Zou je robot 3D-geprint voedsel eten?

Voedsel printen zou wel eens de volgende stap kunnen zijn in high-end restaurants. Hier leest u hoe een van onze gebruikers 3D-geprint voedsel heeft gemaakt met een robot, en hoe u hetzelfde kunt doen.

Op het eerste gezicht lijkt 3D-geprint voedsel misschien een nogal onpraktische toepassing. 3D-printen duurt eeuwen, nietwaar? Het kan uren duren om zelfs maar een klein object af te drukken. Wie heeft er de tijd om uren te wachten tot een robot een pizza voor je print!?

En toch wordt 3D-geprint voedsel behoorlijk populair. Hiermee kunnen chef-koks complexe en ingewikkelde voedselvormen maken als nooit tevoren. Je kunt zelfs voedsel 3D printen met een robot, zoals een van onze RoboDK-gebruikers deed.

Het lijkt erop dat 3D-geprint voedsel deel gaat uitmaken van de toekomst van de high-end gastronomie. Volgens de jaarlijkse 3D Printing Conference testen supermarkten al 3D-geprinte taarten op maat en bieden restaurants 3D-geprinte desserts aan. Mensen hebben met succes een hele reeks verschillende soorten voedsel ge3D-print, waaronder champignons, chocolade, rode paprika, spaghetti en pizza.

Casestudy: 3D-voedselprinten met RoboDK

Hier kunt u een video bekijken van een project uitgevoerd door de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem, waar RoboDK werd gebruikt om een ​​UR3 Universal Robot voor 3D-printen te besturen.

De opstelling omvatte een spuitextruder (zie hieronder voor meer informatie hierover) die het vloeibare voedsel in ingewikkelde vormen drukte. Het voedsel werd vervolgens in een vaste gel gezet en sauzen werden met de hand toegevoegd.

Hoe 3D-geprint voedsel werkt

Het principe van het 3D printen van voedsel is fundamenteel hetzelfde als het printen van elk ander materiaal. Het is een additive manufacturing-proces waarbij het materiaal laag voor laag wordt opgebouwd. Het dikke vloeibare materiaal wordt in een kleine stroom geëxtrudeerd op een printbed en een robot beweegt de extruder rond het printbed om de gewenste vorm van de huidige laag te tekenen. Zodra die laag is uitgehard, begint de volgende laag.

De meest voorkomende materialen voor 3D-printen zijn ABS en PLA plastic. Deze hebben goede smelt- en hardingseigenschappen. Hierdoor hebben de geprinte objecten zeer vergelijkbare materiaaleigenschappen als de grondstof.

Een van de uitdagingen van voedselprinten is dat voedsel geen betrouwbare materiaaleigenschappen heeft. Verschillende voedingsmiddelen smelten bij verschillende temperaturen, warmte verandert hun materiaaleigenschappen en ze zijn onderhevig aan bederf.

Ingenieurs hebben verschillende ingenieuze methoden bedacht om voedsel te extruderen. Drie veelgebruikte methoden zijn:

  • Spuitextruders — Dit is de methode die in de video wordt gebruikt. Het omvat het laden van het vloeibare pasta-voedsel in een capsule die in een grote spuit wordt geladen. De extruder kan de vloeistof geleidelijk naar buiten duwen. De methode werkt met een hele reeks verschillende voedingsmiddelen, van aardappelpuree tot brooddeeg.
  • Smeltextruders — Deze werken op een vergelijkbare manier als de plastic extruders in normale (dwz non-food) 3D-printers. Ze nemen vaste voedingsmiddelen – meestal chocolade – en smelten ze voordat ze door een verwarmde extruder worden geprint. De MMuse Chocolate 3D-printer is daar een voorbeeld van.
  • Binding van korrelig materiaal — Dit omvat het gebruik van voedselkorrels – meestal suiker – en ze samenbinden in het gewenste patroon door het materiaal selectief te smelten en te herkristalliseren met behulp van warmte en water. Op deze manier komt het dichter bij stereolithografisch afdrukken dan bij additief afdrukken. De ChefJet 3D-printer is waarschijnlijk het beste voorbeeld. Het kan verbazingwekkende full-colour structuren uit suiker printen.

In de meeste gevallen zult u een spuitextruder gebruiken als u voedsel wilt printen. Ze zijn compatibel met de meest uiteenlopende voedingsmiddelen en zijn eenvoudig te bouwen en te gebruiken.

5 componenten die u nodig hebt om voedsel met een robot in 3D te printen

Als je het succes van 3D-foodprinten uit de video wilt repliceren, heb je een paar verschillende componenten nodig.

  1. De robot – Theoretisch zou je elk formaat robot kunnen gebruiken voor het 3D-printen van voedsel. Het hangt allemaal af van hoe groot je eten moet zijn. Kleine robots (bijv. Meca500 of UR3) kunnen kleine eetbare decoraties maken, terwijl grotere robots mogelijk een groot peperkoekhuis kunnen bouwen (als je een oven hebt die groot genoeg is natuurlijk).
  2. een extruder — Het type extruder hangt af van het voedingsmiddel dat u afdrukt. Spuiten zijn het meest veelzijdig.
  3. A Drukmateriaal — Het eten! U zult het voedsel moeten verwerken zodat het door de machine kan worden afgedrukt. Dit betekent meestal dat je er een dikke vloeibare pasta van moet maken, zodat het door de spuit kan worden afgegeven. Als je wilt dat het eten een geleiachtige vaste stof wordt, moet je een soort hydrocolloïde toevoegen (hier is mijn favoriete verzameling hydrocolloïderecepten).
  4. Een 3D-model — Je hebt een digitaal model nodig van het patroon dat je wilt printen. Dit moet in een CAD-indeling zijn die door uw software wordt omgezet in een 3D-afdrukpad.
  5. Een softwareoplossing — U kunt het uzelf gemakkelijk maken door de beste softwareoplossing voor uw taak te kiezen. RoboDK bevat een 3D-afdrukwizard die automatisch een robotpad voor elke robot genereert.

Smaak: het belangrijkste onderdeel

Mooi eten is allemaal heel goed. Uw decoratie is echter niets waard als uw eten niet geweldig smaakt.

Sterker nog, ik zou nog een stap verder gaan. Ik zou zeggen dat je 3D-geprinte eten nog beter dan geweldig moet smaken. Het moet absoluut geweldig smaken!

Er is niets teleurstellender dan een spectaculair ingerichte maaltijd die smakeloos smaakt.

Food Ink was het eerste pop-uprestaurant dat alle 3D-geprinte gerechten serveerde. Je kunt er zeker van zijn dat ze net zo lang bezig waren om het eten geweldig te laten smaken als aan het ontwerpen van de 3D-printpatronen. Er is veel experimenteren nodig om de juiste balans te vinden tussen smaak, textuur en ontwerp.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *