Welke taken moet een producteigenaar beheren?

Wie het kader van scrummen weet, weet ook dat de Scrum-producteigenaar (of kortweg Product Owner of PO genoemd) speelt een belangrijke rol binnen het projectteam – enerzijds ter ondersteuning van het eigen ontwikkelteam, anderzijds ter ontzorging van de product owner waardestijging van het product en dus ook om voor het bedrijf te kunnen zorgen.

Product Owner: Communicator tussen team en stakeholders


De verantwoordelijkheden en bijbehorende taken zijn zeer divers en hangen af ​​van het betreffende ontwikkelteam, maar ook van de betreffende markt, klanten of partners. Hoe verschillend de projecten ook zijn, ze zijn er nog steeds typische verantwoordelijkheden, die duidelijk zichtbaar zijn. Met software als deze kunnen verantwoordelijkheden eenvoudig worden geïntegreerd in de projectmanagementworkflow.

Als Product eigenaar je draagt ​​ze Verantwoordelijkheid zijn scrum-teammen beheert de communicatie in het bedrijf, verzorgt Scrumgids, productdoelen, productachterstanditems en verdeelt belangrijke taken samen met de Scrum Master. Je beveiligt ze communicatie tussen stakeholders, bedrijven en de ontwikkelaars of het hele ontwikkelteam en houdt de waarde van het product in de gaten. termen als Scrum-gids vertel je nog niks? Maak je geen zorgen – het is de taak van deze blog om dit dichter bij je te brengen.

Product Owner Definitie – Wat is het?


Hoe wordt het concept van het gedefinieerd? producteigenaren? De term is meestal bekend in verband met het woord Scrum, en men spreekt vaak van een “Scrum Product Owner”. Dit komt omdat de term is vervangen door de Scrum-raamwerk werd geslagen.

Niet alleen een populaire term in het Scrum-raamwerk

De term bestaat al lang buiten de Scrum-context en daarom wordt Product Owner vaak als functietitel gebruikt, zelfs in bedrijven waar Scrum niet wordt gebruikt. De gebruik van de term is hoogomdat de verwijzing naar het product en het bijbehorende ontwikkelproces inherent is aan de naam.

Misschien ken je de voorwaarden ook wel Diensteigenaren of Projecteigenaar. Deze lijken sterk op de Product Owner. In tegenstelling tot de Scrum Master gaat het er bij de projecten van een product owner voor de PO om altijd overzicht te houden op de functionaliteit en het succes van de producten en de constante kwaliteit en waarde van de producten te waarborgen, zoals bij de productieplanning.

Houd een overzicht bij van de “Product Goal” en “Product Backlog”.

Product Owner (in het Duits: product owner) zorgt voor de bewaking van het “Productdoel”. Dit betekent waar het product voor is en wat je als bedrijf wilt bereiken met de verkoop van het product. De “productachterstand“ een lijst is van welke eigenschappen het product moet vormen, is ook de taak van de product owner.

Handhaaf het doel en de kwaliteitsborging van het betreffende product

Hoe divers de rollen van de product owner ook zijn, als opdrachtgever vertegenwoordigt hij/zij vaak een nuchtere, professionele rol en is hij/zij de contactpersoon voor sales en het ontwikkelteam. Als producteigenaar kunt u de vorige kwaliteit van het gewenste product het beste beoordelen en het is de taak van een PO om het betreffende kwaliteitsdoel te behouden.

Wat zijn de belangrijkste taken van een product owner?


1. Formuleer en onderhoud het “Productdoel”.

Elk product is anders en heeft andere doelen. Die vinden, formuleren en er vervolgens constant voor zorgen dat ze gerealiseerd worden, is een van de eerste en belangrijkste verantwoordelijkheden van de PO. Vooral in het begin is deze rol van de product owner belangrijk alle wensen (bijv. van de klant en het ontwikkelingsbedrijf) worden in aanmerking genomen en ook bij de implementatie geïmplementeerd kan worden.

Ontwikkel als product owner een visie voor alle betrokkenen

De product owner geeft de visie van het product door aan de developers, IT en het projectteam. De betrokkenen weten dan wat het product wel en niet moet doen. Dit is voor hen grotere visie van een project is uiterst belangrijk – duidelijke doelstellingen en formulering van bepaalde productverzoeken (voorbeeld: “Onze drank moet vooral betaalbaar zijn” versus “Onze drank moet vooral duurzaam zijn”) helpt het projectteam om met ideeën te komen over de Productreis toegeven.

2. Beheer de “Product Backlog Items”.

Onderdeel van het belangrijke beheerproces van een Scrum Product Owner is het beheren van de Product Backlog creërennaar beheren en aan het projectteam (en ook de stakeholders) Ga verder.

PRODUCT BACKLOG: Meer dan alleen een to-do lijst

De product backlog wordt ook wel een to-do lijst genoemd. In zekere zin is de Product Backlog dat ook. Hier wordt per project en product vastgelegd wat belangrijk is.

Anderzijds mag de lijst geenszins worden opgevat als een statische lijst. Integendeel, de productachterstand is dynamisch en verandert altijd in de loop van een project (deze verandering is ook een rol van de producteigenaar). Omdat dat productachterstand erin kan komen prioriteiten kunnen worden opgedeeld zodat de respectievelijke projectteams nooit de exacte prioritering uit het oog verliezen.

3. Organiseer vereisten op prioriteit

Zoals beschreven in punt 2 van dit artikel is er de product backlog. Zoals reeds vermeld, kunnen de vereisten hier op prioriteit worden gesorteerd. Dit prioriteitenbeheer behoort ook tot de rol van de product owner.

Elk product vereist een andere prioriteit

Enerzijds hebben natuurlijk (indien van toepassing) ook de klanten, de partners of de Scrum-teams inspraak wat van het grootste belang is. Afhankelijk van wat belangrijk is, wordt bijvoorbeeld de snelle introductie van het product of intensieve productontwikkeling voor een lancering overwogen.

Het doel van de product owner is hier om de klant een goed gevoel te geven en zelfverzekerd te bemiddelen tussen afdelingen zoals IT of het ontwikkelteam. Dit kan worden bereikt in de vorm van regelmatige evenementen zoals vergaderingen.

4. Beheer individuele fasen

Staat de product backlog vast en zijn de prioriteiten gesteld? Zo ja, dan is het een kwestie van goedkeuren van de ontwikkeling van het betreffende product dat nu is uitgebracht monitor – dus te monitoren. In deze fase gaat de Scrum Product Owner niet alleen intensief in gesprek met de klant, hij onderhoudt ook contact met alle betrokken teams.

Regelmatige meetings, events en feedback talks zijn enorm belangrijk om het totaalbeeld als product owner niet te verliezen. Als product owner moet je wel Neem de rol van monitoring serieuszodat we het proces altijd kunnen verbeteren.

5. Eindproduct en lancering: Visie en implementatie

Bij een productontwikkeling hoort altijd licht aan het einde van de tunnel: op een gegeven moment is het product echt klaar en kan een lancering of campagnelancering overwogen worden. De uitvoering van een lancering is minstens zo belangrijk als de productvisie.

Hoe deze lancering eruit kan zien is ook de taak van de product owner! Als product owner beslist u welk marketingteam het juiste zou kunnen zijn, hoe complex en duur de lancering zou kunnen zijn en welke eisen de betreffende markt aan de huidige situatie kan stellen. Het is nuttig om het vorige productdoel in herinnering te brengen. Veel producteigenaren vertrouwen ook op workshops (met of zonder belanghebbenden).

Workflowtips voor eigenaren van Scrum-producten


Als je zelf een Scrum Product Owner bent, weet je misschien hoe belangrijk het is om een uniforme workflow beschermen. Als er te veel apps en systemen zijn, zijn de ontwikkelteams of scrumteams snel ontevreden – wat weer gevolgen heeft voor je status als product owner.

Dat hoeft niet zo te zijn als je kiest voor een uniforme app die bijvoorbeeld projectmanagement en tijdregistratie onder één dak brengt.

Of het nu gaat om Scrum Master of Product Owner – helpt

Het maakt niet uit of je een Scrum Master, Product Owner of een andere teambouwsteen van het Scrum Framework bent – ​​met een uniforme software alsof je alles kunt! Geef jouw team een ​​raamwerkwaarbinnen alle factoren van tijdregistratie tot projectmanagement duidelijk en uniform gestructureerd is!

Met de WebApp kun je, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, niet alleen de tijdregistratie in de gaten houden. U kunt digitaal gericht aan uw projectbeheersing werken. Met name als projectmanager is dit optimaal om de verantwoordelijkheid over te kunnen dragen aan het team. U kunt beslissen wie van het team de projectplanning en projectopvolging mag meebeheren. Ook kunnen hier ontwikkelingen ten opzichte van het huidige cijfer of de sprint (dit is met name van belang voor het Scrum Sprint Pakket) worden ingevoerd.

Als product owner loont het altijd de moeite om je eigen rol als product owner te behouden, maar tegelijkertijd Taken aan het team van uw bedrijf kunnen opgeven.

Conclusie


Als scrum-master en als Scrum Product Owner heb je ook veel verantwoordelijkheid. Om tijdens de ontwikkeling (de waarde van je product) niet uit het oog te verliezen, loont het de moeite om taken en rollen gestructureerd toe te wijzen en elke persoon in het team verantwoordelijkheid te geven. Als product owner ben je quasi ontwikkelaar de productvisie – en een van de belangrijkste taken is om de zaken in het team niet uit het oog te verliezen.

U kunt dus vertrouwen op uniforme, competente software zoals – die u eenvoudig 14 dagen gratis kunt testen.

Als afgestudeerd filosoof word ik natuurlijk voortdurend geconfronteerd met spannende vragen rond het thema tijd. Vervolgens heb ik tijdens mijn tijd bij reclamebureaus of filmproducties praktijkervaring kunnen opdoen op het gebied van timemanagement – ​​hoe kan ik naast werk ook onderwerpen voor persoonlijke ontwikkeling afspreken?

Hoe formuleer ik professionele doelen en ontwikkel ik deze verder? Hoe vaak het gezegde ook wordt gebruikt, voor mij is tijd belangrijker dan geld, en het is een kwestie die het hele leven raakttijd zal zeker nooit saai zijn!

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *