WhatsApp Chatbots voor Fintech – Een complete gids voor 2022

Banken zijn enkele van de belangrijkste instellingen in de geschiedenis. Gebouwd op vertrouwen en efficiëntie, is de banksector de definitie van oud geld. Maar klaar om een ​​hap uit de grote appel te nemen, is een nieuw soort financiële firma’s die gebruikmaken van technologie en data om klanten sneller, sneller en goedkoper van dienst te zijn. We bespreken hoe WhatsApp Chatbots voor Fintech hen kunnen helpen.

Azië loopt voorop wat betreft de acceptatie door consumenten van financiële technologieproducten. In China en India, de meest bevolkte landen ter wereld, zei meer dan de helft van de volwassen consumenten die online actief zijn regelmatig gebruik te maken van fintech-diensten, volgens een onderzoek uit 2017 van Ernst & Young.

Met meer dan 276 fintech-eenhoorns wereldwijd, pompt geen enkele andere brancheverticaal meer bedrijven met een waarde van meer dan $ 1 miljard. Meer dan 1/3e van de 12 miljard dollar die fintech-bedrijven in de eerste helft van 2018 ophaalden, ging zelfs naar Aziatische bedrijven.

Vanaf 2021 zijn meer dan 35 van de 276 fintech-eenhoorns Aziatisch. Dat aantal zal omhoogschieten dankzij de bijdrage van India aan het veld.

Denk aan de Unified Payments Interface, kortweg UPI.

Met meer dan 115 geldschieters bereikten UPI-transacties in India in mei 2021 $ 4,91 biljoen. Digitale betalingen zoals deze zullen naar verwachting met 7% mom groeien en goed zijn voor bijna een op de twee dollar die in de regio wordt uitgegeven.

De markt voor e-wallets zal naar verwachting nog sneller groeien, van 22 miljard dollar in 2019 tot 114 miljard dollar, een meer dan vervijfvoudiging in 2025.

Mogelijkheid

Indiase bedrijven spelen allemaal om deze grote markt te benutten door middel van Conversational AI voor de fintech-industrie.

Met meer dan 900 geregistreerde financiële technologiebedrijven zijn India’s 1,2 miljard niet-bediende, maar technisch onderlegde gebruikers in veilige handen.

Bedrijven als PayTm, MobiKwik, PhonePe en LazyPay hebben in de branche furore gemaakt door honderden miljoenen dollars op te halen.
Oudgeldinstellingen hebben ook kennis genomen, met HDFC, Kotak 811 Banking en andere dergelijke banken die technologiegedreven producten en diensten aanbieden.

"The major winners will be financial services companies that embrace technology."

Van eenvoudige interacties met één klik, zoals saldocontrole, tot complexe meervoudige API-acties, zoals het boeken van vliegtickets, de overgang naar een geldloze economie gaat langzaam maar zeker.

Probleem

Kijk eens naar het verhaal van de fintech-startup Kaarva voor een goed voorbeeld van de strijd op de Indiase fintech-markt.

Kaarva biedt financiële ondersteuning aan werknemers. Gebruikers kunnen hun salarissen beheren en er toegang toe krijgen wanneer ze ze nodig hebben, meerdere keren per maand. Het bedrijf bedient meer dan 100.000 gebruikers in Tier I-, II- en III-steden in India.

Hoewel het geweldig is om honderdduizenden klanten te hebben, vormt het bedienen van deze klanten een unieke uitdaging.

India’s diversiteit werkt over spectrums heen. Van sociaal en economisch tot demografisch en belangrijk taalkundig. Indiase gebruikers gebruiken niet veel apps, maar spreken wel veel talen.

Consistent uitstekende ondersteuning bieden aan een Indiase marktplaats is een hindernis die menig bedrijf uitdaagt.

Fintech-bedrijven hebben een kanaal nodig dat trouwt beveiliging, personalisatie en volkstaal met populariteit, snelheid en gebruiksgemak.

Oplossing

Kaarva vond al vroeg in hun reis een oplossing voor dit probleem.

Kaarva voert zijn activiteiten uit bijna uitsluitend op WhatsApp, van onboarding tot klantenservice. In plaats van zijn middelen uit te putten door een groot team in te huren voor klantenondersteuning, automatiseerde Kaarva zijn verschillende functies met behulp van een WhatsApp Chatbot voor Fintech.

Kaarva’s CEO en alumnus van de Harvard Business School, Khushboo Maheshwari, legde deze keuze uit.

WhatsApp is het platform waar iedereen op zit. 2 miljard maandelijkse actieve gebruikers uit alle sociaal-economische, geografische en taalkundige grenzen. Met de Business API’s van WhatsApp kunnen we onze leadgeneratie, onboarding en klantenondersteuning automatiseren; het klanttraject bij elke stap volgen.

Om te begrijpen hoe fintech-bedrijven dezelfde voordelen kunnen zien als Kaarva, gaan we een aantal use-cases bekijken waarmee een WhatsApp-chatbot u kan helpen.

Laten we een hypothetische klant maken en hem Kevin noemen.
Via dit blogstuk brengen we de reis in kaart die Kevin zal afleggen tijdens een gemiddelde interactie met een FinTech-bedrijf, van begin tot eind.

Maar wat is een hypothetische klant zonder een al even hypothetisch bedrijf?

We noemen ons bedrijf PayQuick. PayQuick wordt een traditioneel fintech-bedrijf dat factuurbetalingen, geldovermakingen en ticketboekingen aanbiedt.

Laten we beginnen.

In deze blog bespreken we tien use cases. (u kunt meer voorstellen in de opmerkingen hieronder)

 1. Leadgeneratie
 2. Leadkwalificatie
 3. Beantwoord veelgestelde vragen
 4. Documenten delen
 5. Waarschuwingen en meldingen
 6. Controleer de balans
 7. Vragen op hoog niveau
 8. Verzamel feedback
 9. Stuur aanbiedingen en kortingen

Lead generatie

De eerste stap naar een succesvolle verkooptrechter is het genereren van leads.

Bedrijven streven ernaar om de grens te bewandelen tussen het genereren van veel leads en het genereren van hoogwaardige leads. Met een WhatsApp Chatbot voor Fintech kan het allebei.

Onze hypothetische klant Kevin heeft zojuist een PayQuick-advertentie gezien op zijn platform naar keuze.

Met behulp van een ‘click-to-chat’ CTA wordt Kevin doorverwezen naar de WhatsApp-bot van PayQuick, waar hij wordt begroet met een vooraf geschreven bericht. Eén tik en hij vertrekt naar de races.

Een Fintech WhatsApp-bot kan alle gewenste gegevens verzamelen. Zodra een klant u een bericht heeft gestuurd, worden hun telefoonnummer en naam automatisch opgehaald.

Automatisch nummer verzamelen zorgt ervoor dat je minder vragen hoeft te stellen en het gebruiksgemak van WhatsApp verhoogt het aantal ingevulde formulieren. Beide samen zorgen voor meer leads in uw trechter.

Leadkwalificatie

Het genereren van veel leads is slechts de eerste stap naar een succesvol verkoopproces.

U moet er nu voor zorgen dat de leads goed gekwalificeerd zijn en vervolgens aan de juiste teams worden overgedragen.

Zodra Kevin zijn contactgegevens heeft ingediend, kan hij zichzelf kwalificeren door simpelweg het gesprek voort te zetten.

Met behulp van slimme routering kunnen leads zoals Kevin naar het Mutual Funds-team worden gestuurd. Verzekeringsleads kunnen naar het verzekeringsteam worden gestuurd, enzovoort.

Eenmaal gekwalificeerd, hoeven agenten geen tijd meer te besteden aan het stellen van deze kwalificatievragen en kunnen ze zich in plaats daarvan concentreren op het onmiddellijk sluiten van de lead.

Veelgestelde vragen

Afhankelijk van de producten die een fintech-bedrijf levert, zijn er verschillende ‘kennis’-hindernissen die een klant tegenkomt tijdens het aankoopproces.

Klanten kopen bij bedrijven die hun vragen het snelst beantwoorden.

Aanbevolen lectuur: Automatisering van klantenondersteuning en het belang ervan

In plaats van klanten door te verwijzen naar secties met veelgestelde vragen van 40 pagina’s, kunt u vragen onderweg beantwoorden met uw WhatsApp Chatbot voor Fintech.

Met behulp van de geavanceerde analyses van Verloop kunt u de meest gestelde vragen identificeren. En neem deze inzichten mee in je aankoopproces.

Het efficiënt beantwoorden van vragen zorgt ervoor dat klanten sneller door de verkooptrechter gaan, waardoor uw verkoopefficiëntie verbetert. En dat kan met een FAQ-chatbot.

Upload de benodigde documenten

Het indienen van documenten is een integraal onderdeel van het fintech-onboardingproces.

Dit kan variëren van een eenvoudige indiening van één document voor KYC tot complexere procedures met meerdere documenten. Zoals verzekering of lening validatie.

Fintech-bedrijven zien traditioneel grote drop-offs tijdens deze stap van de verkooptrechter. Problemen als inzending, netwerk- en/of kanaalhindernissen zijn een plaag voor de voltooiingspercentages.

Met behulp van een chatbot voor WhatsApp Business kunt u het indienen van documenten formaliseren op het gemakkelijkste platform dat de mens kent.

WhatsApp-klanten sturen elkaar elke dag afbeeldingen, video’s en documenten. Het is een eenvoudig, automatisch proces dat klanten in staat stelt om te slagen.

Waarschuwingen en meldingen

Herinner klanten aan aanstaande rekeningen en betalingen door ze meldingen te sturen met WhatsApp-berichtsjablonen.

In het volgende voorbeeld zien we PayQuick FinTech WhatsApp Chatbot Kevin herinneren aan een lopende elektriciteitsrekening. Waardoor hem wordt aangemoedigd om het te wissen met behulp van de PayQuick-app.

Traditioneel ziet WhatsApp een leveringspercentage van 100% en een openingspercentage van 97%. Dit zorgt voor zowel betrokkenheid als bewustwording. Zo krijgen de beroemde op efficiëntie gerichte fintech-bedrijven meer waar voor hun geld.

Bedrijven kunnen ook meldingen naar klanten sturen in het geval van mislukte betalingen.

Saldo controleren

Traditionele klantenservicesystemen zijn vervloekt door de 80/20-regel.

80% van alle ondersteuningsvragen komt uit 20% van de FAQ-dataset van een bedrijf.

Fintech-bedrijven worden elke dag bedolven onder duizenden eenvoudig te automatiseren zoekopdrachten op laag niveau. Deze verstoppen de ondersteuningsbronnen, verhogen de TAT en verminderen het aantal gesloten tickets.

U kunt een bot toewijzen om automatisch uw meest gestelde vragen te beantwoorden.

Automatiseer vragen met betrekking tot saldocontrole en leveringsverificaties. Of zelfs terugbetalingsstatussen met diepe CRM- en OMS-integraties.

Wat is er nieuw in fintech: cryptocurrency, conversatie-AI, klantenondersteuning

Vragen op hoger niveau

Zodra u 80% van uw low-level queries heeft geautomatiseerd, is het tijd om u te concentreren op de allerbelangrijkste 20%.

Een WhatsApp Chatbot voor bedrijven kan low-level vragen automatiseren. Maar er zijn bepaalde belangrijke kwesties die een menselijke hand nodig hebben.

Betalingen zijn de kern van alle verkoophindernissen. Er is geen betere manier om een ​​klant te verliezen. Om vervolgens af te trekken wanneer u niet had moeten betalen of geen restitutie te geven wanneer u dat wel had moeten doen.

Gebruik warme hand-offs om belangrijke chats over te dragen aan specifieke agenten, teams en afdelingen op basis van trefwoorden die in de zoekopdracht zijn gebruikt.

Feedbackverzameling

Begrijpen hoe tevreden uw klanten zijn, is een cruciaal onderdeel van het verbeteren van CX.

Volgens een studie van Moz kan een enkele negatieve beoordeling een bedrijf tot wel 22% van zijn klanten doen verliezen. Slechts vier van dergelijke artikelen kunnen 70 procent van de potentiële klanten afstoten.

Door de klanttevredenheid via processen te volgen, kunt u afleverpunten bepalen en maatregelen nemen om deze te verbeteren.

Met een WhatsApp Chatbot voor Fintech kun je CSAT, NPS en alle andere statistieken die je wilt volgen op een vlotte manier verzamelen.

Aanbiedingen en kortingen

Het is belangrijk om meteen op te merken – WhatsApp staat geen promotionele uitgaande berichten toe.

Echter, ALS een klant je eerst sms’t of antwoordt op een uitgaand bericht, kun je hem aanbiedingen en kortingen sturen.

Waarom is het de beste investering?

 1. Ze zullen 24/7 draaien en kunnen werken met een minimaal niveau van menselijke interface.
 2. Door automatisering kunt u de consistentie met elke gebruiker behouden.
 3. Een interactief platform om alle bruikbare feedback op tijd te verzamelen, zodat actie kan worden ondernomen op de probleemgebieden.
 4. Ook tijdens piekuren naadloze prestaties, dus een constante respons.
 5. End-to-end encryptie maakt het volledig veilig en gemakkelijk om alle zwaar beveiligde details te verzenden en te ontvangen.
 6. WhatsApp heeft gezien een 100% leverbaarheid tarief en 3x de conversies

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *