om op te geven of te lang ontmoedigd te blijven. Met doorzettingsvermogen en creativiteit kun je de plaatsen bereiken die je wilt.

3- Ga om met mensen die dezelfde visie hebben als jij

De reis van vrouwelijk ondernemerschap hoeft niet eenzaam te zijn, het doel van de beweging is immers ook om andere vrouwen te helpen hun dromen te realiseren. Sluit je daarom aan bij mensen die je naar je levensdoelen zullen stuwen.

In die zin heeft Casting getracht om relevante informatie over de zakenwereld, met de nadruk op retail, aan dit doel bij te dragen. Daarom, als je dit artikel leuk vond, volg dan zeker onze blog en blijf op de hoogte van het nieuws dat we elke week publiceren.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *