Zakelijke sms-statistieken die u moet kennen

Het is 1995. Een nieuw bedrijf genaamd eBay is zojuist gelanceerd, samen met een nieuw mediaformaat genaamd dvd. De gemiddelde Amerikaanse gebruiker verstuurt zo’n 0,4 sms’jes per maand. De tijden zijn zeker veranderd.

Fast forward naar vandaag.

Er is een overvloed aan online retailers met brede productassortimenten om zelfs aan de meest specifieke zoekopdrachten van kopers te voldoen. Dvd’s zijn verouderd en vervangen door streaming en on-demand content. De gemiddelde Amerikaanse smartphonegebruiker verstuurt zo’n 20 sms’jes per dag.*

Mensen sms’en niet alleen vaker met familie en vrienden, maar ook met bedrijven. Sms-marketing wordt steeds populairder en klanten willen graag meer tweerichtings-sms’en met bedrijven.

Dus is sms-marketing effectief? Met zoveel informatie die er is, hebben we de belangrijkste sms-marketingstatistieken voor u samengesteld. Blijf lezen voor een diepe duik in de topstatistieken voor zakelijke sms-berichten.

Zakelijk sms’en groeit.

Sms’en is niet nieuw. We doen het nu al bijna 30 jaar. Maar met onze e-mails vol met rommel en mensen die meer dan ooit aan hun telefoon gehecht zijn, is sms een marketingtool met een hoge ROI.

Met name het smartphonegebruik blijft stijgen. Volgens Statista zal het aantal smartphonegebruikers alleen al in de Verenigde Staten in 2022 naar verwachting 301,65 miljoen bedragen, en het Pew Research Center meldt dat 81% van de VS een smartphone bezit. Het valt niet te ontkennen dat mensen een digitaal leven leiden.

Mobiele apparaten hebben consumenten de mogelijkheid gegeven om 24/7 te zoeken, winkelen en ontdekken, wat bedrijven dwingt om het klanttraject opnieuw uit te vinden. En bedrijven die geen high-touch en hightech-ervaringen bieden, blijven achter.

Messaging biedt precies dat: een klantervaring die past bij moderne levensstijlen. Klanten krijgen moeiteloze en handige interacties met bedrijven, en bedrijven krijgen een kostenefficiënte en zinvollere manier om contact te leggen met klanten.

Amerikanen zijn gehecht aan hun telefoon.

Telefoons zijn hoe we verbonden blijven met de wereld om ons heen. De meeste Amerikanen brengen hun wakkere (en slapende) uren naast hun telefoon door. Het is onze go-to voor alles. Telefoongesprekken natuurlijk, maar telefoons bieden ook sociale en emotionele connecties, amusement, netwerkhulpmiddelen, gezondheidsadvies en toegang tot een eindeloze hoeveelheid informatie.

Een enquête van Reviews.org identificeerde enkele duizelingwekkende statistieken over ons telefoongebruik:

 • Amerikanen checken ongeveer elke 4 minuten hun telefoon. Dat is gemiddeld 344 keer per dag, een stijging van 31% ten opzichte van 2021.
 • 71% van de Amerikanen zegt dat ze hun telefoon checken binnen de eerste 10 minuten nadat ze wakker zijn geworden.
 • 70% van de Amerikanen checkt hun telefoon binnen vijf minuten na ontvangst van een melding.
 • 61% heeft eerder iemand in dezelfde kamer een sms gestuurd.
 • 41% van de mensen gaf zelfs toe op een date hun telefoon te checken.

En onze telefoonafhankelijkheid wordt alleen maar groter. Volgens een rapport van data.ai bereikte de VS een nieuw hoogtepunt in het app-gebruik van 4,2 uur, een stijging ten opzichte van 3,9 in het tweede kwartaal van 2021.

Wat vertellen deze statistieken ons over uw marketinginspanningen? Alles wat mobielvriendelijk of mobile-first is, trekt de aandacht van uw klanten. Het is gemakkelijk om e-mails te negeren, maar moeilijker om een ​​sms-melding te missen.

Je kunt niet slapen op sms.

Sms’en is een onderdeel van ons dagelijks leven geworden. Het is een informele, snelle en efficiënte manier om met mensen in contact te komen. (U kunt werken en een tekstgesprek voeren, maar u kunt niet telefoneren.)

De cijfers zijn echt onthutsend. In de VS werden in 2020 2,2 biljoen mms- en sms-berichten verzonden, meldt Statista. Het valt niet te ontkennen dat sms een populaire vorm van communicatie is die niet meer weg te denken is.

Hoe zit het met zakelijke sms-berichten?

Ook zakelijk sms’en is in opkomst. In 2020 bedroeg het zakelijke berichtenverkeer 3,5 biljoen. Dat is een stijging ten opzichte van 3,2 biljoen in 2019, een stijging van 9,4% op jaarbasis, meldt Juniper Research.

Hoewel we het al jaren gebruiken, laat dit zien hoe wijdverbreid de acceptatie en groei van sms-berichten is geworden.

Hoe effectief is sms-marketing?

Lezen mensen echt sms-berichten van bedrijven? Ja!

Zakelijke sms-berichten presteren nog steeds veel beter dan het gemiddelde openingspercentage van e-mails. In 2022 is het gemiddelde openingspercentage van e-mail in alle sectoren 29,55% en de doorklikratio’s 1,27%, meldt Smart Insights.

Belangrijkste sms-marketingstatistieken om te weten.

Klanten staan ​​te popelen om meer mogelijkheden om via sms met bedrijven te communiceren.

Hier zijn enkele verhelderende statistieken van Forbes:

 • Het kost de gemiddelde persoon 90 minuten om op een e-mail te reageren, maar slechts 90 seconden om op een sms te reageren.
 • 64% van de consumenten is van mening dat bedrijven vaker sms-berichten zouden moeten gebruiken om met klanten te communiceren dan nu het geval is.
 • 74% van de klanten rapporteert een verbeterde algemene indruk van bedrijven die met hen communiceren via sms.
 • 70% van de klanten is het ermee eens dat het gebruik van sms-berichten een goede manier is voor een organisatie om hun aandacht te trekken.

En waarom kiezen klanten voor sms?

 • 77% van de klanten kiest voor sms-berichten van een merk voor kortingsbonnen of deals.
 • 50% zei persoonlijke waarschuwingen.
 • 48% zei dat ze op de hoogte wilden zijn.
 • 33% wilde meer betekenisvolle inhoud.

De impact van sms-berichten op klantenservice.

Messaging stelt klanten in staat om op een snelle, handige manier de gewenste service te krijgen, waardoor ze de controle over het gesprek hebben. De mogelijkheid om bedrijven te sms’en is meer dan alleen maar leuk geworden – het is een must voor de klantervaring.

Quiq heeft Market Strategies International de opdracht gegeven een onafhankelijk onderzoek uit te voeren naar mobiele berichtenuitwisseling en de groeiende waarde ervan als klantenservicekanaal. We hebben enkele overtuigende resultaten gevonden:

 • 70% van de respondenten wil mobiele berichten gebruiken om een ​​probleem op te lossen en 64% om een ​​aankoop of boeking te doen.
 • 66% van de consumenten beschouwt mobiele berichten als hun eerste of tweede keuze om contact op te nemen met een bedrijf.
 • 66% van de respondenten beschouwt berichten als hun favoriete kanaal om contact op te nemen met een bedrijf.
 • 66% van de respondenten zou meer betalen voor een product/dienst ondersteund door messaging, gemiddeld 17% meer.

Als het om verkoop gaat, is ervaring alles. Salesforce benadrukte het belang van de klantervaring in hun 2020-rapport:

 • 79% van de consumenten zegt dat de ervaring van een bedrijf net zo belangrijk is als hun goederen of diensten.
 • 71% van de klanten zegt dat ze aankoopbeslissingen hebben genomen op basis van de kwaliteit van de klantenservice.

Topmerken zien tastbare resultaten van messaging.

Bedrijven hebben hun omzet verhoogd, kosten verlaagd en de klanttevredenheid verbeterd door sms-berichten te gebruiken. Deze resultaten omvatten bedrijven van alle groottes en sectoren, zoals financiële dienstverlening, detailhandel, consumentendiensten en nog veel meer.

We weten dat klanten graag sms’en, maar wat vinden bedrijven ervan? De voordelen zijn duidelijk. eMarketer meldt:

 • 62% van de bedrijven zegt dat klanten het leuk vinden.
 • 58% zei dat het hun kosten verlaagde in vergelijking met alleen spraak.
 • 48% zei dat het de klanttevredenheid verbeterde.
 • 35% zei dat het hun Net-Promoter Score® verbeterde.

Quiq-klanten hebben ook geweldige resultaten gezien met behulp van sms-berichten om hun klanten te bereiken. Hier zijn slechts enkele van de succesverhalen:

 • Overstock.com behaalde hogere betrokkenheidspercentages met de open tarieven van 98% voor sms.
 • Jackson Hole Mountain Resort zag een vermindering van 75% in telefoongesprekken vanwege de focus op sms.
 • Brinks Home Security zette 10% van hun telefoontjes om in sms-berichten en realiseerde een stijging van 14 ppt in klanttevredenheid.

Sms-berichten: goed voor uw bedrijfsresultaten.

De statistieken vertellen ons dat sms een zeer effectieve manier is om met uw klanten te communiceren en tegelijkertijd uw klantencentrum tijd en geld te besparen.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *